שתף קטע נבחר
 

פספוסים: מקומות קריטיים ששוכחים לנקות

מעל ארונות המטבח, מתחת לשטיחים, מאחורי האסלה וגם את הפילטרים במזגן חלקנו לא מנקים. אז מה הסכנות ומה כדאי לעשות? המקצוענים עם כל התשובות

לפעמים הבית רק נראה נקי. אך ישנם אזורים שאנחנו בדרך כלל לא שמים אליהם לב, אזורים שאין לנו גישה קלה אליהם - שאנחנו פשוט שוכחים לנקות. המקצוענים עם טיפים לניקוי המקומות הנסתרים בבית.

 

עוד בנושא:

על הרצפה: איך מבריקים ושומרים על הריצוף

צריכים בעל מקצוע? כך תבחרו אותו נכון

מחירון ניקוי שטיחים וריפודים

 

מעל הארונות - המקום הכי מזוהם בבית

"אנשים כמעט שלא מנקים מעל ארונות. זה המקום הכי מלוכלך בבית", אומר שלומי ברהום מחברת פוליש בר. "בייחוד במטבח, הכל נדבק למעלה, ובגלל שלא רואים את זה, חושבים שזה לא קיים. בייחוד בבתים ישנים רמת הלכלוך שם גבוהה במיוחד. זה איזור של הצטברות אבק ושומנים כתוצאה מטיגונים".

 

איך כדאי לנקות? ברהום: "לעלות בזהירות עם סולם ומסיר שומנים. במקרים קשים לעתים נדרש גם שפכטל לגרד את הלכלוך שנדבק. אני מציע בסיום הניקוי לכסות את האזור בניילון נצמד, כך שאחת לשנה פשוט מחליפים את הניילון. זה יותר קל ופחות מסוכן, כי זה מצריך הרבה פחות זמן שהייה בגובה".

 

למבוגרים שבינינו מומלץ שלא לטפס על סולם, בגלל עניין שיווי המשקל, ומוטב לקרוא לאדם קרוב או לבעל מקצוע שינקה במקומם באזורים מסוכנים.

 

פאנלים - שמרו על הברכיים

"לא כולם זוכרים לנקות את הפאנלים", אומר ברהום. "אם מדובר רק באבק ניתן לנקות עם מטלית. אם מדובר בבית אחרי צביעה, ניתן להוריד את הצבע עם סקוטש ומים. כדאי להישען עם הברכיים על כרית כדי להגן על הברכיים לאורך ניקוי ממושך. יש גם ספוג שרצפים משתמשים בו, והוא מתלבש על הברך ומגן עליה. למי שמנקה שטחים גדולים שווה לשקול לרכוש אותו פעם אחת, ולהיעזר בו לכל פעולות הניקוי שמסכנות את הברכיים".

 

 

מתחת לשטיח פשוט להפוך ולשאוב

"למי שאין שואב טוב כדאי להפוך ליומיים-שלושה את השטיח ולדרוך עליו" מציע רונן אוסטרובסקי מחברת Rotovac פתרונות מתקדמים לניקוי שטיחים וריפודים. "כדאי גם לשאוב אותו כשהוא הפוך. כמות הלכלוך שמצטברת בין סיבי השטיח היא גדולה מאוד, וזה שלא תמיד רואים אותו, לא אומר שהוא לא קיים. מי שמעוניין בניקוי יסודי של השטיח יכול להזמין חברה מקצועית שתנקה אותו במקום באמצעות מכונת הזרקה.

 

 ( צילום: shutterstock ) ( צילום: shutterstock )
( צילום: shutterstock )

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "אם יש מספר שטיחים בבית ובעל מקצוע ממילא מגיע עם מכשור, כדאי לנקות בבת אחת את כל השטיחים והריפודים בבית בכדי להוזיל עלויות. ככל שיש יותר פריטים לניקוי, המחיר לפריט ירד משמעותית".

 

ריפודים ומזרונים

אוסטרובסקי: "מרבית האנשים שוכחים לנקות ריפודים של כסאות במטבח וכסאות משרדיים. הם יכולים להשתמש באותו כיסא במשך שנים ארוכות כשבעצם מעולם לא ניקו אותו. הוא מקור רב לחיידקים ולקרדית האבק. גם מזרונים כדאי להפוך מדי פעם ולדאוג לניקוי יסודי שלהם, מהשכבה העמוקה של המזרון שבה מצטברת קרדית האבק. עלות שאיבה וניקוי של מזרון היא כ-200 שקל, עלות שאיבה של שטיח אחד היא כ-200 שקל. אם מזמינים בעל מקצוע שישאב את כל המזרונים, השטיחים והריפודים בבית, העלות היא 1,200-1,000 שקל".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ניקוי הפילטרים של המזגן

"עוד דוגמה למקום שאם לא רואים - לא יודעים הוא בתוך המזגן", אומר רפאל ריבו מחברת נס רפאל. "הפילטרים של המזגן מחייבים ניקוי יסודי אחת לחודשיים לפחות (במקומות מסוימים עדיף אחת לחודש), ובהתאם לרמת הלכלוך שמצטברת עליו. זו פעולה פשוטה יחסית שכל אחד יכול לעשות לבד. פשוט מושכים את הפילטרים בזהירות החוצה ושמים אותם מתחת מים זורמים. כדאי לנסות לשפשף בעדינות עם סקוטש, לייבש אותם ולהחזירם למקומם".

 

רפאל הוסיף כי בייחוד לפני שמתחילה העונה החמה ומתחילים להשתמש במזגן על קירור, חשוב לבצע את פעולת הניקוי הזו. "על הפילטר מצטבר אבק, שומנים מטיגון ובבתים שמעשנים בהם, המצב חמור אף יותר" הוא מסביר. "זה מקשה על פעולת המזגן ומעמיס על המנוע אם לא מקפידים על ניקוי יסודי. בנוסף, כשמדובר באוויר שאנו נושמים, לא כדאי שהוא יהיה מזוהם. הרי המזגן יונק את האוויר שבחלל החדר ופולט את אותו האוויר בחזרה כשהוא בטמפרטורה אחרת".

 

מאחורי האסלה ואת הכלים הסניטריים

ריבו: "זהו אזור שמצטברת בו כמות גדולה של חיידקים ולעתים אנשים שוכחים לנקות שם. אם מדובר באריחי קרמיקה בשירותים ובאמבטיה מומלץ לנקות את האזור עם אקונומיקה. אם זו רצפה ואריחים מאבן טבעית, כדאי להסתפק בחומרים רב-תכליתיים ולא בחומרי ניקוי חזקים מדי. גם לגבי יתר הכלים הסניטריים, כדאי להימנע מלנקות אותם עם חומצות או נוזלים לניקוי אסלות כי הם בפירוש לא מתאימים לברזים ושורפים כל אבן או דבר מתכתי".

 

רשתות של החלונות וכתמי עובש

ברהום: "מרבית האנשים מנקים את חלונות הבית רק מבפנים, ולא מנקים אותם מבחוץ. בבתים לא מאוכלסים קל יחסית לנקות באמצעות צינור מים את החלון מבחוץ, אבל בבתים מרוהטים ומאובזרים כדאי לא להתעצל ולהקפיד לנקות את התריסים שלב אחרי שלב".

 

ריבו: "חשוב להקפיד לנקות את רשתות היתושים עם סמרטוט וסבון. אם ניתן לפרק את הרשת ולשטוף אותה תחת מים זורמים זה הכי טוב.

 ברגע שלכלוך מכסה את כל החריצים והרשת מלאה בשמן, זה מונע מהלחות לצאת מהבית. הבית חייב להיות מאוורר כל הזמן מהמון סיבות, ביניהן מניעת עובש על הקירות. בית לא מאוורר הוא גורם מובהק למחלות. במקלחות לא מאווררות ניתן לראות את כמות העובש שמצטברת על הקירות. כיום קיימים בשוק תכשירים מסירי עובש. כל שנדרש הוא להתיז אותם, להשאיר כרבע שעה על המשטח ולשטוף. אם מנקים את העובש מקיר, לא מומלץ לשפשף את האזור עם סקוטש, אלא רק לנקות עם מטלית ועם חומר ייעודי להסרת כתמי עובש".

 

מחפשים מישהו שינקה במקומכם? לרשימת המומלצים


פורסם לראשונה 31/03/2015 00:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים