שתף קטע נבחר
 

GOT MILK?

יותר ויותר אנשים מתחילים להבין שחלב רע לבריאות. הגיע הזמן שכולם יבינו זאת

רוב העולם המערבי מאמין כי חלב פרה ומוצרי חלב הינם חלק בלתי נפרד מתזונה בריאה ומאוזנת. האמונה הרווחת היא שחלב ומוצריו הם מקור מרכזי לקבלת סידן. אבל האמת הפוכה לגמרי.

 

חלב פרה אינו מיועד למאכל אדם. החלב ומוצריו גורמים שורה ארוכה מאוד של מחלות בכל גיל ובכל אוכלוסייה, ולכן אני ממליצה להימנע מצריכת מוצרי חלב, או לפחות להפחית משמעותית את צריכתו.

 

לשמחתי מודעות הציבור לגבי נושא זה הולכת וגדלה. יותר אנשים מבינים שחלב ומוצריו הם אינם מוצרי בריאות ואינם המקור הבריא והרצוי לסידן. אך עדיין יש אוכלוסייה גדולה שמאמינה שהחלב הוא אכן בריא ואף מקור מועדף לסידן. כמה חבל!

 

חג השבועות קרב ובא, ושולחננו יהיה עמוס במטעמי חלב למיניהם. מטרת הכתבה שלי היום היא לנסות לאזן את כמות מוצרי החלב שתכניסו הביתה ואולי אפילו לגרום לכם להבין שאפשר גם בלי. בשבוע הבא אתן לכם שני מתכונים לגבינה טבעונית מדהימה ועוגת גבינה (ללא גבינה). אני מבטיחה לכם שתלקקו את האצבעות.

 

הנה לכם כמה נתונים עדכניים שחשוב שתדעו ובהחלט יוכלו לעזור לכם להגיע למסקנות לגבי החלב.

 

במחקר שארך 12 שנים ובו השתתפו 77,000 נשים, נמצא שנשים ששתו יותר מ-14 כוסות חלב בשבוע סבלו משבר בירך בשיעור הגבוה בכ-45% מנשים ששתו כוס חלב אחת בשבוע – או פחות.

 

בנשים שלקו באוסטיאופורוזיס, דיאטה עשירת חלבון חלב הגבירה את אובדן הסידן בשתן, הקטינה את ספיגתו במעי, ויצרה מאזן סידן שלילי. אך כאשר החליפו את צריכת מוצרי החלב בחלבון צמחי, ירדה הפרשת הסידן בשתן מ-150 ל-103 מ"ג ביום!

 

שומן מהחי והן חלבון מהחי (כגון קזאין בחלב פרה) הם בעלי קשר חזק למחלות כמו מחלות לב, סרטן וסכרת מסוג 2.

 

המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם (מחקר סין) מעיד על מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעומת זאת, אנשים שצרכו את מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על-פני מזון מן החי.

 

עכשיו נשאלת השאלה, מהם המזונות המומלצים לצריכת סידן? אז ככה, בין המקורות הטובים ניתן לכלול עלים (כגון תרד, בייבי קייל, ארוגולה וכיו"ב), טחינה מלאה, פולי סויה, אגוזים, ברוקולי, שקדים, אצות, זרעי פשתן, פטרוזיליה, דגנים, אגוזי פקאן ועוד.

 

קרוב לוודאי שלחלק גדול מכם תהיה בעיה עם ילדיכם – בגלל החלב – ולכן אני מצרפת לכם מתכון מנצח של חלב שקדים, קל מאוד להכנה וטעים במיוחד. הכינו גם לעצמכם – ואני מבטיחה שתתאהבו בטעם ובקלילות של הכנת החלב.

 

חלב שקדים:

המצרכים:

2 כוסות שקדים (לא קלויים)

2 תמרים

1 כפית תמצית וניל

5 כוסות מים מסוננים

לשפוך את כל המצרכים לתוך בלנדר, ולעבד עד שכל השקדים טחונים היטב. לשפוך את החלב הנוצר לתוך שקית בד, ולסנן את השקדים מן החלב על ידי לחיצה חזקה וממושכת לתוך קנקן. החלב הנותר טעים להפליא וניתן לשימור במקרר למשך 3-4 ימים.

 

נשיקות וירקות,

שירלי בר

 

שירלי בר

www.shirleybardiet.com

מומחית לרפואה תזונתית ומייסדת תכנית ההרזיה "שירלי בר דיאט". שירלי מנחה תוכניות לבריאות והרזיה בניו-יורק, כמו גם קורסים ווירטואלים לישראלים מכל העולם. להגיע להרצאה של שירלי בחינם, יש להתקשר: 516.499.2634 או במייל: info.shirleybar@gmail.com 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים