אז בשביל מה צריך

מה צריך? (ל־30 לביבות)

3 כוסות קוביות דלעת

1 בצל

1 תפוח אדמה

250 גרם גבינת ריקוטה

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

קורט פלפל שחור



לרוטב:

חצי גביע שמנת חמוצה (אפשר גם יוגורט)

1 צרור עירית קצוצה

1 שן שום כתושה



איך עושים?

1. מרתיחים בסיר עם מים את הדלעת, הבצל ותפוח האדמה ומבשלים חצי שעה. מסננים ומצננים.

2. מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים. מלבבים לביבות קטנות ומניחים על תבנית שעליה מונח נייר אפייה.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד שהלביבות מזהיבות.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים לצד הלביבות.



ערכים תזונתיים ללביבה: 
35 קלוריות, 3 גרם חלבון, 1.5 גרם שומן, 
4.3 גרם פחמימות, 4 מ"ג כולסטרול, 
50 מ"ג סידן ו־0.5 גרם סיבים.



(באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז, והשף גיא בן אשר, קפה ביסטרו גוטל'ה באבן־יהודה)

 

לביבות ריקוטה בריאות צילום ללא תשלום ארז בן ארויה (ארז בן ארויה)
לביבות ריקוטה בריאות צילום ללא תשלום ארז בן ארויה
ארז בן ארויה








---------------------------------------------------

---------------------------------------------------



---------------------------------------------------
"תשמע, אני מעדיף לעבוד פה", הוא אומר לי, "כי פה אני מרגיש מוגן יותר. אתה מבין, אם אני בבית לבד, עם המחשב, אני בדרך כלל מתפתה די מהר וגולש... לאתרים..."

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים