אורז מקסיקני
האורז האדום־אדום הזה מבושל בתוך סלסת עגבניות, יחד עם תירס, בצל וכוסברה (ויש גם גרסה חריפה)
אורז שיוצא מהסיר שלכם אדום־אדום, בסטייל מקסיקני. הסיבה: הוא מתבשל ברוטב עגבניות שהוא כמעט סלסה, יחד עם תירס, בצל וכוסברה (וגם צ'ילי חריף במקרים שבהם אני לא מכינה את זה לילדים). יוצא תבשיל שהוא מעולה בפני עצמו וגם תוספת לכל מנה עיקרית.
המרכיבים (4-6 מנות)
1 כף שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום , קלופות וקצוצות
כוס וחצי אורז בסמטי
1 מכל (400 גרם) עגבניות מרוסקות
כוס וחצי ציר ירקות או ציר עוף (אפשר מאבקה)
1 כוס גרגרי תירס – טריים, משומרים או מוקפאים, מופשרים קצת
אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי גרוס, או פלפלון צ'ילי פרוס
מלח, פלפל שחור
2 עגבניות בשלות, קצוצות
להגשה:
כוסברה קצוצה
ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני מעל להבה בינונית גבוהה, מוסיפים את הבצל, ומטגנים כמה דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את האורז ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ־2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והציר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את התירס, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־15 דקות, עד שהאורז עשוי וספוג כולו בנוזלים.
2. מערבבים פנימה את העגבניות הטריות ומחצית מכמות הכוסברה, מכסים את הסיר ומשהים 10 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים כוסברה טרייה ומגישים.