כמה יקבלו עורכי הדין בתיק מגה על עבודה של שבועיים?
הצרות של מגה, הרווח שלהם: לא פחות מ־45 משרדי עורכי דין מייצגים בתיק מגה ויגרפו שכר טרחה כולל של מאות אלפי שקלים רק על תקופת הביניים עד 12 ביולי. בתקופה זו תנסה מגה, באמצעות היו"ר אביגדור קפלן, להגיע להסכמות עם נושיה: הבנקים, הספקים והמשכירים. אם תקופת הביניים תסתיים בכישלון והנושים לא יאשרו את ההסדר המוצע להם, הרשת צפויה להיכנס להליך של הקפאת הליכים. המשמעות: התהליך יתארך ושכר הטרחה של עורכי הדין המייצגים יתפח עוד יותר, בהנחה שאותם משרדים ימשיכו לייצג את לקוחותיהם.
ביום רביעי האחרון החליט השופט אילן שילה לאפשר לרשת מגה ולהנהלתה הנוכחית להציג בפני נושיה הסדר נושים עליו יצביעו באסיפות נושים ביום ראשון הבא. רק אז יתבהר המצב המשפטי וניתן יהיה לדעת אם הרשת בדרך להקפאת הליכים. גם אם הסדר הנושים יאושר, כ־1,000 עובדים יאבדו את פרנסתם. אם ההסדר לא יאושר, פרנסתם של כ־5,700 עובדים תהיה בסכנה. הספקים בכל מקרה יספגו מכה, גם במקרה של דחייה בחובות וגם במקרה של הקפאת הליכים או פירוק, אז ייאלצו לספוג תספורת כואבת ולקבל רק חלק מהחוב כלפיהם, אם בכלל.
היחידים שיכולים להרוויח מהתיק הם משרדי עורכי הדין המייצגים את אותם נושים בתיק. בדרך כלל בתיקים כאלה בשלב הזה של ההליך הספקים הגדולים והבנקים משלמים לעורכי הדין לפי שעה. שעה של שותף בכיר במשרד מוביל יכולה גם להגיע לכ־2,000 שקל ויש שגם גובים יותר. אולם, לרוב במקרים כאלה משרדי עורכי הדין יגבו פחות מאחר שמדובר בלקוחות שהם מעוניינים להמשיך לתת להם שירות בעתיד או שמדובר בלקוחות ותיקים ולכן ניתנת הנחה כלשהי. לפיכך, ניתן לראות עורכי דין שיחייבו גם ב־650 שקל בלבד לשעה של שותף בכיר, כ־500 שקל לשעת עורך דין שכיר ופחות מכך למתמחה. בתיק בסדר גודל כזה לעתים לקוח מיוצג על ידי כמה עורכי דין מאותו משרד ולא רק אחד לאור העומס העצום. רשת מגה מיוצגת בהליך על ידי משרד ליפא מאיר הנחשב לאחד המובילים בתחום חדלות הפירעון. הרשת מיוצגת בתיק על ידי לפחות 4 עורכי דין מהמשרד שבראשם עומד עו"ד אמיר ברטוב.
מחזור עסקיה השנתי של מגה עמד בשנת 2014 על כ־5.4 מיליארד שקל. הפסדי הרשת בשנים 2011־2014 הסתכמו בקרוב ל־700 מיליון שקל, מהם מעל 400 מיליון שקל בשנת 2014. גם ברבעון הראשון של 2015 המשיכה מגה בתוואי פעילות הפסדי, העומד על כ־80 מיליון שקל לרבעון.

