צהוב עולה

גרגירים־גרגירים הם נתלשים מהקלח ונבלעים בהנאה בקיץ. ואילו הפעם, נסו לרחם על השיניים ולגלח את הקלח שלכם בסכין. התוצאה: שלושה מתכונים מושלמים עם גרגירי תירס טריים שימלאו את הפה בכל הצהוב המתוק הזה

פולנטת תירס טרייה

 

הרומנים שבינינו מכירים את הפולנטה כ"ממליגה" – דייסת תירס צמיגית שכבודה במקומה מונח – אך הדייסה העסיסית והרכה הזו עוקפת אותה בסיבוב. טעם של קיץ בכפית. הסוד למרקם הסמיך הוא גריפת שאריות "מיץ" התירס מתוך הקלחים – פעולה פשוטה שמשדרגת את המתכון בטירוף.

 

מה צריך:

 

• 4 קלחי תירס טרי

 

• 30 גרם חמאה

 

• 1 כוס חלב

 

כך עושים:

 

1. מעמידים כל קלח על קרש החיתוך ובאמצעות סכין חדה מגלחים ממנו את הגרגירים בתנועת חיתוך מלמעלה עד למטה. משתדלים לחתוך כמה שיותר קרוב למרכז הקלח ולא לבזבז חומר. אוספים את כל גרגירי התירס שעפו לכל עבר ומעבירים לסיר בינוני. לוקחים כף גדולה וגורפים אותה על כל קלח עירום מלמעלה למטה. אוספים את העסיס הלבן שמצטבר בכף ומוסיפים לגרגירים שבסיר. תתקבל כמות של כ־4 כפות מכל הקלחים.

 

2. מוסיפים את החלב והחמאה לסיר ומעמידים על אש גבוהה. מבשלים 5־3 דקות או עד שהתערובת חמה מאוד ומתחילה להסמיך בתחתית. ברגע שזה קורה, טוחנים את התערובת ישירות בסיר בבלנדר מוט עד שנוצר רסק דק.

 

3. ממשיכים לערבב עד שהדייסה סמיכה לטעמכם (דקה אחת נוספת, או מקסימום 3 דקות). מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד. אפשר לקשט במעט עירית קצוצה.

 

סלט תירס ומלפפונים

 

הסלט הבא עשוי מתירס נא, וזו לא טעות. לא תאמינו כמה הוא טעים ומתפצח! חיה אחרת לגמרי.

 

מה צריך:

 

• 4 קלחי תירס

 

• 5 מלפפונים

 

• 4 גבעולי בצל ירוק

 

• מיץ מ־1/2 לימון

 

כך עושים:

 

1. מעמידים כל קלח על קרש חיתוך ובאמצעות סכין חדה מגלחים ממנו את הגרגירים בתנועת חיתוך מלמעלה עד למטה. משתדלים לחתוך כמה שיותר קרוב למרכז הקלח ולא לבזבז חומר. אוספים את כל גרגירי התירס שעפו לכל עבר ומעבירים לקערה.

 

2. קוצצים את המלפפונים גס ופורסים את הבצל הירוק דק. מוסיפים לקערה יחד עם מיץ הלימון. אם רוצים, מוסיפים טיפונת שמן (לא חובה). מתבלים במלח ופלפל וזוללים.

 

טיפ: הסלט הזה יקבל באהבה שלל שינויים ושדרוגים: רוצים להוסיף זוקיני נא? עשבי תיבול קצוצים? סלק נא מגורר גס על פומפייה? לכו על זה.

 

דג מאודה ברוטב תירס וקוקוס

 

ארוחת צהריים טעימה ובריאה בכלום עבודה (קיצצנו שלבי הכנה ועיגלנו פינות בכל מקום אפשרי). הרוטב כל כך טעים, שאפשר אפילו, בשקט־בשקט, להשתמש בדג קפוא.

 

מה צריך:

 

• 4 פילטים דג מוצק (כ־800 גרם,

 

או כמה שנכנס לכם במחבת,

 

לדוגמה אמנון)

 

• 2 שיני שום

 

• 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר

 

• 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס

 

• 3 כפות רוטב סויה

 

• 2 כוסות גרגירי תירס (מגולחים מתירס טרי, או מסוננים מקופסה

 

אם אתם עצלנים)

 

כך עושים:

 

1. אם משתמשים בדג קפוא,

 

מפשירים אותו למשך לילה במקרר על רשת או במסננת, כך שינוקזו ממנו הנוזלים. קולפים את שיני השום

 

(אין צורך לקצוץ) ופורסים את הג'ינג'ר לפרוסות דקות (אין צורך לקלוף).

 

2. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הג'ינג'ר והשום כ־30 שניות על אש קטנה. מוסיפים את חלב הקוקוס, רוטב הסויה והתירס ומביאים לרתיחה.

 

3. עוברים לאש קטנה ומניחים בתוך הרוטב החם את נתחי הדג. מכסים ומבשלים 8־6 דקות בלבד, תלוי

 

בעובי הדג (אל תתפתו לבשל מעבר לכך. הדג מוכן ברגע שאפשר לנקב אותו בקלות במזלג. בישול יתר יגרום למרקם יבש). מוציאים את

 

שיני השום מן הרוטב ומגישים על אורז לבן.

 

טיפ: אם רוצים לשדרג את הטעם ובמקרה יש לכם בבית רוטב דגים (להשיג בכל סופר במדפי המזרח הרחוק), אפשר להחליף בו חצי מכמות הסויה.

 

סלסה של תירס ונקטרינות

 

שדרוג נפלא לכל דבר שתחליטו לזרוק על הגריל בקיץ הזה. מסירים את הגרגירים מ־3 קלחי תירס ומערבבים עם 2 נקטרינות בשלות וקצוצות גס, 2 עגבניות קצוצות גס וחופן עלי נענע קצוצים דק. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים