מפעלות השף המוערך
• מפעלות השף המוערך שגב משה מולידות עוד ועוד מיזמים ומסעדות. האחרונה שבהם, "שגב KITCHEN GARDEN" בהוד־השרון, משקפת עליית מדרגה ברמת ה"וואו". האפקט מתחיל כבר בכניסה למקום החדש, שנפתח לפני שבועות אחדים וכבר קשה עד בלתי־אפשרי להשיג בו שולחן. זו כאילו מסעדה, אבל זו בעצם חממה, וכל מה שצומח בה אמיתי לגמרי, נגזם תוך כדי שהייתכם במקום, ועושה את דרכו אל המטבח ומשם אל הצלחת.
ממשיכים לאוכל. ליד השולחן המלצר ממקם דרגש קטן, ועליו מגש עמוס צלוחיות, כמקובל בשיפודיות ארצנו. 11 מנות ראשונות ססגוניות להפליא מונחות על השולחן, כולל סיר קטן ובו מרק תירס, הסלטים המקוריים ביותר שראיתם מימיכם, פוקצ'ה, פטה כבד, קרפצ'ו דג ועוד כהנה וכהנה מנות, רובן ככולן מבוססות על חקלאות Indoor המטופחת בתוך החממה, סליחה – מסעדה. 25 שקל לסועד עולה פלטת הראשונות הזו, אחת העסקאות המשתלמות ביותר שנתקלתי בהן במסעדה מעולם.
בשלב העיקריות חוזרת הגינה של שגב להיות מסעדה. בתפריט אגפי פסטות, פיצות, דגים ובשרים, והאוכל שב ומוכיח ששגב הוא הרבה יותר מגימיק, הוא גם שף שיודע לבשל מצוין. התאוששות קלה, וקולות ההתפעלות חוזרים בקינוח. לא עוד תפריט קינוחים סטנדרטי, אלא שלל "עציצים". ב"עציץ בלגי" מקבלים עוגת שוקולד עם לבה חמימה, גלידת שוקולד, פירורי עוגה וגנאש שוקולד מעל. "עציץ תורכי", לעומת זאת, מכיל מלבי וניל, גרנולה, אגוזים וקינמון עם רוטב תותים ולמון גראס (שגדל באדנית ליד השולחן שלכם). כל הקינוחים באמת מוגשים בעציצי חרס, ויש לציין שגם התמחור שלהם הוגן ביותר (35 שקלים לקינוח גדול). איך אומר השף בעצמו? המסעדה החדשה מציעה הרבה יותר מאוכל. היא פשוט חוויה.
• שגב KITCHEN GARDEN, מתחם שרונים, הרקון 2, הוד־השרון, טלפון: 077־4142025 (שלוחה 1). שעות הפתיחה: בשבוע־שבועיים הקרובים 24:00־19:00 ולאחר מכן. גם בצהריים, החל מהשעה 12:00