היא כל כך יפה

אפשר להגיע לחופים של מוזיקה רועשת ומסיבות, ואפשר גם להתמקם בחופים שקטים – שלאחרונה עברו רענון וחידוש • מרים קוץ עשתה סיבוב בכינרת וחזרה עם המלצות

מתי בפעם האחרונה עשיתם קמפינג בכינרת? או שסתם ישנתם לחופיה במלון, בצימר, בכפר נופש? או שטיילתם על הגדות, ברגל או באופניים? או שרק שחיתם קצת?

 

ובכן, התשובה שלכם תשקף את המציאות הבאה: עם ישראל נחלק לאלה שאוהבים את הכינרת ולאלה שלא. מיד נחזור לאלה שלא. אבל גם אלה שכן, נוהגים להציף את החופים בחול המועד פסח ובחול המועד סוכות, או לבקר בסופי שבוע קצרים ואז – להיעלם לאילת. הכינרת, האגם הלאומי והיפהפה של המדינה, שהשנה היא גם מלאה למדי בעקבות חורף נדיב, סובלת מדיסאינפורמציה לגבי מצב החופים הציבוריים שלה. יש לא מעטים (אלה שלא מגיעים) המשוכנעים שבילוי בחופי הכינרת גורר עימו צפיפות בלתי־נסבלת, רעש, מוזיקה בווליום גבוה מדי ומנגל מסביב לשעון.

 

אז יש חדשות טובות מאוד מהאגם ורובן קשורות לשקט. חופים חדשים ומחודשים הוכשרו על ידי "איגוד ערים כינרת" והדגש הוא על מיתוג והאחדה של החופים הציבוריים: כולם נקיים, יפים, מטופחים, צמודים למגרשי חניה מרווחים, בעלות סמלית או חינם להולכי רגל, ואפילו סוכת המציל החדשה זהה בכל החופים. אבל יש עוד משהו חשוב: החופים הפכו ייעודיים. ובמילים ברורות יותר: יש חוף לכל כיס, יש חוף לכל מצב רוח, ויש חוף לכל סוג קהל.

 

למשל, יש חופים שבהם אסור להבעיר מנגל. לכאן יבואו אנשים שלא מעוניינים להריח את ריח השרוף על המים. יש חופים שבהם אסור להשמיע מוזיקה. לכאן יבואו אנשים שרוצים שקט מול כינרת. יש חופים לאוהבי מוזיקה ומסיבות עד אור הבוקר (לבנון). יש חופים לחובבי קרוואנים, חוף לשומרי מצוות שרוצים הפרדה (כינר), חוף למעוניינים לנפוש בבית הארחה של צליינים גרמנים, חופים פרטיים לדיירי המלונות בטבריה, חוף למי שאוהבים אכסניה משובחת (כרי דשא), חופים של כפרי נופש ובקרוב גם מלון מבודד ואנין: האחים נקש בונים את מלון "אורכידאה כינרת" בחוף כורסי, ויש מצב שזו הולכת להיות אטרקציית הפינוק הבאה באזור.

 

 (׳™׳“׳™׳¢׳•׳× ׳׳—׳¨׳•׳ ׳•׳×)
׳™׳“׳™׳¢׳•׳× ׳׳—׳¨׳•׳ ׳•׳×

 

 

חוף חוקוק

 

בצפון מערב הכינרת חידשו והכשירו את חוף חוקוק (צפון), שכבר זכה פעמיים ברציפות באות "הדגל הכחול". האות המוענק על ידי EcoOcean, ארגון בינלאומי שנציגיו באים בכל שנה לוודא את איכות התחזוקה, האקולוגיה, הפעילות החינוכית, הבטיחות, הגישה לנכים והשירותים בחוף ועוד פרמטרים שכולם קשורים לחוויה של הנופשים. ייעודיו העיקריים של חוף חוקוק הם קמפינג וקרוואנים. החוף מוכרז כשקט, ולכן כל שתשמעו יהיה רחש הרוח בקנים וקול גלי הכינרת. בחוף הוכשרו גם מתקני משחק לילדים, וכך אפשר לתמרן בין רחצה ובין בילוי בגינת משחק. התשלום היחיד שנגבה הוא עבור חניה (כ־50 שקל ליום, למכונית) ואת כל הציוד אתם יכולים להביא מהבית כרצונכם. במקום חנות נוחות חדישה ומזנון.

 

חוף מפרץ אמנון

 

גם פה, בחוף שבצפון הכינרת, הושקעו משאבים רבים כדי שיזכה בשנה הבאה באות הדגל הכחול. כבר כעת נערכות בחוף דגימות מים, היערכות לפעילות חינוכית והשקעה בתשתיות, הרחבת מתחמי החניה, חניית נכים, ציוד המציל באופנוע ים, פחים, שולחנות פיקניק, והכל לרווחת הנופשים ועל פי תקן אקו־אושן. החוף מוכרז שקט, וחובבי השקט יידעו להעריך.

 

חוף גופרה

 

במרכז החוף המזרחי של הכינרת (2 ק"מ צפונית לעין גב) תמצאו את חוף גופרה. באחרונה הוגדר כחוף מוכרז ושקט. גם כאן המוזיקה היא רק באוזניות. זהו חוף ארוך, לפחות 2 ק"מ, ויש בו מתחמי קמפינג שונים לבחירה על פי מחיר, טיילת מסודרת, גישה לנכים מהחניה ועד האוהל כולל המקלחות ועד קו המים, שטחים מוצלים, פינת משחקים לילדים, שולחנות פיקניק, מזנון, שירותים ומקלחות, תאורה, נקודות ניפוח אוויר, מינימרקט ומקררים להשכרה. החוף קיבל את שמו מבריכת נביעה של מעיינות גופרית, שפורצת עונתית על קו החוף. תופעת טבע וגם אפשרות שכשוך.

 

בין מתחמי הקמפינג אפשר לבחור במתחם בן 40 מ"ר ובו מקרר ביתי גדול, מקפיא, חיבור לחשמל, תאורה נשלטת, שולחן פיקניק, מעמד למנגל.

 

ואפשר יותר: מתחם של 80 מ"ר מגודר בגדר קנים, מבודד בפרטיות, עם מקלחת ושירותים פרטיים, מאוורר, מקרר גדול, פינת מטבח ואוכל.

 

אם אין לכם אוהל, יש מתחם ובו יקימו עבורכם אוהלי Coleman המתאימים לעד 6 איש, ובהם 6 מזרנים ושולחן מתקפל עם 6 כיסאות.

 

אורכו של החוף איפשר הקצאת פינה למתבודדים, חובבי אקולוגיה ורומנטיקנים (אין סתירה ואפשר להשתייך ל־3 הקבוצות בו־זמנית). כאן תשמעו באוהל את רחש המים, ענפי האיקליפטוס וציוץ הציפורים. ולכאן נכנסים רק ברגל, ללא רכב.

 

וזה עוד לא הכל. יש בגופרה גם שירותי חוף לקרוואנים (התופעה בישראל עדיין בחיתולים). אם יש לכם קרוואן תביאו אותו ואם אין לכם תוכלו לשכור אותו בחוף. יש להזמין מקום (או קרוואן מראש) ואז הם יוצבו במגרש ייעודי, ובו סככת צל, שולחן פיקניק נוח ל־4 מבוגרים, חיבורי חשמל, מים וביוב. הקרוואנים השכורים מתאימים לעד 6 איש.

 

מחירים לדוגמה: לילה במתחם המשודרג המתאים ל־8 עד 10 אנשים: 220 עד 270 שקל באמצע השבוע, ו־270 עד 320 שקל ללילה בסוף השבוע. טווח המחירים נקבע על פי הקרבה לקו המים.

 

בחניון הקרוואנים: חניה לקרוואן ל־24 שעות בהזמנה מראש: 250 שקל. עוד פרטים ומחירים: באתר gofrabeach.com.

 

חוף צאלון

 

חוף צאלון (מזרח־מרכז הכינרת) נקרא גם חוף תנועות הנוער, שחניכיהן אכן מתארחים בו לפעילויות במעבה חורשות האיקליפטוסים. גם חוף זה שוקם לפני כ־3 שנים: החניות הוזזו לאחור כדי לרווח את החוף, הוקמו תשתיות תאורה, המקלחות והשירותים שופצו, הוקמו פינות פיקניק והחוף הונגש לנכים ועוד.

 

גם צאלון הוא חוף שקט, אבל למשפחות עם ילדים יש אטרקציה נהדרת בשכנות: חוף גולן, הצמוד ממש מצפון, ובו הלונה גל, על כל צווחות המים, המגלשות והבריכות. וכך אפשר גם לעשות קמפינג בשקט וגם לבלות יום במתקנים בחוף השכן (הליכה ברגל).

 

איפה ישנים?

 

האגם הקטן שלנו הוא בכל זאת גם המקום שבו ישו הלך על המים, ולכן אתרי טיולים חשובים מגלים בו עניין. באחרונה ציין ה־Tripadvisor שני יעדי נופש על חוף הכינרת, שהם גם חביבי הקהל הישראלי: מלון רימונים גלי כינרת בטבריה וכפר הנופש עין גב – בדיוק ממול, בצד המזרחי.

 

בכפר הנופש עין גב הושקו השנה, לצד בקתות האירוח המשפחתיות, גם 12 בקתות ים רומנטיות לזוגות בלבד. האגף הרומנטי מבודד, עיצוב הפנים יפהפה, בהיר ושקט, והחוף ממש מתחת למרפסת. ביחד עם הכפר זכתה גם מסעדת הדגים המפורסמת והטובה של נמל עין גב באות הצטיינות של Tripadvisor, ובצדק.

 

קל גם להבין מדוע זכה רימונים גלי כינרת באות הצטיינות: זהו מלון ברמה טובה מאוד, האוכל בו טוב, החדרים נאים, הפעילויות וההפעלות לילדים מושקעות, והמלון נהנה, חוץ מחוף כינרת, גם מבריכה יפהפייה, שכאשר נמצאים בתוכה אפשר כמעט לגעת בכינרת עצמה.

 

הליכה מסביב לאגם

 

עד לפני כמה שנים כמעט אי־אפשר היה ללכת ברגל ברצף מסביב לכינרת. גם היום זה לא מושלם, אבל 87% משביל סובב כינרת מסומנים כשבילי הליכה. המסלולים עוברים בסבך צמחייה, איקליפטוסים ועצי פרי. האגם הוא האגם והמראה יפה מאוד, בעיקר לפנות ערב או בזריחה, ואפילו בלילות ירח מלא. השביל עובר בכל החופים הציבוריים, בחלק מבתי המלון ובחלק מהקיבוצים והוא ממשיך בדרכו לקטעים שעדיין סגורים (אזור המלונות בטבריה, המוביל הארצי, הכנסיות, כפר הנופש במעגן).

 

הכשרת השביל הוא פרויקט דגל של איגוד ערים כינרת ורשות ניקוז ונחלים כינרת, וכל קטע שמוכשר הוא הנאה צרופה למטיילים. שותפות בפרויקט קבוצות נוער מהאזור וגם כאלה שמגיעות לכמה ימים בשנה, וזהו פרויקט קהילתי ולאומי ממדרגה ראשונה (במובן זה שהוא כולל את כל תושבי הארץ).

 

הכשרת השביל להליכה כוללת ניקוי, התקנת תיבות קינון לציפורים, הנגשה לנכים, נטיעת עצי פרי, הצבת ספסלים, ואפילו הגדרת זולות רוח, שיש בהן ספרים וחומרי קריאה להנאת המטיילים.

 

הנה מסלול הליכה נחמד לדוגמה בשביל סובב כינרת: מקיבוץ האון לקיבוץ מעגן (דרום מזרח הכינרת): השבילים נחשפו ורופדו בגזרי איקליפטוס. תמצאו פינות חמד מוצלות ובתי קינון לציפורים, מערות מקני סוף המעניקות אווירה של הליכה בג'ונגל.

 

השביל מתחיל בתחנת דלק אלון ליד קיבוץ האון, עובר על גדת נחל סמרה ואחר כך מתחבר לסובב כינרת (מסומן בלבן־סגול־כחול). פונים דרומה וצועדים צמוד לכינרת עד מעגן. בגלל הסבך היוצר צל מושלם השביל ממתאים גם להליכה בקיץ.

 

רוצים עוד מסלולים? התקשרו 55477*, היכנסו לאתר kineret.org.il או בקרו בדף הפייסבוק "זורמים לכינרת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים