מסעדה: ביירות הקטנה
• מסעדה חדשה נפתחה במתחם היקב בכפר תבור, ממש ליד מוזיאון המרציפן - "אלכרמה", מסעדה לבנונית אותנטית, וכמו שאומר הבעלים ג'ריס חינאווי (אין קשר למשפחה מיפו): משתדלים לא להוסיף את הטוויסטים האופנתיים. וככה יוצא שהפטוש הוא פטוש עם פיתה מיובשת ולא קרוטונים (אבל כן עם גבינת פטה, מה שלא הייתם מוצאים אצל אמו, ילידת לבנון).
חינאווי החליט שהגיע הזמן לפתוח מסעדה שתיתן ביטוי לאהבת המטבח הלבנוני במשפחה. בתפריט מיטב להיטי ביירות: ממולאים, קובה, מג'דרה, פלטת סלטים ובה 15 סוגי סלטים (35 שקל לסועד המזמין מנה עיקרית, ויש לבנה, חומוס, טחינה, קישואים, חצילים ועוד הרבה).
במנות העיקריות תמצאו מג'דרה לבנונית ובה בורגול במקום אורז (39 שקל), שושבראק (60 שקל), קישואים ממולאים (60 שקל), עלי גפן עם אורז (45 שקל), סינייה (70 שקל), קבב חלבי עם צנובר (75 שקל) ועוד הרבה.
לקינוח הזמנו כנאפה (מצוינת!) כי אנחנו מכורים, אבל בעל הבית התעקש שנטעם את מלכת הקינוחים שלו: לייאלי ביירות (לילות ביירות). הייתי רוצה להגיד שרק טעמתי, אבל האמת היא שלגמרי טרפתי. שכבות של קרם שמנת מתוקה וסולת וציפוי פיסטוק שיכנעו אותי לא לוותר.
בהזמנת סלטים ועיקרית, הלייאלי ביירות מוגש חינם. אם לא, מחיר הקינוח האלוהי הזה הוא 30 שקל.
• מסעדת אלכראמה, מתחם היקב בכפר־תבור, 04-6474035, 054-79880814, פתוח כל יום מ־11:00 ועד שאחרון האורחים מזמין קינוח

