לא סתם קישוא

נעים מאוד, זוקיני. טעים יותר, חתיך ומוצק יותר ומביא איתו ניחוח איטלקי. הזוקיני יכול אמנם להחליף את הקישוא כך סתם במרק, אבל תראו מה אפשר לעשות איתו (כן, גם עוגה!) וכמה טעם וצבע הוא מביא

זוקיני מוקפץ עם תירס ואטריות

 

מנה סופר־משביעה ובריאה, שאפשר לזרוק לתוכה פחות או יותר כל ירק שנשאר לכם במקרר. אפשר בהחלט להשתמש בכל סוג של אטריות (אם אתם עצלנים, השתמשו בנודלס יבשים והשרו אותם כמה דקות במים רותחים לפני השימוש. אין צורך לבשל).

 

מה צריך:

 

• צרור קטן אטריות כוסמת

 

• 3 זוקיני בינוניים

 

• 2 קלחי תירס (או 2/3 כוס גרגירי תירס מופשרים או מקופסה)

 

• 2 שיני שום כתושות

 

• 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

 

• 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק (כ־1/3 חבילה, 70 גרם)

 

• 2 כפיות סוכר

 

• 2 כפיות חומץ

 

• 2 כפות רוטב סויה

 

כך עושים:

 

1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ושוטפים היטב במים. שומרים במסננת בצד.

 

2. קוצצים גס את הזוקיני ומגלחים באמצעות סכין חדה את גרגירי התירס מהקלחים כשהם שוכבים על הצד (צפו לבלגן על השיש. ככה זה). מחממים בערך כף שמן במחבת טפלון גדולה על אש נמוכה ומטגנים את השום, הג'ינג'ר הקצוץ והבצל הירוק כדקה, או עד שניחוחם עולה (נזהרים לא להשחים).

 

3. מוסיפים את התירס והזוקיני ומקפיצים כ־3 דקות או עד שצבעם זרחני והם מתרככים קלות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את האטריות יחד עם הסוכר, החומץ ורוטב הסויה, מערבבים עד לאחידות ומגישים מיד.

 

פססט: יש לכם במקרה קצת מירין בבית (יין תיבול יפני, להשיג בחנויות מתמחות)? – כמה כפות ממנו ישדרגו את המאכל הזה פלאים!

 

עוגת זוקיני ואגוזי מלך

 

מכירים עוגת גזר? אז כזו, רק עם זוקיני. העוגה מתוקה וטעימה להפליא, בלי שמץ של טעם "ירקותי", והקישוא המגורר מוסיף לה המון לחות ועסיסיות, כך שהיא מושלמת לצד כוס קפה.

 

מה צריך:

 

• 4 זוקיני בינוניים

 

• 3 ביצים

 

• 3/4 כוס שמן

 

• 1 כוס סוכר

 

• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

• 1.5 כפיות אבקת אפייה

 

• 1 כפית תמצית וניל

 

• 1 כפית קינמון

 

• 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

 

• 1.5 כוסות קמח

 

כך עושים:

 

מגררים את הזוקיני גס (אין צורך לקלף) לתוך קערה. מוסיפים את כל שאר החומרים למעט הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע כמעט לגמרי בבלילה. מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק (או תבנית 24 ס"מ מתפרקת), ואופים ב־160 מעלות כ־45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

 

לזיגוג (לא חובה): מערבבים שקית אחת של אבקת סוכר יחד עם 2 כפיות מיץ לימון עד שנוצרת משחה סמיכה ואחידה. מורחים על העוגה.

 

סלט זוקיני וקינואה עם עשבי תיבול

 

סלט בריא, משביע וטעים שנשמר מעולה במקרר עד שבוע. כל ארוחת צהריים ארוזה לעבודה תשתדרג איתו פלאים.

 

מה צריך:

 

• 1 כוס קינואה

 

• חופן נדיב של עלי בזיליקום, ללא הגבעולים

 

• חופן נדיב של פטרוזיליה

 

• 1/3 כוס צנוברים

 

• 2 זוקיני מגוררים גס

 

• מיץ מלימון גדול

 

• 2 כפות שמן זית

 

• 50 גרם גבינת פטה מפוררת (לא חובה)

 

כך עושים:

 

מערבבים את הקינואה עם 1/3 כפית מלח ו־2 כוסות מים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־12 דקות עד שהקינואה סופחת את כל הנוזלים ומתנפחת. סוחטים את הלימון לתוך קערה ומערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל. קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה דק. מערבבים את הקינואה בקערה עם הרוטב, העשבים הקצוצים והצנוברים. אם רוצים, מוסיפים גם גבינת פטה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים