בשלו זאת בעצמכם
שי־לי ליפא משלבת בתוכנית החדשה שלה מתכונים לצד עבודות עשה־זאת־בעצמך
נשארה לכם חצי כוס יין על השולחן אחרי הארוחה? אל תמהרו לשפוך את השאריות לכיור. "פשוט תקפיאו את היין, וככה הוא יהיה לכם זמין לפעם אחרת", מייעצת שי־לי ליפא, מתכונאית וטאלנט בתחום הקולינריה. את טיפ הקפאת היין, לצד רבים נוספים, תוכלו לקבל בתוכנית החדשה שלה, סופר שי־לי, שמשודרת מדי שישי בערוץ 10.
"העניין הוא להרחיב את המטריה הביתית, להוסיף נפח למטבח, חוץ מבישול, שזה גם אירוח או עיצוב שולחן", היא מסבירה. "זה היה חלום שלי לשלב עם האוכל כל מיני פריטים שאפשר להרכיב לבד. למשל, צינורות אינסטלציה שאין בהם כבר שימוש, שהופכים למתלה למטבח, גירים צבעוניים לילדים שעושים בשנייה וחצי מגבס, או כרית פשוטה שמקשטים בחותמות והופ, היא כרית מקסיקנית לכל דבר. אפילו תריס ישן הפכתי למתקן לגלויות ולמכתבים".
בתוכנית, שי־לי מומחית ל"עשה זאת בעצמך", תארח בגינת ביתה ותנדב טיפים להכנת ראנר פרחים בסגנון תאילנדי, מתלה לתכשיטים מרשת לולים, שטיח לאמבטיה ממגבות ישנות והכל באמצעים פשוטים. הארוחות יהיו מורכבות ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח, כל פעם בנושא מסוים. לדוגמה, ארוחה דיאטתית נטולת פחמימות שמרכיביה "רולים" של חביתה במילוי ירקות וגבינה רזה ולקינוח, קרטיבים מפירות העונה.
"הכל שופע סיפורים אישיים ומרתקים", מעדכנת השפית הנמרצת, שהנפיקה עד כה שמונה ספרי בישול והגישה את התוכנית "הבית של שי־לי". אחד הפרקים, אגב, יהיה פרק מחווה מפואר לרשליקה, מלכת הבישול הספרדי ירושלמי, "אחרי שנהייתי מכורה לספר הבישול שלה".
התוכנית "סופר שי־לי" משודרת בימי שישי ב־18:40, ערוץ 10

