"שרה נתנה לי מכה ביד. בומבה"
משיכת מפה עם כלים ואוכל מהשולחן, שתיית אלכוהול, וחבטה בתגובה לפתיחת ארון בידיים לא נקיות • אתי חיים, עובדת לשעבר במעון ראש הממשלה, העידה על התנהלות אשת רה"מ • "היא משכה את המפה וצרחה: 'יש לכם חמש דקות לערוך מחדש'" • עו"ד יוסי כהן, מקורב למשפחת נתניהו: "טענות שקריות ומכפישות"
"יצאתי מהסלון ובאתי לפתוח את הארון להוציא כוסות של יין. לא שמתי לב שהיא מאחוריי. כשפתחתי את הדלת היא נתנה לי מכה ביד. בומבה. אמרתי לה: 'את הרמת עליי יד? את הרבצת לי עכשיו?' היא אמרה לי: 'לכי לשטוף ידיים'. אמרתי לה שהידיים שלי יותר נקיות משלה. התקשרתי לעזרא סיידוף (סמנכ"ל במשרד ראש הממשלה — ת"י) ואמרתי שאני לא מוכנה להמשיך פה. סיידוף הגיע ואמרתי לו: 'תראה איך היד שלי אדומה. היא נתנה לי מכה ביד'.
"המצחיק הוא שאחר כך התבקשתי לכתוב לה מכתב התנצלות. התנאי שלה היה שאני אכתוב לה מכתב התנצלות, למרות שאני קיבלתי את המכה. ועשיתי את זה. רציתי להמשיך לעבוד".
כך, מעל דוכן העדים בבית־הדין האזורי לעבודה בירושלים, סיפרה אתמול אתי חיים, מבשלת לשעבר במעון ראש הממשלה, מה קרה בינה לבין שרה נתניהו, אשת ראש הממשלה.
עדותה של חיים ניתנה במסגרת פתיחת שלב ההוכחות בתביעתו של גיא אליהו, עובד מעון ראש הממשלה לשעבר, נגד מדינת ישראל.
אליהו היה הראשון שעלה על דוכן העדים, ונחקר על ידי עורכת הדין מטעם הפרקליטות, כוכבית נצח דולב. בעדותו סיפר כי במטרה לקבל תקן של עובד מדינה, החליט לעבור מעבודה במשרד ראש הממשלה לעבודה במעון ראש הממשלה, אף שהוזהר שלא לעשות כן. "אמרו לי במשרד: 'אל תעבור, היא אישה קשה'", העיד. עוד תיאר אליהו תקרית שבה לאחר ששוחרר לביתו על ידי ראש הממשלה, אולץ על ידי שרה נתניהו לחזור אף שהשעה הייתה אחת לפנות בוקר. "כשחזרתי היא אמרה לי: 'זה לא בסדר שאתה הולך ככה בלי להגיד לי לילה טוב. מעכשיו כל פעם שתצא מהבית, גם באחת בלילה, תגיד לי לילה טוב ותגיד לי כשאתה הולך'", סיפר.
חיים, שלא רצתה להעיד ואולצה לעשות זאת בצו בית־הדין, עלתה לדוכן אחריו.
נעמי לנדאו, עורכת דינו של אליהו, שאלה אותה על אירוע שתואר בתצהירו של אליהו, שבמהלכו שולחן אוכל במעון התלכלך מאבק שנפל מסכך. אליהו, לדבריו, סגר את הסכך לבקשת ראש הממשלה, אולם שרה נתניהו ביקשה להחליף את כל כלי האוכל על השולחן.
נתניהו הכחישה בעבר את האמור בתצהיר וטענה שמדובר בכזבים בוטים. חיים דווקא אישרה את גרסת אליהו. "היה אירוע קשה מאוד", העידה. "הייתה אמורה להיות ארוחה בפאטיו, גברת נתניהו התארגנה למעלה, וראש הממשלה יחד עם אבנר חיכה בפאטיו וקרא עיתון. אני ערכתי שולחן. זה היה בשבת בצהריים. שמנו סלטים על השולחן ובקבוקי שתייה וכוסות. ראש הממשלה ביקש מאיתנו לסגור את הסכך כי הייתה שמש. גיא לחץ על המתג, והסכך נסגר".
לאחר מכן סיפרה חיים ששרה נתניהו נכנסה וראתה את הסכך סגור. "גיא אמר לה שהוא סגר לבקשת ראש הממשלה", תיארה. "כל אותו זמן ראש הממשלה ישב על הספסל ופשוט התעלם. ואז היא אמרה: 'תוציאו את כל הסלטים, לפנות את השולחן ולערוך מחדש'. אבנר בא ואמר: 'אמא, זה בסדר, לא קרה שום דבר. את שלי אל תפנו'. היא כעסה עליו שהוא נתן לנו כביכול גיבוי. היא צרחה והשתוללה. אני וגיא עמדנו שם מבועתים. היא משכה את המפה וזרקה את כל הכלים עם הסלטים והחמוצים על הרצפה ואמרה: 'עכשיו יש לכם חמש דקות לערוך לי מחדש'. וכך היה".
גם על יום העבודה האחרון שלה במעון ראש הממשלה העידה חיים. לדבריה היא הכינה ארוחה לראש הממשלה, ואז נכנסה רעייתו וביקשה שתכין מנה זהה גם לה.
"רצתי למטבח ואמרתי לגיא: 'היא רוצה לאכול שוב'. וכשהיא רוצה לאכול זה היה טקס. העריכה הייתה שונה. זה לא חביתה ונגמר", תיארה. לדבריה של חיים, המצב גרם לה ללחץ רב והיא התמוטטה. "אמרו לה שהטבחית התעלפה", שיחזרה. "היא נכנסה למטבח ואמרה: 'אוי ואבוי, מה קרה?'. הפרמדיק אמר לה: 'משהו לא בסדר עם הלב, אני מציע להזמין אמבולנס'. היא אמרה: 'אמבולנס לפה לא יגיע. תקראו לאחד הילדים שלה שיבוא להוציא אותה מפה'. הבן שלי הגיע ונתנו לו להיכנס פנימה עם הרכב. זה לא מקובל בבית רה"מ. זה היה היום האחרון שלי בעבודה. היא מעולם לא התקשרה לשאול מה קרה לי".
בתגובה לשאלת עו"ד לנדאו על טענות שאותן הכחישה מכל וכל גברת נתניהו, בנוגע לשתייה של אלכוהול, השיבה חיים: "כן זה נכון", וסירבה לפרט מעבר לכך.
עורך הדין יוסי כהן המקורב למשפחת נתניהו מסר בתגובה: "מני נפתלי, שידוע כי הוא מנהל מסע השמצות וכזבים מניפולטיבי במטרה להשחיר את פניהם של ראש הממשלה ורעייתו, חבר הפעם לגיא אליהו, שעליו פורסם לאחרונה כי הוא מהמר כפייתי החייב כספים רבים לנושיו. שניהם ביחד הגישו תביעות דומות נגד המדינה על מנת להוציא ממנה כספים שלא כדין. שניהם חשבו שאם יטענו בתביעותיהם טענות שקריות ומכפישות כלפי רעיית ראש הממשלה, המדינה תיכנע לסחטנותם. על פי עדויות, גיא אליהו לווה סכומי כסף גדולים מחבריו תוך הבטחה שהוא עתיד לקבל סכום כסף גדול מהתביעה. כמו כן, במהלך המשפט הוכח כי מני נפתלי פנה לעשרות עובדים לשעבר של משרד ראש הממשלה ומעון ראש הממשלה בניסיון לשדלם להעיד לטובתו, אך כולם פרט לשניים סירבו — והדברים מדברים בעד עצמם. אנו מקווים כי הצדק ייצא לאור ובית־המשפט יאמר את דברו".