מזל תוף

אמא שלה התעקשה שתהיה רופאה או עורכת דין • אבל מיטל כהן (32) מרמת־גן, שהתחילה כבר בילדותה לתופף עם עפרונות, הלכה עם החלום שלה • היא הקימה בארה"ב להקה על שמה — וכעת כבש אלבום הבכורה שלה את הבילבורד - מצעד המכירות האמריקאי • "אף אחד לא ידע מי אני, עכשיו אני עוקפת במצעדים אמנים שעשיתי להם קאברים"

הכל התחיל כשהיא הייתה ילדה: יום אחד נכנסה מיטל כהן (32) לחדר המוזיקה בבית־הספר והבחינה בתוף. מקלות תיפוף לא היו בנמצא, אז היא השתמשה בעפרונות. מאותו רגע נדלקה. עכשיו, שנים רבות אחרי אותו רגע מכונן, הפכה מיטל לאחת המתופפות הידועות בעולם המוזיקה, הקימה להקה על שמה ובאחרונה הוציאה אלבום ראשון שהפך לנמכר ביותר בארה"ב בקטגוריית יוצרים צעירים.

 

סיפורה של מיטל מתחיל ברמת־גן, בת זקונים שגדלה עם שישה אחים. בילדותה עברה טרגדיה: אביה נהרג בתאונה מחוץ לבית, אמה ראתה את המחזה הנורא מבעד לחלון. השנים חלפו. מאז אותו רגע בחדר המוזיקה, שבו הבינה מיטל מה היא רוצה לעשות בחיים, היא התחילה ללמד את עצמה לתופף. "אמא התנגדה שאהיה מתופפת, אמרה שזה לא מקצוע לחיים ורצתה שאלמד משפטים או רפואה, כמו יתר האחים שלי", היא מספרת.

 

אבל מיטל התעקשה ללכת בדרכה. לאחר שירות צבאי בשלישות נסעה ללוס־אנג'לס כדי ללמוד באקדמיה למוזיקה. במהלך לימודיה עברה תאונת דרכים קשה ונאלצה לחזור לישראל לתקופת שיקום. האירוע לא שבר את רוחה, ואחרי שהתאוששה חזרה לארה"ב, סיימה את לימודיה — ניסתה לפרוץ כמתופפת בסגנון הבי־מטאל, אבל לא כל כך הצליחה.

 

גם אז לא התייאשה. היא פתחה ערוץ ביוטיוב והתחילה להעלות סרטונים שבהם תופפה על רקע שירים של להקות מטאל ידועות ובהן מטאליקה וראש. השמועה על המתופפת המוכשרת התפשטה, והסרטונים שהעלתה זכו לעשרות מיליוני צפיות. בשלב מסוים החליטה להקים להקה משלה — וגם את החלום הזה הצליחה להגשים. הלהקה מונה חמישה חברים חוץ ממנה ונקראת על שמה — "מיטל". בין לבין צברה כמיליון וחצי עוקבים בפייסבוק שלא מפספסים אף קטע מוזיקלי שהיא מעלה.

 

רשימת האלבומים הנמכרים. במקום הראשון — מיטל
רשימת האלבומים הנמכרים. במקום הראשון — מיטל

 

 

המתופפת הנמרצת המשיכה לדהור קדימה, והציבה לעצמה מטרה חדשה: להוציא אלבום בסגנון הבי מטאל. "בהתחלה חיפשתי חברת תקליטים שתוציא לי את האלבום, אבל ברגע האחרון החלטתי לעשות את זה לבד — ומאז החיים לא מפסיקים להפתיע אותי", היא מספרת.

 

מיטל גייסה כסף להפקת האלבום מגולשי האתר שלה והצליחה להגיע לחצי מיליון שקל — סכום הגבוה פי שלושה מהנדרש.

 

רק המהדורה המצומצמת שהציעה באתר שלה מכרה עשרת אלפים עותקים. האלבום המלא כבר כבש, במגוון קטגוריות, את צמרת הבילבורד — מצעד המכירות האמריקאי. בקטגוריית האמנים הצעירים הוא הנמכר ביותר בארה"ב.

 

ואם חשבתם שזה הכל — טעיתם. "זה מאוד מרגש אותי", מספרת מיטל, "אבל עכשיו גם חתמתי עם אחת מסוכנויות ההופעות הגדולות בעולם שתסגור לי סיבוב הופעות עם להקות מוכרות. לפני כמה שבועות אף אחד לא ידע מי אני ופתאום אני סיפור הצלחה, והכל אפשרי. כולם בתעשייה מכירים את השם שלי.

 

"זה מדהים. אני חולמת להופיע עם הרבה אמנים שפעם עוד התפרסמתי בזה שעשיתי להם קאברים. עכשיו טבעי לחלוטין שאהיה איתם על אותה במה ואפילו אעקוף אותם במצעד".

 

אז נכון, סביר להניח שרובכם עדיין לא שמעתם עליה, אבל בינתיים הספיקה מיטל לכבוש שיאים שאליהם לא הצליחו להגיע גם מוזיקאים ישראלים מפורסמים פי כמה ממנה.

 

בימים אלה היא נמצאת בחופשת מולדת בארץ, מאושרת מהצלחתה, ממשיכה לחלום על פסגות גבוהות יותר. אחד היעדים הבאים שלה הוא הופעה דווקא כאן בישראל, במקום שבו התחילה לתופף עם עפרונות. "כאן התחלתי, כאן הלכתי למועדוני רוק וכאן למדתי לתופף. אני מקווה מאוד שבקרוב יהיה לי סיבוב הופעות באירופה ושאופיע גם בישראל". בין היתר היא חולמת לשתף פעולה עם להקת "היהודים", שאותה היא מאוד אוהבת.

 

על הבחירה במקצוע שנחשב גברי לגמרי, בייחוד בסגנון שבו בחרה, סיפרה מיטל בעבר: "השירים האלה נתפסים כמאוד קשים לתיפוף. כאלה שרק גברים חזקים וגדולים יכולים לנגן אותם. אני חושבת שהצלחתי בגלל הניגוד. הצופים מופתעים לראות בחורה מתופפת לצלילי השירים הללו. אני לא לוקחת את עצמי כל כך ברצינות ומחייכת למצלמה. רואים שאני נהנית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים