מסעדה פלוס חצר
יוצאים לטייל עם הילדים? קבלו המלצות למסעדות עם מרחבים שמתאימים לקטנטנים ואטרקציות כמו טרקטור, ארגז חול ועגלת גלידה
1. בנחלה, נהריה
כמה מסעדות אתם מכירים עם ארגז חול בחצר? כן, ארגז, חול, כמו בגני ילדים. עם מתקני פלסטיק קטנים, בית עץ קטן ואפילו עץ מלבלב במרכז, שמספק צל נעים מלמעלה? אז זהו, שבמסעדת נחלה בנהריה יש ויש.
וזה לא הכל. המסעדה — הממוקמת בלב מטע פקאן המשתרע על פני 7 דונמים — מוקפת מדשאה ענקית ומטופחת, עם שלל בימבות ומתקני משחק לילדים, שמאפשרים טיפוס, גלישה, זחילה, קליעה למטרה וכדורגל. בשירותים יש פינת החתלה, ואפילו מיניקות ימצאו פה מקום.
ומה אוכלים בזמן שהזאטוטים מבצעים אימונים מפרכים על המתקנים? יש בשר אנטרקוט מיושן, דגים טריים, מרקים, סלטים, לצד מאפים שנאפים מדי יום. נאמר זאת כך: המסעדה נבחרה לא פעם בדירוגים שונים לאחת הטובות מחוץ לתל־אביב.
התפריט לילדים כולל שניצלונים עם צ'יפס, מיני־המבורגר, פסטות לבנה ואדומה, פיצה וחזה עוף על הגריל (ללא גלוטן). גלידות בטעמים שונים, כדורי שוקולד וקרטיבים קטנים מחולקים לילדים בתום הארוחה. עסקית ילדים שכוללת מנת ילדים, שתייה קלה וכדור גלידה לקינוח: 49 שקל.
• יצחק שדה 17, רסקו, נהריה
שני־שבת 9:00־23:00
04־9512074
2. פונדק יוטבתה
את פונדק יוטבתה הילדים שלכם חייבים להכיר, במיוחד כי סביר להניח שגם אתם הכרתם אותו כילדים. כן, המקום ששימש עצירת חובה בנסיעות משפחתיות לאילת, או בטיולים שנתיים לעיר הדרומית, עומד על תילו מאז 1965.
ומה קורה שם היום, אתם שואלים? ובכן, יש את החשודים הרגילים — מילקשייק או גלידות שמיוצרים מהחלב המופק בקיבוץ. ולצידם אפשר לנשנש טוסטים במגוון לחמים, ארוחות בוקר ישראליות, וגם מנות חלביות חמות.
בסוכות יתקיימו בפונדק גם מיני הפעלות משולבות בסעודות, למשל סיור משפחתי מודרך ברכב אל גבול ישראל־ירדן, ביקור במטעי התמרים וחוות הסוסים, וגם סיור באולם החליבה הרובוטי במחלבת יוטבתה, כולל ארוחת צהריים בשרית (במחיר 299 שקל למשפחה). ויש גם סדנאות גלידה משפחתיות, שבמהלכן נחשפים לסודות הייצור המקומיות.
• קיבוץ יוטבתה על כביש הערבה
פתוח 24 שעות ביממה
08־6357449
3. אלורה, הוד־השרון
מסעדת אלורה, שבתל־אביב רגילה לחלוש על שדרות נאות — רוטשילד ובן־גוריון — התרחבה לאחרונה גם אל הוד־השרון. אז שם אין שדרה אלא מתחם מסעדות מתפתח (גם מסעדת הגינה של שגב משה תקעה יתד באותו מקום), אבל יש בונוס אחר: אווירה משפחתית.
אלורה החדשה התמקמה בחלל רחב. החלל הפנימי, מלא הצמחייה, מחולק לבר ישיבה רחב ידיים ולצידו חללי הסבה, שמתאימים גם למשפחות רעשניות במיוחד.
התפריט האיטלקי מבוסס על חבליה הדרומיים של ארץ המגף ובו מנות המתאפיינות בטעמים קלילים, ובשימוש יצירתי בחומרי גלם כמו עגבניות, חצילים, עשבי תבלין ריחניים ועוד. הילדים יכולים לזלול פה — פיצה אישית עם זיתים (48 שקל), מגש פיצה אישית בלי כלום (48 שקל), ספגטי בולונז (35 שקל), פנה רוזה (30 שקל), פנה רוטב עגבניות נקי (30 שקל), או פשוט פנה עם שמן זית (30 שקל). כל מנות הילדים מגיעות עם ירקות וחתוכים.
ליד המרפסת המקורה הוקמה גם עגלה של מותג הגלידות אלורה. אפשר לגשת אליה, לרכוש גלידה כחלק מהחוויה במסעדה או להזמין אותה כקינוח, מתוך התפריט הקיים. בסמוך למסעדה ממוקם ג'ימבורי ענקי של המתחם, כך שאפשר לבוא עם כל הילדים ובזמן שממתינים למנות לקפץ בחוץ.
• מתחם שרונים, הוד־השרון
ראשון־חמישי 12:00־24:00
שישי ושבת 10:00־24:00
03־5665655
4. קפה גן סיפור, חולון
כל מי שמטייל עם הילדים בחולון — וכידוע, העיר לא זכתה סתם כך להיות ממותגת כ"עיר הילדים" — חייב להכיר את המסעדה הזו. קודם כל, בגלל המיקום האסטרטגי, במתחם מוטה גור, מוקף בשמונה גני סיפור, מהסוג שמפוזר ברחבי העיר ומציעה גינות משחק מטופחות עם בונוס: פסלים יצירתיים מתוך ספרי ילדים ידועים.
המסעדה שומרת על קשר הדוק אל פרויקט הספרים. על הקירות יש מדפי ספרים, וקהל היעד בשעות היום הוא משפחות עם ילדים קטנים. אפילו השירותים עוצבו בהשראת הסיפור “סיר הסירים" (היי, נפתלי) ויש בהם כיור נמוך המותאם במיוחד לילדים. חלק ממנות הילדים זכו לשמות ספרותיים למהדרין, כמו “השקשוקה של איתמר” או “התותים של אריה". במקום יש גם ספרייה ובה כ־300 ספרים מיד שנייה.
אבל מעבר לגימיקים הספרותיים, “קפה גן סיפור" מציע גם תפריט עב־כרס ומבוצע ביד טובה וחכמה. הפיצות המרובעות, הנאפות בתנור אבן על גבי פוקצ'ה ממחמצת, יהיו מיד החברות הטובות ביותר של הילדים. גם המילקשייק הסמיך, כזה של פעם, יצטרף בשמחה לחבורה. לצידם יש גם מנות פסטות, דגים וסלטים נדיבים במיוחד. ואפילו "מים חמים למוצץ של הילד". להורים שעוד שוטפים אותו כשהוא נופל.
• מוטה גור ,15 חולון
כל השבוע 8:00־24:00
03־5011596
5. בית שלום, מטולה
כשילדים נמאס לשבת לשולחן והם מאבדים את הסבלנות אפשר לעשות שני דברים: 1. לשלוף טאבלט, 2. לקוות שיש במסעדה אטרקציה שתוכל לספק להם עניין.
אז אפשר להביא טאבלט למסעדה הוותיקה הזו במטולה, אבל באמת אין סיבה. הגינה המטופחת ממש מתאימה לילדים שנמאס להם לשבת בזכות טרקטורים ישנים ששיפץ הבעלים, חיימקה הוד, ועליהם ניתן לעלות ולשחק.
מבנה בית שלום במטולה נבנה לפני 120 שנים על ידי מייסדי המושבה, בקצה אצבע הגליל, עם עצי הפרי הנטועים סביב. במסעדה, בניצוחו של השף אסף אוטולנגי, מגישים בין היתר מטעמים אותנטיים בני מעל ל־100 שנה, שהשתמרו במחברת המתכונים של סבתו של חיימק'ה. בתפריט הילדים: פסטות במגוון רטבים, שניצלונים, המבורגר ועוד. המנות מוגשות בליווי פסטה או אורז.
• הראשנים 28, מטולה
פתוח בכל יום מ־9:00 בבוקר ועד אחרון הסועדים
04־6940767
6. שטרודל, חיפה
הגנים הבאהיים בחיפה הם אחד מאתרי העלייה לרגל בחופשות החגים. משפחות על טפיהם פוקדות את הגנים המטופחים, מתקשות להסדיר את הנשימה במדרגות האינסופיות — ומחפשות אחר מקום לאכול כשהכל נגמר.
אחד המקומות האלה, בלב המושבה הגרמנית, הוא שטרודל. במבנה טמפלרי עם גג אדום בן 150 שנים, ממש למרגלות הגנים הבהאיים. בניגוד לסניף הוותיק מהעיר התחתית, שטרודל שבמושבה הגרמנית איננה בית קפה אלא מסעדה המגדירה את עצמה כ־Authentic Fusion Cuisine, בעקבות התפריט החדש שהושק ממש לאחרונה.
התפריט הזה מבוסס על מאכלים מבית אמא, ולא איזו אמא ערטילאית אלא אמם של האחים עלאא ועיסא אסעד, מנהלי המקום, שמגדירים אותה כ"בשלנית מספר 1 בעולם".
וכך הם מגישים שם לחמעג'ון אלוהי ממש, על פוקצ'ה שמנמנה שסופגת באהבה את הנוזלים שמגירים נתחי העוף והבצל המטוגנים, או זוקיני ממולא בשר עגל טחון, מונח על פריקי עם רוטב יוגורט מעל. חלק מהמנות קיבלו טוויסט עכשווי, שאמא הטבחית אישרה. כך למשל הכנאפה המעולה, שמוגשת עם גלידת וניל מעשה בית במרכזה.
ומה לילדים? יש שניצל עם צ'יפס ויש גם פסטה ברוטב שמנת, ואם הם מספיק גדולים כדי לשכנע אותם שדו־קיום מתחיל בבטן — כדאי לנסות להכיר להם כמה מטעמים מהמטבח הערבי. בחוץ יש מרפסת רחבת ידיים לישיבה משפחתית נעימה, מזרקת מים וגם כלוב עם ציפור שיר בשם מנסור.
• שדרות בן גוריון 39, חיפה
ראשון־שבת 9:00־24:00
077-7004312
7. חאן גמלייה
הקונספט של ישיבה במסעדה סביב שולחנות לא תמיד מתאים לסועדים צעירים. בדיוק בשביל זה המציאו מקומות כמו חאן גמלייה. העניין הוא שצריך לנסוע קצת כדי להגיע אליהם. אל חאן גמלייה מגיעים אחרי נסיעה בכביש 90, הוא כביש הערבה, ומיד מרגישים כמו בחושה פראית בסיני.
במדבר כמו במדבר, האורחים כאן מתקבלים עם חיוך וקנקן מים צוננים, מתיישבים על המחצלות ולוקחים לעצמם רבע שעה לעבור על התפריט עב־הכרס. המזון מתאים לצורת הישיבה ומציע לא מעט מנות ניגובים שאפשר לחלוק. יש סלטים, פיצות, טוסטים, וגם פרגיות וסטייקים עם צ'יפס. לילדים יש כאן תפריט עשיר, כולל שניצלונים, פסטות, פיצות וגם ג'חנון עם ביצה. אחרי הארוחה כדאי להמשיך אל פארק ספיר הסמוך.
• כביש 90 ליד פארק ספיר
שליש־חמישי 14:00־23:00
שישי 13:00־22:30
שבת 11:00־22:30
053־7931072

