שמלת הברבור
"רציתי שמלת כלולות עדינה, נוחה וסקסית", אמרה בר רפאלי למגזין הספרדי שפירסם את תמונות החתונה שהציתו את הרשת. "מה זה הווילון הזה? ציפינו ליותר", כתבו הטוקבקיסטים המאוכזבים ואילו חובבי האופנה הסבירו שמדובר ביצירת מופת. דורין אטיאס: "השמלה הורסת, מושלמת. בר נראתה כמו הבתולה מטוסקנה. רק חבל שהיא דאגה רק לעצמה ושעדי עזרא היה לבוש כמו אחרון המלצרים"
"כילדה, מעולם לא דמיינתי איך תיראה חתונת החלומות שלי וגם לא פינטזתי על איך תיראה השמלה. כשהגיע הרגע, ראיתי פרסומת של שמלת כלה של קלואה, והתאהבתי. מאז ידעתי שאנשא עם אחת השמלות של המותג. הסטייליסט שלי, סיימון אלמלם, יצר קשר עם קלואה והם עבדו ביחד על השמלה. נדרשו לכך רק שתי פגישות בפריז והכל יצא מושלם. רציתי סגנון פשוט, עדין, נוח וסקסי, אבל לא מופגן מדי. עם השמלה הראשונה נעלתי נעליים שטוחות כדי להרגיש נוח ומעודנת במהלך הטקס. עם השמלה השנייה שעיצבה הישראלית ענבל דרור נעלתי סנדלי עקב של Gianvito Rossi, כדי להיות סקסית בריקודים. אחרי שעה, כשהמסיבה התחילה להתחמם, חזרתי לשטוח".
כך, בראיון למגזין הספרדי "Hola!", הנחשב למגרש הפרינט הביתי של דוגמנית־העל הישראלית, הסירה בר רפאלי את מעטה המסתורין שאפף עד אתמול את סאגת שמלת הכלה שלה. על שערו של המגזין התנוססה תמונתם של בני הזוג בבגדי הכלולות שלהם ובפנים כתבה בת 12 עמודים על החתונה, הטקס והאורחים.
בתמונות נראית בר בשמלת כלה רומנטית, רפויה ופשוטה למראה, שנתפרה מבד שיפון־משי בעלת כתפיות שרוך דקיקות שמהן משתלשלים גדילים, מחשוף מכווץ בעל חלק עליון עם קפלולים עדינים ומשם השמלה רפויה וזורמת בעדינות מטה, כשהיא כוללת תחרות עדינות א־סימטריות שקופות, מתחתן לבשה הכלה תחתית מיני בצבע קרם.
מדובר ללא ספק ביציאה מקורית, אלגנטית וייחודית בתחום שהפך למפלצתי בשנים האחרונות וכולל שמלות כלה בעלות מחוכים מורכבים, עושר וגודש של תחרות, חרוזים, עומס של בדים, טולים וגזרות מורכבות שבהן נראות הכלות כמו עוגת קצפת, נשים בתחפושת של "כלה" שהשמלות רק מכסות על יופיין האמיתי. בדיוק בגלל כל זה השמלה של בר היא מופת של פשטות וטעם טוב: השמלה נראית בוהמיינית וקלילה, חופשייה ממחוכים, מגודש של אפליקציות ושל תוספות והיא בעלת מראה טבעי, לא מתאמץ ולא מנקר עיניים. אולי זו הסיבה לכך שרבים ברשתות החברתיות התאכזבו כאשר נחשפה על שער המגזין הספרדי. "מדובר בווילון", כתבה גולשת אחת בפייסבוק, גולשת אחרת כתבה "זה נראה כמו שמלת חוף". "פייר, ציפינו ליותר", ביטאו אחרים את התסכול מגודל הציפייה לשמלה גדולה מהחיים, כזו שתצביע על עושר, פאר והדר, כמקובל, וקיבלו במקומה שמלה משוחררת ופשוטה למראה, כזו שלא נענתה לציפיות הגדולות שהושקעו בה.
אבל רק חובבי טקסטיל אמיתיים ומיטיבי לכת יוכלו לזהות שמדובר במלאכת מחשבת של חייטות והתאמה לגוף ולתנועה שלו, ושביחד עם השיער שנראה כמעט טבעי ולא עשוי מדי (שעליו עמל מעצב השיער יניב זאדה), עגילים משתלשלים ("החברה הטובה שלי לוריין שוורץ שעיצבה עבורי את טבעת האירוסין, גם עיצבה לי זוג עגילים פשוטים ורומנטיים", אמרה בר למגזין הספרדי). את טבעת הכלולות אם אתם סקרנים קיבלה בר מהמותג ה.שטרן שאותו היא מייצגת. לבושה ומתוכשטת בפשטות ועם איפור לא מוגזם — בר נראתה אמיתית, ובעצם נשארה היא עצמה.
בר הלכה עם הלב שלה
האמת היא שזו בדיוק הייתה הכוונה של קלייר ווייט קלר, המעצבת הראשית של בית קלואה שעיצבה את השמלה של בר, ואמרה לפני מספר שבועות לעיתון הבריטי "טלגרף": "הרבה מעצבי אופנה גברים אומרים שהבגדים שלהם מעצימים נשים והופכים אותן לבטוחות יותר בעצמן. אבל בשבילי זה משהו אחר. מה שחשוב הוא שבגדים יאפשרו לך להיות מי שאת. זה המראה האולטימטיבי". אמרה והוכיחה שהיא צדקה.
הבחירה בווייט נחשפה בתחילת אוגוסט, כאשר רפאלי העלתה תמונה מקדימה לחשבון האינסטגרם שלה מחדר המדידות בבית קלואה וכתבה: "ליום המושלם שלי ביקשתי מקלייר ווייט קלר לעצב את השמלה שלי" — וחתמה בהצהרה שהופנתה לווייט — "את מגשימת חלומות".
"אני שמח על הבחירה של בר", אומר מעצב שמלות הכלה גדי אלימלך. "השמלה נראית בוהמיינית ובהשראת הסבנטיז, ובר נראית בה מהממת. היא יכולה הייתה לבחור בכל שמלה, אבל היא בחרה בבית קלואה, מותג שמתכתב עם האופן הטבעי שבו בר מתלבשת ביומיום, כיוון שהוא משדר בוהמייניות מדויקת, נשען על גזרה משוחררת ועל מרחק מהגוף". בנוסף אומר אלימלך, "זה מתאים למיקום של החתונה במלון יערות הכרמל. זה קול ונינוח, בדיוק כפי שהיא רצתה. זה נראה סקסי, סופר־אופנתי, ובעיקר זה יכול לחזק את המגמה הכללית בארץ בנוגע לעיצוב שמלות כלה, כשיותר ויותר כלות מבקשות להשתחרר ממחוכים, להיראות משוחררות וחופשיות ובעלות מראה טבעי יותר".
"שמלת הכלה הפתיעה אותי בגלל שהיא מאוד שונה מהדימוי של בר בשנים האחרונות", אומרת נתלי יצחקוב, בעלת הסטודיו the visionary לייעוץ, מחקר וטרנדים. "מצד אחד, המראה שלה הפך להיות מאוד מהוקצע ואופנתי, אבל גם מאוד קר ומנותק מהאופי החם שלה, ולכן אני שמחה שבר הלכה עם צו ליבה ובחרה בעיצוב פשוט, נעים ובעיקר כזה שרואים שטוב לה בתוכו מבחינת הגוף והתנועה".
גם מעצבת ומבקרת האופנה הדרקונית דורין אטיאס מסכימה. "השמלה הורסת, פשוט מושלמת. אהבתי את הבחירה בצבע אוף־ווייט ולא בלבן השחוק. אהבתי את זה שהסגנון של השמלה תאם את הלוקיישן. בר נראתה כמו הבתולה מטוסקנה, והפגינה מראה מאוד כפרי ונכון, אבל גם יוקרתי ומכובד: הכיווצים, הבד, השיער — הכול נראה מצוין". אבל אטיאס היא אטיאס, ולצד השושנים היא שולפת גם דרקון אחד: "החיתוך של שמלת המיני שלבשה בר מתחת לשמלת הכלה היה דרמטי מדי. בניגוד לאיזון המושלם שהיה קיים בשמלה בין הגזרה לבין הבד, ובין התחרה לבין הקו המינימליסטי, הרי שבחיתוך של השמלה התחתונה הייתה צרמוניה. החיתוך היה גבוה מדי וקטע את הרצף. זה אולי קצת קטנוני להגיד, אבל צריך לזכור שהמראה הכללי שלנו הוא כמו מוזיקה לעיניים וכדאי לא לקטוע אותה באופן דרמטי מדי, אלא בפייד אאוט".
נמאס מהזקן הצרפתי של עזרא
אבל את דרקון האש השחור והאיום שומרת אטיאס למר רפאלי, סליחה, מר עזרא, שלדעתה התלבש באופן שאינו הולם לא את המעמד ולא את האישה שלצידו. "לצערי עדי עזרא נראה כמו אחרון המלצרים, עם חולצה לבנה פשוטה ושעון מסחרי שנראה כאילו הוא הולך לבדוק מתי יוצאות המנות. גם אם אתה לא רוצה ללבוש טוקסידו, יש אלף דרכים להיראות אלגנטי ומכובד. עם המראה שלו שניהם נראו כמו האלפים וים המלח — שני קצוות שכל כך מרוחקים אחד מהשני".
חשבתם שזה מספיק? אטיאס ממשיכה לעקוץ: "חבל שהיא דאגה רק לעצמה ולא טרחה להלביש גם אותו. בנוסף, כדאי להגיד את זה אחת ולתמיד: אם אין לך שיער על הראש, זקן צרפתי לא יכסה את זה. אין דבר מכוער יותר מזקן כזה לגבר". ואגב, גם בר נדרשה לעניין השעון של החתן וענתה לשאלת המגזין הספרדי: "אני רציתי תכשיטים פשוטים. עדי קנה במיוחד שעון Hublot התואם לחליפה שלו".

