תביעות חוב בגובה 30

אחד הסמלים הגדולים בתולדות הפועל חולון פתח לאחר הפרישה חנות מצליחה לשיווק קרמיקה וכלי אינסטלציה • היום הוא מתמודד עם תביעות חוב בגובה 30 מיליון שקל, ריביות גבוהות לשוק האפור ואיומים על חייו • בוגין: "אין באפשרותי להתבטא בעניין עד לסיומו של ההליך המשפטי"

תביעות חוב בגובה 30 מיליון שקל, ריביות גבוהות לשוק האפור, "גברתנים" שבזזו את חנותו ואיומים על חייו. כך, לפי מסמכים שהוגשו לבית המשפט, נראים חייו של כדורסלן העבר המפורסם ניב בוגין, שהסתבך כלכלית ונמצא כבר תקופה ארוכה בהליך כינוס נכסים.

 

בוגין (55) נחשב לאחד הסמלים של הפועל חולון ומדורג רביעי בטבלת קלעי הקבוצה בכל הזמנים. הגארד המצטיין שיתף פעולה עם שחקנים אהודים ומוכרים כישראל אלימלך, שימש כקפטן הקבוצה, שיחק גם בנבחרת ישראל, ולאחר הפרישה מונה למאמן הפועל חולון.

 

החיים שאחרי הכדורסל נראו מבטיחים. עד לפני כמה שנים הייתה בבעלותו חנות מצליחה בנמל ת"א לשיווק קרמיקה וכלי אינסטלציה בשם איטל־חרס. מה שרבים כנראה לא ידעו, זה שמאחורי החזות המצליחה, הלכו החובות ונערמו.

 

בחודש אפריל בשנה שעברה כינס בוגין את עובדיו וסיפר להם שחייו בסכנה. בפנייתם של עובדי החנות לבית המשפט, בה ביקשו להסדיר את חובותיהם, הם מתארים כי כדורסלן העבר סיפר להם ש"החברה נמצאת בקשיים, הוא מאוים על חייו. נותר ללא כלום ומבחינתו העובדים יכולים לעשות מה שהם רוצים, אולם הוא מבקש מהם להמשיך לספק סחורה ללקוחות ששילמו". לדברי העובדים, הם שאלו את בוגין האם משכורותיהם ישולמו. "בכל הקשור לתשלום הכספים שהחברה חייבת להם ענה מנהל החברה כי אין לו פתרון ושהוא חייב 'לברוח'", כך צוין בפנייתם לבית המשפט.

 

עו"ד אביחי ורדי
עו"ד אביחי ורדי

 

 

למחרת השיחה הקשה, נוכחו העובדים שנותרו בחנות לדעת שבוגין ידע על מה הוא מדבר. לפי מסמכים שהוגשו לבית המשפט, אל החנות נכנסו ספקים שונים שהחלו לפרק מוצרים שהיו במקום במטרה לקחת אותם ללא רשות. הסיטואציה מתוארת במסמכים שהוגשו לבית המשפט: "הגיעו לחנות 'גורמים' אשר טענו שמגיעים להם כספים מהחברה/ממנהל החברה".

 

אותה התרחשות, שלפי המסמכים הוגדרה כ"התפרעות", נעצרה רק כשהמשטרה הגיעה למקום. לדברי אדם שמעורה בהלך העניינים המילה "גורמים" נועדה לתאר את שליחיהם של אנשי השוק האפור. במסמכים אחרים שהוגשו בעניין לבית המשפט מתוארת הסיטואציה כ"בזיזה" מצד "גברתנים", שלאחריה לא נפתחה עוד החנות. את הסחורה שנותרה ואת החברה עצמה מכר בוגין, וכיום הוא מועסק בה כשכיר כשבמקביל מתנהלים ענייניו המשפטיים.

 

 

¿ ¿ ¿

 

 

לאחר פניית גורמים שונים לבית המשפט ניתן נגד בוגין צו כינוס לנכסיו ועו"ד אביחי ורדי מונה כמנהל לנכסיו מטעם בית המשפט. בדו"ח מיוחד שכתב ורדי עבור בית המשפט מתברר עומק הבור הכלכלי של כדורסלן העבר המפורסם, כמו גם חובותיו הכבדים לאנשי השוק האפור. לפי ממצאי הדו"ח, כ־25 גורמים שונים טוענים שבוגין חייב להם כספים בהיקף מצטבר של כ־30 מיליון שקל. ברשימה ניתן למצוא כמה מבני משפחתו וכן אנשי עסקים כמו הבעלים של הפועל חולון לשעבר, מיקי דורסמן, שלפי המסמכים שהוגשו לבית המשפט טוען שבוגין חייב לו 1.45 מיליון שקל. "אני לא רוצה להתייחס לעניין הזה", אמר לנו דורסמן כשניסינו לברר עימו את המחלוקת הכספית בינו לבין בוגין.

 

ברשימה הארוכה נמצאים כמה בנקים, שטוענים שבוגין חייב להם כספים. לצידם, כך לפי המסמכים, גורמים שונים בשוק האפור הטוענים כי בוגין חייב להם מיליונים. במסמך שהגיש מנהל הנכסים, עו"ד ורדי, באפריל 2014 לבית המשפט, הוא מתאר שיחה שקיים עם בוגין במהלכה אמר לו האחרון כי "בחודשים האחרונים שילם למעלה מחצי מיליון שקל ריביות לגורמים שונים בשוק האפור", וכי "סך הריביות בשנים האחרונות הגיע למיליוני שקלים ואין ביכולתו לעמוד עוד בתשלומים אלה".

 

לפי ממצאי הדו"ח שכתב ורדי לבית המשפט, הריבית ששילם בוגין לאנשי השוק האפור הייתה בגין הלוואות בגובה 5 מיליון שקל. הריבית הקצוצה אותה נאלץ לשלם עמדה על 6 אחוזים לחודש. לפי הדו"ח מדובר בהחזר חודשי של 300 אלף שקל לחודש שנאלץ בוגין לשלם בעבר. במסמכים נוספים שהוגשו לבית המשפט נכתב כי בוגין נאלץ לשלם בשנים האחרונות מיליוני שקלים רק בגין ריביות לגורמים שונים בשוק האפור, וכי הגיע למצב "שלא יכל עוד לעמוד בקצב התשלומים".

 

בשיחה שקיימנו עם כדורסלן העבר הוא סירב להתייחס למצבו הכלכלי או לעדויות על אודות האיומים והלחצים סביבו. "ענייניי הכלכליים", הסכים לומר בקצרה, "נמצאים בבחינה של בית המשפט, ואין באפשרותי להתבטא בעניין עד לסיומו של ההליך המשפטי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים