שוקי עוף במרינדה
חוזרים לאוכל ביתי, פשוט ויומיומי של השגרה הנהדרת, עם שוקי עוף במרינדה איטלקית. מגישים עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה
שני דברים אני הכי אוהבת בעולם: עוף ומנגל. והחיבור של השניים הוא בכלל חגיגה מבחינתי. אבל את השוקיים הללו, בהשראה איטלקית, אפשר להכין גם בתנור הביתי. המנה קלה להכנה, לא מכבידה על הבטן וכולם אוהבים אותה. הכי טעימה לצד אורז לבן או פירה תפוחי אדמה וסלט ירוק.
החומרים הדרושים:
10 שוקי עוף
למרינדה:
1 בצל, קלוף ופרוס
1 כף סוכר
3 כפות חומץ בן יין
1/4 כפית מלח גס
מיץ מ־1/2 לימון
3 גבעולי רוזמרין
1 כף שמן זית
ההכנה:
1. שמים בקערה גדולה את הבצל, מפזרים עליו את הסוכר ויוצקים את החומץ. מוסיפים את המלח ומיץ הלימון, מערבבים, מוסיפים את גבעולי הרוזמרין ואת השמן, ומערבבים. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים כך שיכוסו במרינדה מכל הצדדים. משרים שעתיים לפחות - או לילה שלם, במקרר. אם משרים במקרר, מוציאים את הבשר כשעה לפני שרוצים לצלות, לטמפרטורת החדר.
2. אם מכינים על הגריל: מחממים את הגריל. משמנים את רשת הגריל.
3. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומסדרים על הגריל. צולים 35־30 דקות, שבמהלכן הופכים מדי פעם את נתחי העוף ומברישים אותם בעוד מהמרינדה - הכי כיף לעשות את זה בעזרת גבעולי רוזמרין, שטובלים במרינדה ומברישים בהם את העוף. הנתחים מוכנים כשהם צלויים ועשויים מבחוץ והחלק הפנימי לבן ועסיסי.
1. אם מכינים בתנור: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) מרפדים תבנית תנור בנייר אלומיניום (כדאי – הרוטב דביק ויהיה קשה לנקות אותה אחר כך).
2. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומסדרים בתבנית, ויוצקים עליהם את מה שנשאר בקערה מהמרינדה. צולים 10 דקות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים 40 דקות נוספות, או עד שהנתחים עשויים.
3. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים ללא כיסוי עוד 5 דקות, עד הזהבה יפה.
4. משהים קצת ומגישים.