מסעדה: דיזנגוף פינת ונצואלה

את דליה אלחדף אתם בטח זוכרים מ"מאסטר שף" של לפני שנתיים, שם הדהימה את השופטים עם בישוליה הלטיניים. בימים אלה היא מתרגמת את החוויה הטלוויזיונית למקום משלה, שנפתח בשבועות האחרונים בתל־אביב. תכירו את טוטומה, היכל שמח וצוהל, גם בימים לא נעימים כימינו, שמגיש אוכל מגזרת מרכז ודרום־אמריקה, בעיקר ונצואלה.

 

במרכז התפריט עומד הארפה - מאכל הדגל של המטבח הוונצואלי. זוהי מעין פיתה עשויה מקמח תירס, שמגיעה במבחר רב של מילויים ונחשבת למאכל הרחוב האולטימטיבי במדינה. ארפה עם בשר בקר ברוטב פלפלים, עגבניות ובצל עם שעועית שחורה, גבינה מלוחה וזן מסוים של בננות ששמו פלנטיין, הצליחה להפתיע את חוש הטעם לטובה. ארפה עם המבורגר הייתה מעט יותר מוכרת לחך, אבל התהדרה גם היא במין טוויסט שקשה להגדיר וממילא עדיף שנשאיר את אנחות האושר הוורבליות לאייל שני.

 

גם אגף המנות הראשונות מפתיע עם מאכלים שדורשים מילון כדי להבין מה בדיוק הם מכילים - אבל בהחלט שווים את ההשקעה. את הכל מלווים קוקטיילים שמחים, שחלקם מוגשים בספל עשוי טוטומה (עץ ייחודי לדרום אמריקה). גם הקינוחים ממשיכים את הקו הייחודי, ומכילים הרבה ריבת חלב, קוקוס וקרמל. העיצוב הפשוט מחבר את החוויה כולה לדוכני הרחוב של דרום אמריקה, ויחד עם מחירי ההרצה המפתיעים זה בהחלט מקום ששווה לפקוד, ולבטח מקום שיתקע יתד בסצנה הקולינרית של העיר העברית הראשונה.

 

• טוטומה, דיזנגוף 265, פינת ירמיהו, תל־אביב. המסעדה בהרצה ותיפתח בכל יום מלבד שישי בין השעות 18:30־23:00 . 03־5168963

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים