בא לכם אינג'רה? בנובמבר תיפתח בתל־אביב מסעדת גורמה אתיופית
רעבים? בקרוב תיפתח בתל־אביב מסעדת גורמה אתיופית: הדוגמנית ועורכת הדין פנטה פראדה והסטנד־אפיסט שמואל ברו יפתחו בעוד שבועיים בכרם התימנים את "באלינג'רה" – חברותא באמהרית.
לטענת היזמים, אזור כרם התימנים נבחר בזכות מגוון הסגנונות הקולינריים בו וכדי להביא לקהל את חוויית אוכל הגורמה האתיופי, על הטעמים, הריחות, הססגוניות והמוזיקה השמחה. לדבריהם אכילה בחברותא היא מנהג בולט בעדה, שנועד להביע כבוד לזולת ולהעשיר את חיי החברה.
העיצוב יהיה פשוט ונגיש, והמסעדה תהיה פתוחה לעוברים ולשבים, שיוכלו לחוש בריחות העולים ממנה.
באלינג'רה תציע מאכלי עדה אתיופיים מסורתיים לצד מנות שף חדשניות. התפריט יורכב מחומרי גלם טריים, בריאים וטבעיים בשילוב תיבול ייחודי, בהתאמה למטבח הקולינרי האתיופי העכשווי בעולם ולחך הישראלי.
המנות במסעדה יכללו, בין היתר, תבשילים מגוונים שיונחו על גבי אינג'רה – לחם אתיופי שטוח וגדול. כמתבקש במטבח האתיופי, מנות רבות יהיו צמחוניות, אבל יהיו גם מנות שמכילות בשר.
השפים במקום יהיו דוד ברהני, שעבד במסעדות טוטו, טורקיז וגרנד קפה טורקיז, ואמו אמבת ברהני, בעלת קייטרינג אתיופי. אחרי תקופת הרצה, המסעדה תיפתח רשמית לקראת סוף השנה.

