yed300250
הכי מטוקבקות
    מסיימים את העבודה וחוזרים הביתה למשמרת שנייה כפול שלוש. קבוצת ההורים לתאומים ולשלישיות עם הילדים
    24 שעות • 27.10.2015
    מסתדרים בשלשות
    נכון, זה חוסך לידה או שתיים, וזה גם אושר כפול או משולש, אבל נסו להיכנס לבית קפה עם עגלת תאומים או שלישייה ותבינו כמה קשה לגדל אותם. למי ניגשים קודם כשהם בוכים באותו זמן? את מי מרימים כשהם מתעייפים ורוצים על הידיים? גלי לויטה ליבוביץ, אמא מותשת, הקימה את אתר 2wins להורים כמוה, ועכשיו הם משפחה אחת גדולה
    גיל קורוטקי

    כל הורה מתחיל מכיר את הסיטואציה: אתם עומדים חסרי אונים מול עולל צורח, שכלום ושום דבר לא מצליח להרגיע אותו. ניסיתם כבר הכל. עכשיו תדמיינו שלא אחד, אלא שני תינוקות בוכים לכם בבת אחת. יודעים מה, שלושה.

     

    למה זה אמור לעניין אתכם? ובכן, מתברר ששיעור הלידות מרובות העוברים בישראל הוא מהגבוהים בעולם, ועומד על כחמישה אחוזים מכלל הלידות. והנתון הזה רק גדל ככל שעולה השימוש בטיפולי פוריות.

     

    "לפני הכל, זה מהנה", מבהירה שלי עידו מצורן, שיחד עם בעלה רועי חובקת את שירה, אמונה ורננה בנות השלוש וחצי. "אבל רק תנסי לקבוע תור לקופת חולים או לטיפת חלב לשלושתן באותו הזמן. חוץ מזה, ביטוח לאומי עוזר להורי שלישיות רק עד גיל שנתיים — אחרי זה, מבחינתם, זה בדיוק כמו שלושה ילדים רגילים. כאילו שאפשר בכלל להשוות את זה לשלושה ילדים באותו גיל, שכל הוצאה עבורם היא כפול שלוש: טיטולים, מטרנה, מעון".

     

    אז איך מסתדרים?

     

    גלי לויטה ליבוביץ עם ה־2+1 הפרטיים שלה
    גלי לויטה ליבוביץ עם ה־2+1 הפרטיים שלה

     

     

    "אמא שלי עוזרת לי ברמות שבלעדיה לא הייתי מסוגלת לתפקד, בכל מובן, והחיים מתנהלים לפי לו"ז יומי שמחושב על הדקה, עד 10 בלילה".

     

    איך מאכילים שלושה תינוקות בו־זמנית?

     

    "מוצאים דרכים יצירתיות", שלי צוחקת, "כמו להכניס להם לפה את פטמת הבקבוק ולהגביה אותו בעזרת בובה, כי אחרי הכל יש לך רק שתי ידיים".

     

    אצל עדי לזר מתל נוף, העסק היה מסובך אף יותר: שנה אחרי לידת התאומות, רוני וגילי (5) נולד הבן איתי, "ובבת אחת הפכתי למשפחה עם ארבע נפשות. בעלי בצבא, לא הכרתי אמהות לתאומים והרגשתי שאף אחד לא מבין מה עובר עליי. זה לא קשה פי שניים", היא אומרת, "זה קשה פי אלף".

     

    איך יוצאים מהבית כפול שתיים?

     

    "בקושי יוצאים, כי זה מסובך. ניסיתי לשבת עם התאומות בבית קפה ואני זוכרת את המבטים של האנשים, 'רק שלא תשב לידי'. גם מבחינת שמרטפות המחיר עולה: המטפלת שהייתה אצלנו לקחה כמעט פי שניים, 6000 שקלים ל־70 אחוז משרה".

     

    ואיך כל זה משפיע על הזוגיות?

     

    "ההורים שלי ושל בעלי הצילו לנו את חיי הנישואים. איפשרו לנו להתאוורר מדי פעם".

     

    ניסיתם להיעזר במישהו חיצוני?

     

    "חיפשתי מנחת הורים שתעזור לי לייצב את התא המשפחתי, מישהי שמתמחה בתאומים, ולא מצאתי", היא צוחקת, "אז הלכתי להיות אחת כזאת בעצמי".

     

    דוקטורט בתאומים

     

    על התחושה של שותפות הגורל בין הורים לתאומים ושלישיות יודעת לספר ליטל מור. היא ובעלה ערן הם הורים לנועם ואלון בני השנה ותשע. "זה כיף גדול בעיקר כי חסכתי לידה", היא אומרת, "וזה גם אושר כפול שתיים. אבל כשאני עוברת ברחוב מול אמא עם עגלת תאומים, מספיק שנחליף מבט כדי שנבין אחת את השנייה. שעות שינה למשל זה מצרך נדיר, גם לאמא וגם לתאומים. אם בגיל צעיר הם עוד היו מסונכרנים, ככל שהם גדלים זה משתנה".

     

    במה זה שונה מלגדל ילד אחד?

     

    "אמא בחופשת לידה עם ילד אחד ממש נהנית. היא יכולה לטייל איתו למשל. אני בחודשים הראשונים פחדתי לצאת איתם לרחוב לבד, כי זה כל הזמן התעסקות סביבם. בהתחלה אני ובעלי היינו עושים משמרות בלילה, אבל מה את עושה כששניהם בוכים באותו זמן? למי את ניגשת קודם? אנחנו הולכים ברחוב ושניהם רוצים על הידיים, את מי את מרימה? אחרי מי את רודפת קודם בגן שעשועים? זו אינטנסיביות מעייפת. אני מסיימת את העבודה וחוזרת הביתה למשמרת שנייה כפול שתיים".

     

    בשביל יעל וגלעד רמתי מנתניה זה לא רק כפול שתיים, אלא כפול ארבע: הם הורים לשני זוגות של תאומים, יובל ואור בני העשר, והקטנים תמר וטל, בני שנה ושלוש. "היום כבר יש לי דוקטורט בתאומים", אומרת יעל. "למדתי מהניסיון עם השנים. למשל, פעם הייתי קונה שני משחקים לכל ילד, והיום אני קונה אחד לשניהם ומלמדת אותם לחלוק".

     

    לכל הסוגיות האלה מנסה לתת פתרון גלי לויטה ליבוביץ, מנכ"לית ומייסדת אתר האינטרנט 2wins שעלה לאוויר החודש. האתר נועד לספק מענה בעיקר להורי תאומים ושלישיות, אך יכול לסייע גם להורים "רגילים".

     

    "כאמא לתאומים חיפשתי כל הזמן פתרונות לבעיות שנתקלתי בהן, ולא מצאתי", מספרת ליבוביץ, נשואה ואמא לאיתי בן השמונה ולתאומים אור ויובל בני הארבע. "אני לא מאמינה במילה קשיים, אבל בהחלט יש אתגרים. תינוק זה ממילא היצור שהכי תלוי בך, ואצלנו זה מסובך פי שניים ופי שלושה".

     

    זה לקח תשעה חודשים של עבודה ("כמו היריון", היא אומרת בחיוך), והיום אפשר למצוא באתר מגוון מומחים כמו פסיכולוגים, רופאי ילדים, עורכי דין ועוד, לצד הורים לשלישיות ולתאומים שחולקים את אותן חוויות. "אנחנו מספקים ארגז כלים להורים רבים, לאו דווקא לשלישיות ותאומים, אבל המטרה הייתה כמובן לענות על צורך בוער וגם להעלות על סדר היום את נושא ההורות מרובת הילדים. ההורים יכולים למצוא בו את התכנים שרלוונטיים להם, וגם לקבל מידע מקצועי ולהיות חלק מקהילה וירטואלית ופיזית כאחד".

     

    "ובכלל", צוחקת גלי, "הכי חשוב לזכור, שזכינו. הורות בכלל והורות לתאומים ושלישייה בפרט הינה חוויה נפלאה ומעצימה המאפשרת לנו לבנות קן חם וגם לחזור לעצמנו בתקופת הילדות. עם הכלים הנכונים אפשר להפוך את התקופה הזו לנעימה ורגועה וכך להשפיע על הדינימיקה המשפחתית ולהעצים כל אחד מבני הבית".

     


    פרסום ראשון: 27.10.15 , 19:50
    yed660100