בקצב הפוקצ'ה־צ'ה־צ'ה
נכון, זה לוקח יותר מ־30 דקות וגם דורש לישה והתפחה, ולמרות זאת, ממש לא מסובך להכין פוקצ'ה משפחתית ניחוחית ונימוחה לשבת. אהרוני יוצא הכי פוקצ'תי
כמספר האנשים שמכינים אותה, כך מספר הגרסאות של הפוקצ'ה, וכל אופה בטוח ששלו המוצלחת ביותר, וכולם כנראה גם צודקים.
בצק הפוקצ'ה שאני מכין, למשל, רך במיוחד. כמעט נוזלי אפילו. צריך ליצוק אותו ממש היישר לתבנית (מרובעת, מלבנית או עגולה), והפוקצ'ה המתקבלת גבוהה ואוורירית במיוחד, "עוגתית" במרקמה, כששפע עלי הרוזמרין שמצטרפים לבצק נותנים לה ארומה משגעת.
באיטליה, הפוקצ'ה היא בכלל סוג של לחם. בעולם מפזרים עליה מיני "טופינגס" מרהיבים, שיוצרים הכלאה נהדרת בין פיצה לפוקצ'ה.
גם המתכון שיובא כאן לפוקצ'ה בסיסית, יוכל לשמש אתכם לסנדוויצ'ים. פשוט חותכים למלבן בגודל הרצוי, חוצים לשניים וממלאים.
ואפשר כמובן, ואף רצוי, לשדרג במיני תוספות, כמו אלה שיובאו מיד בהמשך.
פוקצ'ה: מתכון בסיסי
החומרים הדרושים (להכנת 2 פוקצ'ות):
5 כוסות קמח שמרים
2 כפות סוכר
4 כפות עלי רוזמרין, קצוצים
3 כפות שמן זית
4 כוסות מים פושרים
2 כפיות מלח
מעט שמן זית לזילוף
מעט מלח גס לזרייה
אופן ההכנה:
1. מערבלים לאט את הקמח, הסוכר, הרוזמרין ו־3 כפות שמן הזית בקערת המיקסר.
2. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ־10 דקות. הבצק צריך להיות רך מאוד, נוזלי יותר מבצק לחם רגיל וסמיך יותר מבלילת פנקייק.
3. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה.
4. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה.
5. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ויוצקים אליה את הבצק הרך.
6. משטחים את הבצק בתבנית בעדינות, בידיים רטובות, עד שימלא את התבנית לגמרי.
7. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח עוד כחצי שעה.
8. זולפים מעט שמן זית למעלה, מפזרים מעט מלח גס ואופים ב־190 מעלות 40־30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
פוקצ'ת עגבניות ובולגרית
החומרים הדרושים:
300 גרם עגבניות שרי (רצוי בכמה צבעים)
1 בצל סגול
3־2 שיני שום, קצוצות
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שבבי צ'ילי חריפים
חופן עלי בזיליקום טריים
100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
אופן ההכנה:
1. חוצים את עגבניות השרי ופורסים דק את הבצל הסגול.
2. מערבבים את העגבניות עם השום, הבצל הפרוס, שמן הזית, מלח, פלפל ושבבי צ'ילי.
3. מפזרים על הבצק התפוח שבתבנית את העגבניות המתובלות.
4. אופים ב־190 מעלות 40־30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
5. מפזרים על הפוקצ'ה האפויה את הגבינה המפוררת ואת עלי הבזיליקום.
פוקצ'ת ארטישוק ומוצרלה
החומרים הדרושים:
1 צנצנת קטנה של לבבות ארטישוק משומרים, מסוננים
2 בצלים סגולים
3 כפות שמן זית
12 כדורי בייבי מוצרלה, חצויים
12 עלי מרווה שלמים
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט מלח גס לזרייה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל הסגול לאורך, לפלחים.
2. מערבבים את הבצלים הפרוסים עם שמן הזית, מלח ופלפל.
3. מפזרים על הבצק את תערובת הבצלים, לבבות הארטישוק המסוננים, המוצרלה ועלי המרווה.
4. מפזרים למעלה מעט מלח גס.
5. אופים ב־190 מעלות 40־30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
פוקצ'ת חצילים ועגבניות
החומרים הדרושים:
1 חציל קטן
חצי כוס עגבניות מיובשות בשמן זית
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות עלי תימין
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
שליש כוס גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה:
1. חותכים את החציל לקוביות קטנות.
2. קוצצים דק את העגבניות המיובשות.
3. מערבבים את החצילים, העגבניות המיובשות, השום, התימין, שמן הזית, מלח ופלפל.
4. מפזרים על הבצק התפוח את תערובת החצילים והעגבניות המיובשות ומעליה את גבינת הפרמזן.
5. אופים ב־190 מעלות 40־30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
פוקצ'ת בטטה ומייפל
החומרים הדרושים:
2 בטטות בינוניות
1 בצל סגול, קצוץ גס
8 עלי מרווה
2 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שבבי צ'ילי חריפים
חצי כוס גבינת אמנטל או צ'דר, מגוררת
אופן ההכנה:
1. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות של כסנטימטר וחצי.
2. מערבבים את קוביות הבטטה עם כל יתר החומרים, חוץ מהגבינה, לתערובת אחידה.
3. מפזרים על הבצק התפוח את תערובת הבטטות ומעליה את הגבינה המגוררת.
4. אופים בתנור בחום של 190 מעלות 40־30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
פוקצ'ת בצל ואנשובי
החומרים הדרושים:
2 כפות עלי רוזמרין
שליש כוס שמן זית
5 בצלים סגולים, פרוסים
מלח, פלפל שחור גרוס
12 פילה אנשובי
12 זיתי קלמטה, קצוצים גס ומגולענים
אופן ההכנה:
1. יוצקים למחבת את השמן והרוזמרין.
2. כשהשמן חם, מאדים בו את הבצלים כ־20 דקות, תוך ערבוב, עד שהבצל רך מאוד. ממליחים ומפלפלים.
3. מניחים לתערובת להתקרר כחצי שעה.
4. מפזרים על הבצק התפוח את תערובת הבצל, מניחים עליה את האנשובי ומפזרים למעלה את הזיתים המגולענים והקצוצים.
5. אופים ב־190 מעלות 40־30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה יפה.
עוגיות שוקולד-ג'ינג'ר לשבת
החומרים הדרושים:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום
1 ביצה
3 כפות אבקת קקאו
3 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק
300 גרם קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ־5 דקות, עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים לקערה את הביצה, לערבול קצר, ואז את כל שאר החומרים ומערבלים לבצק.
3. על משטח מקומח קלות מגלגלים את הבצק ל"נקניק" בקוטר 4־3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות.
4. פורסים את "נקניק" הבצק לפרוסות דקות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ־15 דקות.

