"למרות האזהרה, הג'ל לשיניים ממשיך להימכר"

בקשה לייצוגית ב־54 מיליון שקל נגד מפיצת ג'ל דקפינול על "הטעיה צרכנית קשה" • משרד הבריאות אסר על רופאי שיניים להשתמש בג'ל אחרי מקרי התעלפויות

בחודש מארס 2015 הורה משרד הבריאות לרופאי השיניים לא להשתמש בתכשיר הידוע בשם "ג'ל דקפינול" לאחר שהתקבלו דיווחים על 7 אנשים שהתעלפו אחרי שימוש בחומר. מדובר בג'ל למריחה מקומית המשמש כ"פלסטר נוזלי" ומסייע לריפוי פצעים ודימומים.

 

אתמול הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לאישור תביעה ייצוגית ב־54 מיליון שקל נגד היבואנית והמפיצה חברת קיוומא ונגד בעלת הזכויות במוצר חברת סינקלייר מלונדון.

 

בבקשה נטען כי המפיצה התעלמה מהודעת משרד הבריאות: "גם בעת כתיבת שורות אלה מתבצעת הטעיה צרכנית קשה כאילו התכשיר 'מומלץ' על ידי רופאי השיניים ומאושר על ידי ה־FDA, והכל בהתעלם מכך שמשרד הבריאות הודיע על איסור שימוש בו".

 

נטען כי הבקשה מוגשת בשם כל מי שהשתמש במוצר מ־1 במארס 2015, המועד שבו נאסר לראשונה השימוש.

 

ג'ל דקפינול. "היבואנית ממשיכה לפרסם את המוצר"
ג'ל דקפינול. "היבואנית ממשיכה לפרסם את המוצר"

 

 

המבקש, קצין בכיר (במיל') ואיש עסקים בשנות ה־50, טוען באמצעות עוה"ד אביתר קציר וגיורא אבן צור כי בסוף 2014 הומלץ לו על ידי השיננית במרפאת השיניים שלו, שבה גם עובדת אחותו, לעשות שימוש בתכשיר. "במהלך ינואר 2015, בהסתמך על ההמלצה שקיבל, החל לרכוש את התכשיר. השימוש נעשה על בסיס יומיומי או כמעט יומיומי", נכתב.

 

לטענתו, לקראת סוף ינואר חווה במהלך נהיגה מעין טשטוש חלקי מלווה בסחרחורת ואף סוג של אובדן הכרה רגעי עד כדי סטיית הרכב. בתחילה הוא לא ייחס לכך חשיבות, אולם שבוע לאחר מכן אירע לו אירוע דומה תוך כדי נהיגה. הוא החל לחשוש כי יש לו בעיה בריאותית עד שחדל לנהוג. במהלך השבועות והחודשים שלאחר מכן עבר סדרת בדיקות מקיפה שלא העלו כל ממצא שיכול היה להסביר את האפיזודות הללו.

 

באוגוסט האחרון יצרה עימו קשר אחותו שעובדת במרפאת השיניים והודיעה שעליו להפסיק מיד להשתמש במוצר. "רק בשלב זה נודע למבקש לראשונה כי התכשיר שבו עשה שימוש במשך חודשים רבים נאסר לשימוש... ממש בזמן שהמבקש היה מצוי בהמתנה לבדיקת MRI מוח (שאותה עבר בינתיים ושלמרבה ההקלה הייתה תקינה), התברר לו לתדהמתו שכחצי שנה לפני כן, בחודש מארס 2015, כבר הוציא משרד הבריאות הודעה ראשונה שלפיה רופאי השיניים נדרשים לא להשתמש בחומר וכן הציבור מוזהר משימוש בו".

 

לדבריו, "כל אותו הזמן היה משוכנע שהוא מצוי במסלול של הידרדרות רפואית לקראת אבחנה קטסטרופלית של פגיעה נוירולוגית או גרוע מכך. מרגע שגילה על האיסור לעשות שימוש בתכשיר והפסיק את השימוש בו הוא לא חווה עוד שום אפיזודות של עילפון או סחרחורות".

 

עו"ד אביתר קציר | צילום: פיטר פולישוק
עו"ד אביתר קציר | צילום: פיטר פולישוק

 

 

המבקש טוען כי למרות הודעת משרד הבריאות, ממשיכה היבואנית לפרסם את המוצר ולהציגו באתר שלה כמוצר דגל "כאילו לא היו דברים מעולם". הוא מבקש מביהמ"ש להורות למשיבות על פעולה יזומה הכוללת פניות למרפאות ולבתי המרקחת וכן לציבור כדי להביא לידיעתו את האיסור להשתמש בתכשיר.

 

מחברת קיוומא נמסר: "דבר הגשת הבקשה לייצוגית הובא לידיעתנו רק היום. החברה תבחן את הבקשה ותגיב לה, ככל שיידרש, בבית המשפט".

 

עו"ד גיורא אבן־צור | צילום: פיטר פולישוק
עו"ד גיורא אבן־צור | צילום: פיטר פולישוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים