שתף קטע נבחר
 

אוכל: 20 שנה של דגים

• מסעדת דג־דגן בקיבוץ חפציבה למרגלות הגלבוע (עמק חרוד גבול עמק יזרעאל) היא מוסד קולינרי שחוגג 20 שנה להיווסדו. למרות שהחליף בעלים עדיין מדובר בכבוד גדול באזור כה מרוחק מהמרכז.

 

המקום, בהיעדר מילה אחרת, פשוט מגניב. בית משנת 1925, לשעבר הרפת הראשונה של העמק, נטוע בחצר יפה ומוצלת בעצים, ריהוט מזמין ישיבה ואווירה לא רשמית.

 

מיקומה בין בריכות דגים קבע את התפריט העיקרי של המסעדה: דגי בריכה בהרכב לא שגרתי של רטבים שרקח השף הצעיר גלי לרנר. אבל זו גם מסעדה שמחכה למטיילי סוף השבוע ולכן התפריט מקיף גם בשרים, פסטות, מנות לצמחונים ומנות ילדים, שיתאהבו בחצר.

 

בין המנות הראשונות תמצאו קבבוני מוסר על מצע טחינה ירוקה (45 שקל), בעיקריות פילה דניס בחלב קוקוס וקארי על מצע אורז (99 שקל), פילה לברק מוקרם בחמאת רוזמרין ובליווי קרם דלעת בניחוח קינמון וחומץ בלסמי (99 שקל). אגב, ממש ליד נמצא הגן היפני של קיבוץ חפציבה, שנתרם לקיבוץ על ידי כת המקויה. הביקור והסיור המודרך רק בתיאום מראש, אבל זו פינה של יופי שווה ביותר.

 

• מסעדת דג־דגן, קיבוץ חפציבה, 6534359־04, 8797964־052. פתוח: שני־חמישי 12:00־15:30, ושוב ב־19:00־22:30, שישי־שבת 12:00־22:30. תיאום סיור בגן היפני: 054־6634348

פורסם לראשונה 15.11.15, 21:40

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים