עוגת גבינה
עוגת גבינה מנצחת עם מרקם רך וקרמי, ואפילו עשויה מגבינה דלת שומן. לעוגה ציפוי של שמנת חמוצה המעניק לה "פיניש" לבן צחור חלק ויפה. מכינים יום לפני ההגשה.
מה צריך (12־10 מנות):
לבסיס:
• 1 כוס (140 גרם) קמח
• 2 כפות (30 גרם) סוכר
• קורט מלח
• 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
• 1 כף מי קרח
למלית:
• 1 ק"ג נטו גבינה לבנה 9% שומן (יש לקנות 1.250 ק"ג ולסנן מנוזלים כמה שעות קודם)
• 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
• 5 ביצים בטמפרטורת החדר
• 1 ו־1/2 כפיות תמצית וניל טהור
לציפוי:
• 2 ו־1/2 גביעים (500 מ"ל) שמנת חמוצה
• 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
• 2 כפיות תמצית וניל טהור
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה
כך עושים:
1. הבסיס: במעבד מזון מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט לתערובת פירורים גסים. יוצקים את המים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מאחדים לכדור ומשטחים לעיגול, עוטפים בניילון ומניחים 30 דקות במקרר.
2. בינתים מחממים את התנור ל־180 מעלות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול. מניחים את התבנית על הבצק וחותכים עיגול בקוטר התבנית. מרפדים את התחתית בבצק, מחוררים במזלג, מכסים ושמים במקפיא 10 דקות. אופים כ־20 דקות עד שהבצק זהוב שחום. מצננים בתבנית על רשת.
3. המלית: מנמיכים את התנור ל־150 מעלות.
בקערת מיקסר שמים את הגבינה עם הסוכר ומערבלים מעט במהירות נמוכה ובעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת קרמית אחידה. במהירות בינונית מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת. מוסיפים את הווניל.
4. יוצקים את התערובת מעל לבצק האפוי ואופים כ־40 דקות עד שהעוגה יציבה, אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (למרות שהעוגה נראית לא לגמרי אפויה, היא ממשיכה להתבשל ולהתייצב בזמן הצינון). מצננים על רשת 20 דקות ולא מכבים את התנור.
5. הציפוי: בקערה בינונית מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר והווניל לתערובת חלקה (לקבלת מראה חלק מושלם רצוי לסנן את התערובת במסננת צפופה). מעבירים כפות של שמנת בעדינות מעל העוגה החמה, מורחים בעזרת גב הכף ומחליקים בקלילות (אפשר בעזרת מרית מדורגת). מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 10 דקות. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מכסים ומקררים כל הלילה במקרר.

