מרק עדשים מהיר

הגעתם הביתה ואתם חייבים מרק? איילת הירשמן מגישה מתכון למרק עדשים טעים וביתי, שאפשר להכין תוך זמן קצר

שוב גשם, ככה, באמצע היום? שוב אתם רואים אותו מהחלון בעבודה, ומיד משתררת הבנה ברורה שכאשר אתם מגיעים הביתה אתם חייבים להעמיד סיר מרק, אבל אין סיכוי שאתם מחכים יותר מחצי שעה עד שהוא יהיה מוכן?

 

אם כמוני, זה קורה לכם כל הזמן — זה המרק שלכם — מהיר, טעים, ביתי, לא מסובך, ועם עדשים שזה תמיד נותן תחושה (מוצדקת!) של בריאות ונחמה.  

 

המצרכים:

 

2 כפות שמן

 

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

 

5 גבעולי סלרי, קצוצים דק

 

2 קופסאות רסק עגבניות

 

1 כפית מלח פלפל שחור גרוס

 

1 כפית כורכום טחון

 

2 גזרים, קלופים ומגוררים גס

 

2 שיני שום שלמות, קלופות

 

2 כוסות עדשים כתומות, שטופות היטב

 

1/2 צרור פטרוזיליה

 

מיץ מ־1/2 לימון

 

מים

 

אפשרויות להגשה:

 

כמון טחון

 

פלפל חריף טרי, פרוס דק או פתיתי פלפל צ'ילי מיובש

 

מיץ לימון

 

עלי פטרוזיליה, עלי סלרי טריים קצוצים

 

ההכנה:

 

1. המרק: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהבצל שקוף (משגיחים שהוא לא מזהיב) כ־7 דקות. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים, מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום. מערבבים. מוסיפים את הגזר המגורר, את שיני השום ואת העדשים, מניחים את צרור הפטרוזיליה, סוחטים פנימה את חצי הלימון, מכסים במים כך שיגיעו עד לגובה של 3 ס"מ מעל המרכיבים, מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית־גבוהה, ומערבבים מדי פעם, כדי להכניס לתוך הסיר את הקצף הלבן שצף על פני המרק. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, או עד שהעדשים רכות מאוד וכמעט נמסות. מוציאים את צרור הפטרוזיליה, טועמים ובודקים אם צריך עוד מלח, פלפל או לימון. 

 

2. ההגשה: יוצקים לקעריות, אם רוצים מתבלים בכמון. אם רוצים, וכדאי, מוסיפים עוד מיץ לימון וזורים פטרוזיליה טרייה או עלי סלרי או פלפלון חריף, או הכל ביחד. אוכלים.  

 

טעים במיוחד להגשה גם עם: יוגורט. כשהוא מתובל בקצת לימון, מלח ופלפל.

 

ואיך מחממים ביום שאחרי (אם נשאר משהו):

 

כמו כל מרקי העדשים, אם משארים את המרק הזה בסיר במקרר, הוא מתעבה או, למען האמת, עלול להפוך לגוש.  איך מחממים אותו ביום שאחרי? מניחים את הסיר על הכיריים ו"פותחים" קצת את המרק בעזרת 2־3 כפות מים רותחים מתובלים במעט מלח ופלפל, ומבחינתי האישית גם מעט מיץ לימון, אבל זו לא חובה. מערבבים, ומחממים מעל להבה בינונית. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים