חבילה מאמריקה

ביום שישי הקרוב וביום שני שאחריו יתקיימו בארה"ב שני ימי הקניות הגדולים "בלאק פריידי" ו"סייבר מנדיי" • רוב אתרי הקניות האמריקאיים אינם מציעים משלוח לישראל, והישראלים שירצו לקנות בהם יצטרכו להשתמש בשירותי חברות שילוח • כמה יעלה השילוח ואיך ניתן להוזיל אותו?

לואו־קוסט מגיע גם לתחום משלוחי הדואר מחו"ל: לקראת ה"בלאק פריידיי", יום הקניות האמריקאי הגדול שיחול ביום שישי הבא, מציעה DealTas, חברת משלוחים קטנה יחסית של ישראלים היושבים בבוסטון, לתקוף אחת מנקודות התורפה הקשות של הזמנות באינטרנט מאתרים אמריקאיים: דמי המשלוח של מוצרים קטנים. דמי המשלוח של מוצרים כאלה מגיעים לעשרות אחוזים מערך המוצר ולפעמים ליותר ממחירו, והופכים לא פעם את הקנייה לבלתי כדאית. DealTas החליטה להציע מסלול לואו קוסט עם מחירים אטרקטיביים למשלוחים כאלה (במשקלים קטנים של החל מ־30 גרם), שמתחילים ב־2.25 דולר.

 

דמי המשלוח הגבוהים המקובלים נובעים בין היתר מהעובדה שרוב האתרים האמריקאיים אינם מציעים משלוח לישראל, מה שהביא לפריחתן של חברות שילוח, המספקות לרוכשים כתובות של מחסנים שלהן בארה"ב שאליהם נשלחות החבילות, והן משגרות משם את החבילות לישראל, משחררות אותן מהמכס בארץ ומשגרות אותן אל בתי הלקוחות או אל סניפי הדואר. על הטיפול בחבילות, הביטוח שלהן, הטיפול מול המכס ועוד – אנחנו משלמים סכומים שמגיעים כאמור לעשרות אחוזים מערך המוצר, ולפעמים יותר.

 

DealTas מציעה עתה שירות לואו קוסט לחבילות הקטנות באמצעות שינוי שיטת חישוב משקל החבילה. מצד שני, משך ההמתנה לחבילה במסלול זה ממושך יחסית למשלוחים באוויר מארה"ב – 15־25 ימי עסקים, ולא ניתן לעקוב אחרי החבילה באמצעות מספר מעקב. הודעה על הגעתה תתקבל באמצעות הודעה מסניף הדואר, בתקווה שהסניף באזור מגוריכם מתפקד. בכל זאת, מדובר בשירות שיוכל להוזיל לא מעט משלוחים.

 

לקראת בום ההזמנות מאתרי אינטרנט אמריקאיים הצפוי בבלאק פריידיי (27 בחודש) וב"סייבר מאנדיי" (שנועד מלכתחילה רק לאתרי קניות אינטרנטיים, ושיחול ביום שני שאחר כך, 30.11.2015), בדקנו כמה יעלו המשלוחים של כל המוצרים הנחשקים שנקנה מאתרים בארה"ב (ראו טבלה), וגם מהן המלכודות שכדאי להיות מודעים להן.

 

איך מחושב משקל החבילה: בחברות השילוח משקל המינימום המקובל הוא 1 ק"ג. כלומר, גם אם תשלחו חבילה של 100 גרם, תשלמו כאילו שלחתם חבילה של קילו. DealTas תחשב את המשקל החל ממינימום נמוך יותר, של 30 גרם בלבד. בנוסף, כל החברות השולחות מוצרים מארה"ב למעט DealTas מתייחסות למשקל החבילה הפיזי או ל"משקל הנפח" – ומחשבות את העלות לפי הגבוה בין השניים. "משקל הנפח" לוקח בחשבון את נפח החבילה ומחושב לפי נוסחה בינלאומית: אורך כפול רוחב כפול גובה, לחלק ל־6,000. כך, מוצר בעל נפח גדול כמו מעיל לגבר – שמשקלו הריאלי 2.5 ק"ג – יכול להגיע ל"משקל נפח" של 5 ק"ג. ק"ג "משקל נפח" מחויב כמו ק"ג משקל פיזי. כדאי לשים לב שבחלק מחברות השילוח מחשבים את משקל הנפח לפי אינצ'ים ובחלק לפי סנטימטרים, מה שיכול להשפיע על התוצאה הסופית של "משקל הנפח" ומכאן על מחיר המשלוח. בדקו מראש. בחברת DealTas, לעומת זאת, עד לחבילות בגודל של 12X4X12 אינץ' מחשבים רק את המשקל הפיזי. בחבילות גדולות יותר נוהגים כמו בכל החברות.

 

מכסים ומסים: פריטים שמחירם עד 75 דולר פטורים מכל מס. פריטים במחירים שבין 75 ל־500 דולר פטורים ממכס אבל מחויבים במע"מ ובמס קנייה. מוצרים מ־500 דולר ומעלה מחויבים במע"מ, מס קנייה ו/או מכס. בכל מוצר שמחירו מעל 75 דולר, מוסיפים למחיר המחויב במכס, במע"מ ובמס קנייה גם את מחיר ההובלה.

 

עמילות מכס: כשהחברות נוקבות בתעריף של עמילות מכס, הן מתייחסות למשלוח סטנדרטי שלא נעצר במכס. על פי הערכות, חבילה אחת מכל 15 חבילות נעצרת על ידי המכס, בין אם משום שנפלה בבדיקות המדגמיות של המכס, בין אם מדובר בטלפון סלולרי, מוצר תקשורת או מוצרים הקשורים לרכב שנבדקים כמעט תמיד, ובין אם במכס חושדים שאין התאמה בין ההצהרה על האריזה לבין התכולה בפועל. מקרים אלו מחייבים טיפול פרטני של עמיל מכס ושחרור אינדיבידואלי של החבילה, ואז קופצים תעריפי עמילות המכס והם יכולים להגיע ליותר מ־100 שקל לחבילה. בחברת השילוח TNT Express, לדוגמה, גובים 185 שקל עמילות מכס לחבילה כזאת. ב־BUY2USA לא גובים. ב־mustop גובים 30־50 דולר.

 

דמי אחסון: שירות שישראלים נזקקים לו לא פעם, למשל כאשר הם מזמינים מוצרים מכמה מקורות, אפילו מכמה ספקים באמזון, ורוצים לאחד חבילות כדי לחסוך בדמי המשלוח. החבילות הראשונות שמגיעות למחסני חברת השילוח מאוחסנות וממתינות עד שיגיעו האחרות ויישלחו יחד. מדיניות המחירים משתנה: TNT Express ו־mustop, למשל, לא גובות דמי אחסון כלל. DealTas לא גובה דמי אחסון עד 14 יום, ומעבר ל־14 יום היא גובה 4 דולר לשבוע. כדאי לברר מראש באתר.

 

איחוד ופיצול חבילות ואריזה מחדש: שירות מבוקש מאוד על ידי מזמיני מוצרים מארה"ב. אריזה מחודשת של הפריטים חוסכת בנפח ומוזילה עלויות. פיצול ואיחוד אריזות יכול להביא לכך שהאריזות לא יעברו את הרף של 75 דולר או 500 דולר – סכומים הגוררים קפיצה במדרגות המס. המדיניות משתנה בין החברות: ב־TNT Express, כמדיניות, לא פותחים חבילות ולא אורזים מחדש, כדי לא לפגוע במוצרים. ב־mustop מאחדים חבילות וגובים 3 דולר על כל חבילה, אך לא מפצלים חבילות אלא אם הלקוח מבקש זאת מראש.

 

מבצעי בלאק פריידיי: כל חברות השילוח מציעות מבצעים מיוחדים:

 

TNT Expressהנחה של 25% על דמי השילוח בין 19 בנובמבר ו־31 בדצמבר.

 

BUY2USAהנחה של עד 25% למשלוחים מארה"ב ולקניות באתר למשלמים באמצעות PayPal. לקוחות המשלמים בכרטיס אשראי ייהנו מהנחה של עד 15% למשלוחים מארה"ב ולקניות באתר, במינימום הזמנה של 15 דולר. ההטבות יינתנו ל־4,000 הרוכשים הראשונים, והמבצע בתוקף בין 22 בנובמבר ו־15 בינואר.

 

mustop – הנחה של 10 דולר על משלוח חבילות. הרשת כבר במבצע של "טרום בלאק פריידיי" המעניק 10 דולר הנחה על משלוחים מאמזון, איביי, זאפוס ו־6PM (אאוטלט הנעליים וההלבשה של אמזון), או 6 דולר הנחה על משלוח מכל חנות אחרת.

 

Buy America מאפשרת קניות באתר האמריקאי שלה וכן באמזון וב־6PM. מעניקה קופונים שנעים בין 25 שקל לקנייה של מעל 200 שקל, ל־100 שקל לקנייה של יותר מ־1,000 שקל (המחירים נמסרו לנו במקור בשקלים ולא בדולרים). בחברה לא היו מוכנים לספק לנו עלויות נפרדות של הפרמטרים השונים שבדקנו, ולכן היא לא נכללה בטבלה. "אנחנו מסתכלים על כל עגלת קניות ספציפית לפי הרכבה וכך נקבע המשלוח, אבל הלקוח רואה זאת מראש באתר, כולל פירוט, לפני שהוא מזמין", אומרת קרן כהן, מנכ"לית משותפת.

 

DealTasנותנת 25% הנחה על שילוח אווירי של חבילות במשקלים של עד 10 ק"ג, ו־35% הנחה על חבילות במשקלים גבוהים מ־10 ק"ג עם קופונים המופיעים באתר החברה. שני סוגי ההנחות בתוקף עד 20 בדצמבר. כמו כן היא תעניק 15% הנחה נוספים למימוש עתידי בין 1 בפברואר ו־30 באפריל. ניתן יהיה לממש קופון אחד בכל שילוח. ההנחות לא בתוקף במסלול הלואו קוסט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים