שתף קטע נבחר
 

שני סטודנטים למנהל עסקים נשלחו למתקן חולות

ארון וולדמהרויט וטספו טוולדמהין באריגביר הם שני סטודנטים במרכז הבינתחומי בהרצליה. הם גם שני מבקשי מקלט שהגיעו מאריתריאה וביקשו כאן מעמד של מבקשי מקלט מדיני.

 

ארון לומד זו השנה השנייה מנהל עסקים במסלול הבינלאומי, וטספו לומד שנה ראשונה באותו מסלול. אלא שלאחרונה גילו כי הם צפויים להיות מועברים למתקן השהייה חולות שנמצא בדרום הארץ ובו הם נדרשים להירשם במהלך היום וללון בכל לילה. “אמרו לנו לעזוב את הלימודים וללכת למתקן חולות”, מספר טספו. “במדינה שלי למדתי מיקרוביולוגיה וסיימתי את הלימודים שם. אם המכללה הייתה בבאר־שבע אז זו לא הייתה בעיה, אבל מהרצליה לחולות זה מאוד רחוק וקשה”.

 

טספו מספר כי המדינה לא מותירה להם ברירות רבות. “חולות זה כלא מבחינתי”, הוא אומר. “הגעתי לכאן לפני כמעט שש שנים והגשתי בקשה למקלט מדיני. כל המשפחה שלי גרה באירופה כי הם קיבלו מקלט מדיני. מאוד עצוב לי לוותר על הלימודים, אבל מה אני יכול לעשות? אין לי ברירה”.

 

שני הסטודנטים קיבלו מלגות חלקיות ושילמו שכר לימוד. למשרד הפנים פנו גם מהנהלת המרכז, אולם בקשתם נדחתה אתמול. בשימוע שנערך להם לאחרונה נטען בפניהם כי תעודת הלימוד במכללה “אינה קריטריון אשר מונע את ההפניה למרכז הפתוח חולות, וכי כל אחד יכול לצאת ללימודיו גם מתוך המרכז בצורה מסודרת ובאישור”.

 

עורך דינם ידין עילם מסר: “לשלוח אותם לחולות ולהגיד שיוכלו ללמוד במוסד המרוחק 190 ק”מ משם זה עלבון לשכל הישר”.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה שבמשרד הפנים נמסר בתגובה: “מי שאינו עומד בחריגה מהקריטריונים, הם יוחלו עליו ויצטרך לפעול לפי הזימון שקיבל”.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים