נשנושי חורף
כי אתם מעוכים על הספה, כי בא לכם משהו קטן מבלי להיכנס למטבח לשעות, וכי חבל שתחסלו חבילת ופלים כשאפשר ליהנות מחמש מנות מהירות שיספקו לכם את הצורך בנשנוש
נשנושי תורמוס
לאן נעלמו הגרגירים הממכרים האלה, ומדוע תפסה את מקומם האדממה? תעלומה. קנו בחנות הטבע כמות גדולה (בגרושים בודדים), והכינו לכם חטיף בריא, עתיר חלבון ודל פחמימות, לכל השבוע!
השרו 1 כוס גרגירי תורמוס יבשים בהרבה מים ל־24 שעות (חלק מהקליפות יתקלפו וזה בסדר). שטפו ובשלו בהרבה מים טריים, ללא מלח, ברתיחה למשך כ־45 דק' (יש למלא את הסיר בעוד מים כל חצי שעה, כדי שלא יישרף). בניגוד לקטניות אחרות, גם כשהם מתרככים "עד הסוף" הגרגירים נשארים טיפה קשים, ולא משנה כמה מבשלים אותם מעבר, וזה בסדר. מסננים, שוטפים היטב, ומכסים במי ברז. בכל פעם שרוצים לאכול קצת, מסננים כמות קטנה, מפזרים הרבה מלח גס (ואם רוצים, קצת כמון), וזוללים מלא החופן. משאירים את התורמוסים מכוסים במים כל הזמן (במקרר או מחוצה לו), ומחליפים אותם כל יום (הדבר מסייע בהיפטרות מטעם הלוואי המריר, אם יש). דעו שבכוס אחת של תורמוס מבושל יש חלבון כמו במנת חזה עוף!
בונוס למשקיענים: אחרי ההשריה ולפני הבישול אפשר להנביט את הגרגירים (כך עשינו בתמונה. הם נובטים ממש מהר, תוך לילה) כדי להגדיל את הערך התזונתי שלהם ולהפוך אותם ליותר קלים לעיכול - פשוט מסננים, שוטפים היטב, מניחים את המסננת על קערה עמוקה ומכסים במגבת. משהים בטמפרטורת החדר. ברגע שמתחילים לצמוח זנבות קטנים, אפשר לבשל. זמן הבישול לא מתקצר :-(
עוגת גבינה במיקרוגל
ברגע שתגלו את הפטנט הזה, לא תרצו להכין שום דבר אחר יותר לעולם.
מערבבים במאג גדול מקרמיקה 1/2 גביע גבינה לבנה יחד עם חלמון ביצה, 3 כפות סוכר, 1/2 כפית תמצית וניל וכף שטוחה של קורנפלור. אופים את המאג, כמו שהוא, בין 2 ל־3 דקות במיקרוגל (זמן האפייה מאוד משתנה ממכשיר למכשיר, ייתכן שתצטרכו קצת לשחק עם הזמנים כדי להבין מה הזמן האופטימלי אצלכם בבית), או עד שהעוגה תופחת מאוד והחלק העליון שלה יבש. מצננים קלות לפני שאוכלים (העוגה משתבחת אם מצננים אותה במקרר לכמה שעות. אבל נראה אתכם מחזיקים מעמד).
פססססט: אם רוצים להכפיל כמויות, אפשר להשתמש בביצה שלמה במקום שני חלמונים.
בייגלה בזיגוג סוכר וקינמון
זה מפתיע, אבל כן, יש דרך להפוך בייגלה לחטיף עוד יותר מושלם. כרוכות בעניין כמויות לא הגיוניות של חמאה וסוכר, אבל היי, לפחות אתם בפנים, מוגנים בפני גשם, רוח ודובים! אבות אבותיכם לא זכו לפריווילגיות כאלה.
מערבבים בקערה גדולה 75 גרם חמאה מומסת, יחד עם 1/2 כוס סוכר, 1 כפית קינמון ו־4 כוסות בייגלה (מכל סוג, כל עוד הם קטנים). פורשים על שתי תבניות מצופות בנייר אפייה ואופים ב־150 מעלות 20־15 דקות. מערבבים באמצע האפייה. משתדלים לא לזלול הכל בבת אחת.
פססססט: זה פחות טעים, אבל גם 1/3 כוס שמן צמחי יעבוד במקום החמאה. כמו כן, לא שמעתם את זה ממני, אבל אם במקרה ייפול לתוך הקערה חופן של ביסקוויטי "לוטוס" מפורר לאבקה, רע לא יצא מזה. רק טוב. והרבה.
בראוניז פקאן
10 דקות עבודה ויש לכם חיתוכיות פאדג'יות ושוקולדיות שיכבדו כל שולחן קינוחים (ובלי טיפת קמח).
שמים בסיר בינוני 200 גרם חמאה ו־200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. ממיסים על אש קטנה ומערבבים עד שהכל נמס לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה 3/4 כוס סוכר, כפית תמצית וניל וקורט נדיב מלח (כן!). מניחים לצינון בצד ובינתיים טוחנים בבלנדר או במעבד מזון כ־150 גרם אגוזי פקאן (אפשר גם שקדים במקום) לאבקה דקה: תתקבל בערך כוס וחצי. מערבבים אל תוך התערובת שהתקררה בינתיים 3 ביצים, וכשהעיסה אחידה, מערבבים פנימה את אבקת הפקאן. מעבירים לתבנית מרובעת של 20 על 20 ס"מ (או עגולה בקוטר 24) ואופים ב־170 מעלות 20־15 דקות, או עד שנוצר קרום יבשושי. הבראוניז עדיין יהיו רכות במרכז, וזה בסדר. מצננים לחלוטין (מומלץ במקרר) לפני שחותכים. אפשר לקשט ב־1/2 פקאן על כל פרוסה.

