שוקלים להזריק? הכל על בוטוקס וחומצה היאלורונית

נכון, הרווחנו את הקמטים ביושר — צחקנו, בכינו, חיינו — אבל לעיתים מגיע רגע שבו אנחנו מעדיפים לטשטש ולוותר על סימני הגיל. ביקשנו מד"ר אלכס אלטס, מומחה לרפואת עור ובעל מרפאות לאסתטיקה, לעשות סדר בבלגן ולהסביר מה אפשר למלא (למשל, בחומצה היאלורונית) ואיפה מוטב לנטרל את השריר המתכווץ והמקמט (באמצעות בוטוקס)

 

בוטוקס:

מהו החומר? בוטולינום טוקסין הוא רעלן הנמצא שנים בשימוש לצורך ניתוק החשמל בין העצב לשריר, וברפואה האסתטית הוא מוזרק למקומות שבהם סיבת הקמט היא התכווצות מוגזמת של השריר.

 

איפה כדאי להזריק בוטוקס? קמטי ההבעה האופקיים במצח, קמטי ההבעה האנכיים בין הגבות, הקמטים בזוויות העיניים.

 

איך זה מתבצע? הבוטוקס מוזרק בנקודות מסוימות לפי המבנה האנטומי ומיקום השריר אותו מעוניינים לנטרל. הטיפול קצר ונטול כאב.

 

יש תופעות לוואי? לא, בהנחה שהרופא מיומן והחומר מאיכות טובה.

 

מה משך האפקט? ההשפעה המיידית של הזרקת בוטוקס שואפת לאפס אולם היא מגיעה לשיאה שבועיים מרגע ההזרקה ונמשכת בין שלושה לחמישה חודשים.

 

למי זה מתאים? הטיפול הכי מוצדק יתקיים בשלב בו הקמטים עדיין דינמיים, כלומר כשהם מופיעים רק בעת התכווצות השריר ונעלמים בשעת הרפיה. כשהקמטים סטטיים, כלומר הם ניכרים על הפנים גם כשהשריר לא מכווץ, הבוטוקס יעזור פחות. כשמתחילים מוקדם (אפילו בגיל 18) – ניתן למנוע או לפחות לדחות משמעותית את ההגעה לשלב הסטטי של הקמטים האלה. בגיל מבוגר יותר, כשהקמטים סטטיים, יש לשקול מילוי בנוסף לבוטוקס.

 

כמה זה עולה? 750-650 ₪ לאזור הזרקה.

 

חומצה היאלורונית:

מהו החומר? מדובר בחומר טבעי שקיים ברקמות שונות בגוף האדם, כולל העור. אולם ברפואה אסתטית משתמשים בחומצה המופקת במעבדות בדרך ביו-הנדסית, ולא בחומצה ממקור אנושי. מטרת החומצה למלא את הרקמה, להעניק נפח ולהישאר יציבה באזור בו הוזרקה, ללא נדידה.

 

איפה כדאי להזריק חומצה היאלורונית? עקרונית, בכל נקודה בפנים, בצוואר, במחשוף. המילוי באמצעותה מתאים במיוחד באזור עצמות הלחיים, בקמטים שיורדים מצדי האף לזוויות הפה, בקו הלסת, בשפתיים, בסנטר וברקות (כן, גם הן מתרוקנות עם הגיל). החומצה עשויה להועיל כטיפול משלים להזרקת בוטוקס לקמטים בין הגבות, לאלה שבזוויות העיניים ולקמטים האופקיים במצח. התוויה נוספת של החומצה ההיאלורונית היא לצורך מיצוק עור הפנים באופן כללי, לאו דווקא למילוי קמט כזה או אחר, שכן עצם נוכחותה ברקמה, מסביר ד"ר אלטס, גורם להאצת ייצור מחודש של סיבי קולגן ולהצערת המראה.

 

איך זה מתבצע? החומצה ההיאלורונית מוזרקת בנקודות הזקוקות למילוי או לפי תוכנית כללית לשיקום מראה עייף. הטיפול קצר וכרוך בכאב

.

יש תופעות לוואי? ייתכנו שטפי דם בדרגות שונות, הנספגים לרוב תוך ימים ספורים עד שבועיים. חומר לא איכותי או היעדר מיומנות של הרופא המטפל עלולים להוביל להיווצרות גושים ותגובות אלרגיות. כשהתוצאות אינן משביעות רצון, ניתן להזריק חומר להמסת החומצה.

 

מה משך האפקט? החל מחצי שנה ועד שנתיים. חזרה עקבית על ההזרקות, נניח מדי שנתיים כשמתחילים מוקדם, תגרום לעור להיזכר ביולוגית ביכולת השיקום העצמית שלו ועשויה לדחות משמעותית ואף למנוע את הצורך העתידי בהתערבות ניתוחית.

 

למי זה מתאים? בכל גיל המילוי יכול להביא לשיפור, אבל כדאי להתחיל סביב גיל ארבעים, אז צצים סימני ההזדקנות בקצב מסחרר.

 

כמה זה עולה? לרוב מתומחרים הטיפולים לפי מזרק, והמחירים נעים בין 1300 ₪ ל-1850 ₪ למזרק לטיפולי מרקם ובין 1850 ₪ ל-4700 ₪ לטיפולי מילוי קמטים ונפחים. כשמדובר בטיפול כולל לשיפור המראה והצערתו – המחירים נעים בין 4500 ₪ ל-16 אלף ₪ לכל הפנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים