"מדירים עולים בבחירת שופטים"

"בישראל יש רק 5 שופטים שעלו מחבר המדינות ואין לא אחד ממוצא אתיופי", אומר ח"כ רוברט אילטוב (הבית היהודי), "לעומת זאת יש 17 שופטים שעלו מארה”ב"

יו"ר סיעת ישראל ביתנו ח"כ רוברט אילטוב דורש משרת המשפטים איילת שקד לקיים כבר השבוע דיון דחוף על מה שהוא מכנה "הדרת עולים מחבר המדינות ומאתיופיה" ממערכת השפיטה הישראלית.

 

"במדינת ישראל למעלה ממיליון עולים מחבר המדינות וכ־140 אלף עולים יוצאי אתיופיה", כתב אילטוב לשרת המשפטים. "אוכלוסיות דומיננטיות אלה לא מצאו את דרכן אל משרות השפיטה הרמות, בהשוואה לקבוצות עולים ממדינות אחרות, דוגמת העולים מארצות־הברית, אשר מהם לשם השוואה מכהנים כיום 17 בערכאות מערכת המשפט".

 

ח"כ אילטוב, שהוא חבר בוועדה לבחירת שופטים, מסתמך על נתוני מחקר שערכה עבורו יחידת המחקר של הכנסת. הנתונים שהעלה המחקר מציירים תמונת מצב עגומה, שלפיה מתוך 667 שופטים המכהנים היום במדינת ישראל, רק 5 שופטים הם יוצאי חבר המדינות, והם עולים ותיקים שהגיעו ארצה לפני 1989, ואילו לקהילת יוצאי אתיופיה אין ולו נציג אחד במערכת.

 

לדעתו, הנתונים מדאיגים במיוחד נוכח הממצאים הנוגעים לארצות המוצא של המועמדים לכהונת שפיטה. "מן מסמך עולה כי מתוך 2,002 פניות אשר הגיעו לוועדה לבחירת שופטים החל משנת 1992, הגישו רק 38 יוצאי חבר המדינות בקשה להתמנות לשופטים, ובקשה אחת בלבד הגיעה מקרב יוצאי העדה האתיופית. מדובר בנתונים חמורים המלמדים על הדרת ציבורים שלמים ממערכת השפיטה", קובע אילטוב, "על תקרת זכוכית שבה נתקלים העולים בדרך לתפקידי השפיטה".

 

ח"כ אילטוב כותב עוד לשרה שקד: "זהו מצב מדאיג ביותר שאוכלוסיות דומיננטיות אלו, אשר תורמות למדינה ונותנות ממרצן ומשכלן בתחומי חיים רבים, לא באות לידי ביטוי במערכת ציבורית חשובה ביותר דוגמת מערכת השפיטה בישראל. מחובתי כיושב ראש סיעת ישראל ביתנו, אשר חרתה על דגלה את עידוד העלייה למדינת ישראל, וכחבר בוועדה למינוי שופטים, להציף את הבעיה ולדרוש את הסדרתה מוקדם ככל האפשר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים