ישראלים גולשים בחושך

לא מעט ישראלים מבצעים פעילויות בלתי חוקיות בדארקנט, אף שקשה להעריך את מספרם. "עם הזמן עולה בקרב עבריינים בכל העולם השימוש בתוכנת טור, וזה קורה גם בארץ", אומר ג'קי אלטל, מנכ"ל חברת יהב סייבר סולושנס, מומחה לאבטחת מידע ויועץ סייבר, שחוקר את הדארקנט מאז 2010. "כמו בכל דבר, גם בזה הישראלים לא מפגרים אחרי שאר העולם".

 

אלטל מספר למשל על אתר "סמים.נט", שבו ישראלים סוחרים בסוגי סמים שונים; אתר "איזראלי פדופיילס", שהיה פורום פדופילים ישראלים שהחליפו ביניהם מידע ופורנוגרפיית קטינים ובינתיים נעלם — ואולי נפתח מחדש בשם אחר; וכן פורומים שבהם נעשה סחר בנשק, בתרופות, בחומרי נפץ ובכל סחורה שקשה להשיג באופן חוקי, כולל ציוד גנוב — והכל בעברית. חלק מהאתרים פועלים ממש כמו אתר קניות רגיל: מבצעים הזמנה, והסחורה (הבלתי חוקית) מגיעה עד הבית.

 

במשטרה הודיעו בעבר כי יחידת פשעי הסייבר ביחידה להב 433 פועלת לאכיפה גם בדארקנט, אך כמו ברחבי העולם, גם בישראל אופי הפעילות מקשה מאוד את המעקב והפיקוח. פה ושם יש גם הצלחות: ב־2013 נעצרו 30 ישראלים בחשד לסחר בסמים מסוכנים בדארקנט, ובשנה שעברה נעצר צעיר מבאר־שבע לאחר שהזמין בדארקנט אקדח מארה"ב, שנשלח אליו מפורק בכמה חבילות אך התגלה במכס.

 

הדארקנט משמשת גם לפעילות נגד ישראלים. "ישנם פורומים ואתרים איסלאמיים שמפרסמים פרטים של חיילי וקציני צה"ל, כולל תמונות, כתובות וטלפונים", אומר אלטל. בין החיילים שפרטיהם מפורסמים ניתן למצוא גם קצינים בכירים בעבר ובהווה, בהם יואב גלנט. וכמובן, יש גם אתרים של ארגוני טרור, שמגייסים כספים ומלמדים, בין השאר, 'איך להיות ג'יהאדיסט מושלם'.

 

"בדארקנט יש הכל", מסכם אלטל. "רק צריך למצוא את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים