מתכון מנצח: סופגניות אפויות
מה צריך? ל־36 מיני סופגניות
• 3 כוסות קמח
• 3/4 כוס מים פושרים
• 25 גרם שמרית (חצי שקית) או כף שמרים יבשים
• 3 כפות סוכר
• 1 שקית סוכר וניל
• 2 ביצים קטנות
• 2 כפות שמן קנולה
• 1 כף קוניאק
• 1/4 כפית מלח
• תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית
למילוי
• ריבת תות ללא סוכר או כל ריבה אחרת לפי הטעם
מה עושים?
1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המלח. לשים כ־10 דקות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו להוצאת האוויר, ומחלקים את הבצק ל־36 כדורים שווים.
3. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפייה או תבנית שקעים ומסדרים את הכדורים במרווחים של בערך 5־4 ס"מ זה מזה. מכסים ומתפיחים שוב כ־20 עד 30 דקות.
4. מחממים תנור אפייה מראש ל־180 מעלות ואופים את הסופגניות כ־10 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
ממלאים את הסופגניות בריבה באמצעות מזרק, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה):
75 קלוריות, 1 גרם שומן, 2 גרם חלבון, 12 גרם פחמימה.

