מסעדה: אתיופית בכרם
• כרם התימנים מסתמן בשנים אחרונות כמעוז של קולינריה וחיי לילה. לשלל הברים, בתי הקפה והמסעדות הצטרפה עכשיו "באלינג'רה", מסעדת שף אתיופית שהתואר המאפיין אותה ביותר הוא "שמחה".
בחירת המיקום בכרם התימנים אינה מקרית. המטרה, כפי שאומרת פנטה פראדה, אחת הבעלים (שהיא גם עורכת דין ודוגמנית מצליחה), היא להביא לכלל עם ישראל את חוויית האוכל האתיופי על כל רבדיו, הטעמים, הריחות, הססגוניות והמוזיקה. עיצוב המסעדה פשוט ונגיש והמסעדה פתוחה לעוברים ולשבים, כך שכל מי שעובר ברחוב יכול להתרשם מהמטעמים ומהריחות העולים ממנה. "פירוש השם באלינג'רה הוא חברותא באמהרית. האכילה בחברותא היא מהמנהגים היפים של העדה האתיופית, והיא נועדה להביע כבוד לזולת ולהעשיר את חיי החברה".
האוכל בבאלינג'רה מתבסס על המטבח האתיופי המסורתי וכולל גם טוויסטים עדכניים ומנות שהן קוסמופוליטיות יותר. כך למשל תמצאו פה סלט קטניות עם עדשים, קינואה, בורגול וירקות (22 שקל), אנטיפסטי של בטטה, כרובית, ברוקולי וקישוא (22 שקל) וחציל בטחינה אורגנית (משומשום אתיופי כמובן) עם גרגירי חומוס (18 שקל).
המנות העיקריות מבוססות על אינג'רה — מעין פיתה חמצמצה מקמח טף נטול גלוטן — שעליה מונחות תוספות שונות (45־63 שקל) כמו תבשיל ירקות (אלצ'ה וואט), תבשיל עדשים כתומות (מסר וואט), תבשיל עוף וביצה (דורו וואט) ותבשיל בשר (סיגה). פראדה פקדה עלינו לאכול בידיים ללא מזלג, כפי שנהוג בעדה: בוצעים מהאינג'רה ובעזרתה גורפים את התוספת ומקווים שלא ייפול לכם בדרך לפה. אזהרת מסע: חלק מהמנות חריפות מאוד. ואת הכל אפשר ללוות בבירות אתיופיות אותנטיות ולקנח בתה שלא טעמנו כמוהו.
• באלינג'רה, מל"ן 4 פינת הכובשים 39, כרם התימנים, תל־אביב, 5252527־03, כשר

