המו"מ פוצץ: עזריאלי לא קונה את שרונה מרקט

עסקת השנה בנדל"ן לא תצא לפועל - וגינדי החזקות תמשיך להחזיק במתחם האוכל המצליח בת"א • המשא ומתן התקיים בצל טענות הדיירים והעסקים על מפגעים קשים

התפוצצה עסקת עזריאלי לרכישת שוק האוכל שרונה מרקט ב־520 מיליון שקל. אמש מסרה גינדי החזקות, בעלת שרונה מרקט, כי הופסק המו"מ עם קבוצת עזריאלי בשל פערים מסחריים ומשפטיים. החברה גם הודיעה כי מגעים שהיו עם גורמים נוספים הופסקו אף הם, ושהיא החליטה להחזיק בשרונה מרקט כנכס מניב לשנים הבאות.

 

המו"מ התקיים בצילם של מאבקים שניהלו הדיירים ובעלי העסקים במתחם נגד הבעלים בטענה של מפגעים. לאחר שפורסם כי העסקה קרובה למימוש, מיהרו המוחים לדרוש פיצוי בעשרות מיליוני שקלים.

 

בחברת גינדי בטוחים שהנכס שלהם שווה הרבה יותר מהסכום שהוזכר, ולכן לא לחוצים למכור. עם הפסקת המו״מ קיבלו בחברה החלטה, שממילא הייתה על השולחן, לשכפל ולפתח את הקונספט הזה לעוד מקומות. שרון מומן, מנכ״ל שרונה מרקט: "בחודשים האחרונים התלבטנו רבות בין שתי אלטרנטיבות, מכירה או פיתוח הפלטפורמה. לאחר שמיצינו מגעים עם גורמים מתעניינים בנושא, בהם מו"מ מתקדם עם קבוצת עזריאלי, החלטנו שהדבר הנכון ביותר עבורנו הוא לשכפל את הנוסחה המצליחה הזו גם למקומות נוספים בארץ ובחו״ל".

 

מאז פתיחתו ביולי האחרון זוכה שרונה מרקט להצלחה גדולה, עם ממוצע מבקרים של כ־20 אלף איש ביום באמצע שבוע, וכ־75 אלף איש בסופי שבוע (שישי ושבת יחד). הפרויקט ממוקם למרגלות פרויקט המגורים שרונה תל אביב, על פארק גני שרונה וסמוך למושבת הטמפלרים. בשטח של 8,700 מ"ר נפתחו 90 חנויות, דוכנים ומסעדות.

 

הדיירים מעל השוק פנו בשבוע שעבר במכתב ללשכת הבריאות ולשר להגנת הסביבה, ובו התלוננו על מפגעי ביוב, חולדות, ריחות וחדירת הפעילות המסחרית לתוך שטח המגורים. אליהם הצטרפו גם יותר מ־30 בעלי חנויות עם טענות קשות דומות. בגינדי טוענים כי הפרסומים על קמפיין הדיירים ובעלי החנויות היוו רק ״רעשי רקע״ ולא השפיעו על ההחלטה שלא למכור את המתחם.

 

ofer–pt@yedioth.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים