דלעת ערמונים אפויה במילוי פטריות

מה צריך? ל־6 מנות

 

• 3 דלועי ערמונים

 

• 1 כף שמן

 

• 1 בצל קצוץ

 

• 1/2 סלסילת פטריות

 

• 1 שן שום כתושה

 

• מלח ופלפל לפי הטעם

 

מה עושים?

 

1. מחממים תנור לחום בינוני. חותכים את הערמונים לחצי ומנקים את הגרעינים. בתבנית חסינת אש מסדרים את חצאי הדלועים כשהפתח כלפי מעלה. יוצקים מעט מים בתחתית.

 

2. מחממים מחבת טפלון עם השמן, מוסיפים את הבצל ומעליו את הפטריות, השום, המלח והפלפל ומכסים. מאדים כמה דקות ומצננים.

 

3. ממלאים כל מחצית בערימה מתערובת הפטריות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהדלעת מתרככת. מגישים חם.

 

 

ערכים תזונתיים למנה, באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל: 2 נקודות, 95 קלוריות, 1.5 גרם חלבון, 10 גרם פחמימות, 37 מ"ג סידן, 1 מ"ג ברזל ו־3 גרם סיבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים