חדש
שפות | סירי בערבית, אפל־ווטש בעברית
סירי, העוזרת הווירטואלית השנונה של האייפון, זמינה כעת גם בשפה הערבית.
אפל השיקה בשבוע שעבר עדכון חדש למערכת ההפעלה של האייפון והאייפד, iOS 9.2, הכולל שיפורים ותיקונים, ביניהם עדכון השפה בערבית. זו מצטרפת לשפות שבהן סירי כבר זמינה — אנגלית, ספרדית, צרפתית, גרמנית, איטלקית, יפנית, קוריאנית, מנדרינית, נורבגית, שוודית, דנית, הולנדית, טורקית, רוסית ועוד. כעת יוכלו גם דוברי ערבית לשאול את סירי שאלות, לבקש ממנה בקשות ולקבל ממנה תשובות ותגובות — גם משעשעות ושנונות — בשפתם.
ומה באשר לעברית? מנכ"ל אפל, טים קוק, הבטיח בביקורו בארץ כי סירי תהיה זמינה בעברית, ועל־פי כל ההערכות הדבר יקרה בתחילת השנה הבאה.
ובכל זאת, בשורות גם לדוברי עברית: השעון החכם אפל־ווטש תומך מעתה גם בשפה העברית. לאחר עדכון תוכנה ששחררה אפל לשעון, התפריטים מוצגים מעתה בעברית, והטקסטים מופיעים ביישור מימין לשמאל. בנוסף, יש כעת תמיכה בהכתבה קולית של טקסטים בעברית דרך השעון.
אפל־ווטש עדיין לא נמכר בישראל ביבוא רשמי. עם זאת, השעון צפוי להגיע לארץ בקרוב. יבואניות אפל עשויות להודיע כבר בימים הקרובים על התאריך שבו צפויה תחילת המכירה.
תנועה | סמסונג ובאיידו מפתחות רכב ללא נהג
גם סמסונג וגם ענקית האינטרנט באיידו (המכונה "גוגל הסינית") נכנסות לתחום כלי הרכב האוטונומיים. על פי דיווחים, שתי החברות עובדות בימים אלה על פיתוח רכיבים וטכנולוגיות בתחום המכוניות ללא נהג.
סמסונג הקימה חטיבה חדשה שתתרכז בבניית רכיבים עבור כלי הרכב, ומסתמן שבכך היא נכנסת למסלול התנגשות עם תעשיית הרכב הדרום־קוריאנית. בכל מקרה, החברה לא מתכוונת לייצר כלי רכב שלם.
במקביל, בכיר בחברת באיידו הסינית אמר לוול סטריט ג'ורנל, כי היא מפתחת רכבים אוטונומיים שישמשו כמוניות שירות. המכוניות כבר עלו על הכביש לבדיקות, והן מצויידות ברדארים, בחיישנים ובמצלמות, המשולבים עם שירותי המיפוי והאינטליגנציה המלאכותית של באיידו.
סלולר | קורטנה מגיעה לאייפון ולאנדרואיד
אפליקציית קורטנה, העוזרת הווירטואלית של מייקרוסופט (המקבילה לסירי של אפל), זמינה מעתה גם לאנדרואיד ולאייפון.
מדובר בתחרות משמעותית שמייקרוסופט מציבה מול סירי (באייפון) ומול גוגל Now (באנדרואיד). האפליקציה תכלול יכולות בסיסיות כמו מעקב אחרי טיסות, חבילות, תחומי עניין, תזכורות ומזג אוויר — הכל בשליטה קולית של המשתמש.
עם זאת, כיוון שקורטנה לא תומכת בעברית ואינה זמינה בישראל — האפליקציה לא ניתנת עדיין להורדה בארץ.
צבא | גם לצה"ל יש חנות אפליקציות
חיל התקשוב העלה לרשת הצה"לית פורטל שירותים חדש במתכונת "אפסטור".
האפסטור הצבאי, שהוא חלק ממהלך כולל המכונה "צה"ל רשתי", מנגיש לחייל במקום אחד את כלל השירותים שפתוחים בפניו בצה"ל, בהתאם להרשאות שלו. ניתן לבצע דרכו שיחות ועידה, להיכנס ל"ויקיפדיה" צה"לית, שבה יוצרים ערכים ומשתפים, לעשו שימוש במפה למדידת מרחקים, להירשם לקורסים, לקבל ולעדכן מידע אישי, ליצור קשר עם המערכת הרפואית הצבאית ועוד.
אפליקציות | דרופבוקס ופייסבוק סוגרות אפליקציות
גם פייסבוק וגם דרופבוקס ביצעו בשבוע שעבר "ניקיון עונתי" וסגרו שורה ארוכה של אפליקציות.
דרופבוקס הכריזה על סגירת אפליקציית המייל "מיילבוקס", שזכתה בעבר לפופולריות רבה ונרכשה על־ידה ב־2013 תמורת 100 מיליון דולר. עוד נסגרה אפליקציית התמונות "קארוסל", שאיפשרה לצפות בתמונות שנשמרו בחשבון הדרופבוקס שלכם ולשתף אותן בקלות.
בדרופבוקס הסבירו את המהלך בניסיון להישאר ממוקדים בתחום הפעילות העיקרי — שירות אחסון ושיתוף הקבצים.
פייסבוק, במקביל, הכריזה על סגירת מיזם Creative Labs, שבמסגרתו פיתחה אפליקציות ניסיוניות שונות. בינתיים היא הסירה מחנויות האפליקציות 3 מתוך 7 אפליקציות שיצאו מהמיזם: Slingshot, אפליקציית דמויית סנפצ'אט, המאפשרת לשלוח תמונות שנמחקות אוטומטית לאחר זמן קצר; אפליקציית Rooms שאפשרה לבצע צ'אטים בחדרי שיחה; ואפליקציית Riff, שאפשרה למשתמשים ליצור סרטוני וידיאו קצרים בהמשכים.

