"בסוף אעשה אקזיט בזכות סיינפלד"
הוא לא סתם מעריץ של סיינפלד, הוא ממש על גבול האובססיביות. אורי סגל מחזיק "באוסף הגדול ביותר בעולם של פריטים מתוך סיינפלד": מהחלוק המקורי של הסופ־נאצי, מיקרופונים מההופעות של ג'רי ועד חתימות של ניצבים שהופיעו בסדרה לשנייה. "את הכסף הגדול", הוא צוחק, "אני לא ארוויח בסוף ממכירת חברת ההיי־טק שלי אלא מהמכירה של האוסף"
כל מי שנכנס למשרדו של אורי סגל בהרצליה פיתוח מתחיל קודם כל לספר את כל מה שהוא יודע על "סיינפלד". "לא משנה אם זה גבר או אישה, אדם בן 80, או נער בן 18, איש דתי, חרדי, ערבי — ברגע שהם נכנסים, כולם מיישרים קו, ורבע השעה הראשונה של השיחה בינינו היא תמיד על סיינפלד", הוא אומר. זה לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שכל קירות המשרד, הכונניות והמגירות במקום מלאים במאות פריטים מתוך סדרת הקאלט.
אורי סגל, 44, הבעלים של חברת iApps לפיתוח אפליקציות, הוא לפחות על פי הצהרתו, "הבעלים של האוסף הגדול ביותר בעולם של מוצרים שקשורים בסיינפלד".
הכל התחיל בגלל ג'ורג', מודה סגל. כשג'ייסון אלכסנדר, השחקן המגלם את דמותו של קוסטנזה, הגיע לביקור בארץ, סגל הצליח לארגן לעצמו מפגש עם השחקן. "ישבנו חצי שעה ושוחחנו, והבאתי איתי דיסק ישן עם פרק מהסדרה שהקלטתי פעם, וביקשתי ממנו לחתום עליה. יש לי עוד את התמונה של אלכסנדר בפתח המעלית, חותם על הדיסק". כשבביקור הבא שלו בלאס־וגאס, הוא מצא עצמו רוכש תמונה של ארבעת גיבורי סיינפלד, עם חתימות שלהם — הוא הבין שהג'וק התמקם כבר בראש.
חמש שנים אחר כך, סגל הוא הבעלים של אוסף סיינפלד הכולל מאות פריטים "שנחלקים לשניים". "החלק הראשון זה תמונות עם חתימות מקוריות של השחקנים, והשני הוא פריטים ואביזרים שאספתי ממקומות שונים. אני מחזיק במשרד מיקרופון מהופעה של ג'רי, תסריטים חתומים על ידי השחקנים, ויש לי גם תמונת שמן נפלאה של קריימר", סגל משלים את ספירת המלאי החלקית ביותר.
רוצה לקנות פריט לאוסף?
אבל הוא לא מסתפק בחתימות של ארבעת כוכבי הסדרה — סגל הציב בפניו אתגר שנשמע כמעט בלתי אפשרי: "רציתי לנסות ולאסוף את החתימות של כל מי שאי פעם הופיע בסיינפלד, כולל הסטטיסטים שהיו שם, כולל אלה שהיה להם רק משפט אחד להגיד. מדובר במאות אנשים", הוא אומר, ומוסיף מיד: "זה כמו בצל. מעגלים־מעגלים. יש את אלה שכולם מכירים. מעגל ראשון זה ארבעת הגיבורים. במעגל השני ישנם ההורים של ג'ורג' ושל ג'רי והחברים הקרובים יותר. ואז חופרים ומגיעים למאסטרו ולעורך דין שייצג אותם בתביעה, וככה מגיעים עד לאמצע הבצל ומוצאים גם את השחקן שישב מאחור במסעדה ולא אמר אפילו מילה".
וזו לא משימה פשוטה — בהתחשב בעובדה שהסדרה הפופולרית צולמה במשך תשע עונות שלמות וכללה 180 פרקים ומקום של כבוד ברשימת עשרת הסדרות הקומיות הטובות בהיסטוריה. בפרק הסיום של סיינפלד צפו 76.3 מיליון אמריקאים, ועד היום זוכים השידורים החוזרים לרייטינג מכובד ביותר, כשדור חדש, שלא נולד עדיין כשהסדרה עלתה לאוויר, מכיר כל סצינה בעל פה. מסתבר שגם אחרי 25 שנים ההומור של "סיינפלד" לא איבד את הטריות והרלוונטיות שלו.
את סגל זה לא מפתיע שאזלו הכרטיסים לכל ארבע ההופעות של ג'רי סיינפלד אצלנו בסוף השבוע. "אני רואה איך הקרח נשבר עם כל מי שנתקל באוסף שלי".
איך הגעת לכל הפריטים האלה?
"יש כל מיני דרכים, מסתבר שככל שיש לך אוסף גדול יותר, זה הולך ונעשה קל, כי אנשים כבר מכירים אותך ופונים אליך. זה מה שקרה, כשברני מרטין (שמגלם את מורטי, אביו של ג'רי בסידרה) הלך לעולמו, "התקשר אליי מנהל העיזבון שלו ואמר שיש לו ספר שג'רי סיינפלד העניק לברני, עם הקדשה בכתב ידו, "לאבא שלי בסדרה, עם הרבה אהבה, וברכות ליום הולדת שמח". ברור שסגל הסכים לרכוש אותו. אין עוד ספר כזה בעולם. "שילמתי עליו פחות ממאה דולר אז", מספר סגל. "זה לא שאני רוצה לעשות עסקים, אבל אם הספר הזה היה יוצא למכירה היום, הייתי מקבל עליו כמה אלפי דולרים".
ג'רי לא ישחרר
ואם צריך, מגייסים קצת "חוצפה ישראלית", כמו שהוא קורא למה שעשה, כשהצליח לדלג על תור של קילומטרים כשלמעלה מאלף איש חיכו שעות ארוכות כדי לבקר בדירה של סיינפלד. זה היה לפני מספר חודשים, כשחברת הסטרימינג HULU קיבלה את הזיכיון לפרקי הסדרה, והקימה בניו־יורק העתק מדויק של הדירה מהסדרה המיתולוגית (עד רמת דגני הבוקר שבארון המטבח). "נחתתי בניו־יורק אחר הצהריים והיה לי ברור שאני לא מוותר על הביקור בדירה", אומר סגל. "הצלחתי להגיע לאחד המפיקים, חרדי לשעבר שדיבר קצת עברית, שהכניס אותי דרך סמטה צדדית היישר לראש התור, ובסוף הוא עוד נתן לי גם עט שהופיע באחד הפרקים".
הפריט היקר ביותר באוסף שלו היום הוא חלוק לבן עם חתימה של לארי תומאס, הלא הוא ה"סופ־נאצי" שמטיל טרור על הלקוחות המסכנים שבסך הכל רוצים לאכול מרק חם. "פגשתי אותו בניו־יורק, ומתברר שהוא בכלל יהודי חביב וחם ולא דומה בכלל לדמות בסדרה", אומר סגל שמודה שהוא אינו מתעמק בערך הכספי של כל אחד מהפריטים, אלא בערך הרגשי. "למרות שברור שאם אצליח לאסוף את כל החתימות של כל השחקנים בכל העונות, יהיה לאוסף ערך כספי גדול מאוד לאספן שירצה לקנות את כולו. מי יודע, אולי אני אהיה איש ההיי־טק היחיד בעולם שיעשה אקזיט עם סיינפלד".
עד שזה יקרה, הוא מתמקד בפיתוח אפליקציות לחברות בארץ ובחו"ל, כמו גם ליזמים פרטיים שמגיעים אליו עם רעיונות משלהם. "אני גורו של אפליקציות, וכל מה שקשור בנושא של אפליקציות בארץ, מגיע אליי". במקביל הוא לא מפסיק לחלום על הפריטים שעדיין אין לו באוסף. "לשמחתי אני נוסע הרבה ממילא, אבל אני לא שולל אפשרות שאם יתברר שיש פריט מדהים מהסדרה, משהו שיש לו גם ערך אמנותי — אני אעלה על מטוס בשבילו".
כמו מה למשל?
כמו סט הספות והשולחן מ'מונק'ס', המסעדה שבה נפגשים הארבעה כמעט בכל פרק. "זה משהו שג'רי סיינפלד עצמו שומר אצלו בבית, וברור לי שהוא לא ישחרר. אבל אם יהיה דבר כזה — אני מאמין שזה מצדיק מאמץ מיוחד".
• הופעותיו של ג'רי סיינפלד בישראל יתקיימו במוצ"ש ובראשון

