נירה&אהרוני מתכבדים להגיש

מנות אירוח קטנות, יפות ומטריפות מאהרוני, שבילה במועדון או שניים בחייו, וטיפים מנירה, שדווקא אוהבת להיות בבית ובכל זאת מכירה קוקטיילים קטלניים שיגרמו גם לזרים להתחבק בלהט. מסיבת סוף שנה סוף - עשו זאת בעצמכם

צריך חוצפה ועוז רוח כדי שנרפית כמוני תעז לתת עצות למסיבה שחדלתי לארח כבר בגיל 30, עם שתי תינוקות. כמה זמן חלף מאז? אפשר לחשב זאת בקלות: אני ילידת מלחמת קרים. קצת יותר צעירה מבנימין זאב טרומפלדור: 80 שנה שאיני עושה מסיבות.

 

רצון דווקא יש לי. בכל שנה ובכל יום הולדת אני שואלת את היחזקאל אם לא הגיע הזמן לאסוף כמה מאות בודדות מהאנשים האהובים עלינו, לשכור את אולם נוקיה, לשתות ולרקוד. או אז שנינו נבהלים מן העלות ומצמצמים לערב אינטימי של 50 רעים אהובים ובקבוק רום.

 

ומה נגיש? אני שואלת.

 

"נעשה קוקטייל", הוא אומר. "עם אוכל של קוקטייל".

 

קוביות תפוחי אדמה מתובלות. ויש גם בונוס: הגישו בקונוס
קוביות תפוחי אדמה מתובלות. ויש גם בונוס: הגישו בקונוס

 

 

אוה, בטח. קוקטייל. מובן שקוקטייל.

 

ואז אני הולכת לדרכי ונזכרת שאין לי מושג מה אוכלים בקוקטייל. אף פעם לא היה לי. תמיד הוא ביקש ממני לארח איתו במסעדה את אורחי החברה שבה הוא עובד, במיוחד האמריקאים, ותמיד הציע שנפתח את הערב, כמנהגנו (???!!) בקוקטייל אצלנו בבית.

 

ומה להכין?

 

"כלום. רק חטיפים".

 

טרטר טונה ומלפפונים. כף כיפית
טרטר טונה ומלפפונים. כף כיפית

 

 

אז שיפודוני עוף זה חטיף? ומה עם אנצ'ילדס ובוריטוס ופהיטס? שיהיה. זה סוחב גוואקמול וטורטיות, נכון?? וגם מתוק צריך. והמתכון שלי לצ'ילי ארבעה סוגי שעועית עם תירס ופלפל ירוק קלוי? בקיצור, כירת ענק לפני הארוחה.

 

ואם כבר ארוחה, אז אולי מזנון קטן. כן? איזה 25 בני משפחה וחברי נפש קרובים במיוחד. תודה לאל, כי אנחנו שונאים מוזיקה רועשת בעצם.

 

בסוף זה מתכנס כרגיל לארוחה בהגשה לשולחן. ארבעה זוגות כרגיל וכמה מאות נעלבים. באך או טלמן ברקע, שמפניה. קסטל גרנד, כי תראו כמה חסכנו בכיווץ המסיבה, גביעי הקריסטל של ווטרפורד שמאופסנים תמיד במקלט. ורדים אדומים. עוד מסיבת שינה סטייל רוסו יצאה לדרך.

 

אחרי חצות, כשהשנה מתחלפת, מרק חם של דלעת צלויה או שבעצם אפשר ללכת למסעדת פאסטל ולהתעלף מזה שם.

 

ביצה מקושקשת עם ביצי סלמון. מלכת הביצה!
ביצה מקושקשת עם ביצי סלמון. מלכת הביצה!

 

 

מצד שני, יצא לנו להיות ולברוח מלא מעט מסיבות, ועכשיו אני בניו־יורק בעונה הלוהטת ביותר. קיבצתי מידע חשוב מאנשים שיודעים. אהרוני הפליא מצידו במתכוני אירוח שמצליחים להיות גם יפים, גם מרשימים וגם פשוטים להכנה. תבלו.

 

אטריות קרות בטחינה

 

החומרים הדרושים:

 

800 גרם אטריות ביצים דקות

 

טראפלס שוקולד. זהירות: כדורים ממכרים
טראפלס שוקולד. זהירות: כדורים ממכרים

 

 

4־3 כפות שמן

 

1 קופסה נבטים סיניים טריים, שטופים

 

6 בצלים ירוקים, פרוסים דק באלכסון

 

100 גרם גרגירי שומשום, קלויים

 

לרוטב:

 

חצי כוס טחינה גולמית

 

רבע כוס רוטב סויה

 

רבע כוס מיץ לימון, סחוט טרי

 

4 שיני שום, כתושות

 

2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר דק

 

שלושת רבעי כוס מים

 

2 כפות מיסו בהיר

 

1 כף סוכר

 

מעט שבבי צ'ילי חריפים

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.

 

2. מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח, עד שהן עשויות דיין, אך לא מדי, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

 

3. מעבירים לקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שהאטריות יהיו מצופות בו יפה.

 

4. מוסיפים לקערת האטריות את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים בעדינות.

 

5. יוצקים לקערה את הרוטב, מערבבים בעדינות כך שכל האטריות יהיו מצופות בו.

 

6. מעבירים לכוסות נייר קטנות ומגישים עם צ'ופסטיקס.

 

קוביות תפו"א מתובלות

 

החומרים הדרושים:

 

6 תפוחי אדמה מסוג "דזירה", קלופים, חתוכים לקוביות של כ־2 ס"מ

 

4־3 כפות מיץ לימון

 

3 כפות שמן זית

 

20 גרם חמאה

 

1 כף זרעי כמון שלמים

 

1 כף זרעי חרדל, כתושים מעט

 

1 כף זרעי כוסברה, כתושים מעט

 

1 בצל קטן, קצוץ דק

 

3 שיני שום, קצוצות דק

 

חצי כפית שבבי צ'ילי יבשים

 

חצי כפית כורכום

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח וכף מיץ לימון כמה דקות, עד שהם רכים, אך לא מדי. מסננים.

 

2. מחממים את השמן והחמאה במחבת גדולה ורחבה וכשהם מבעבעים יפה מוסיפים את כל התבלינים, הבצל והשום ומטגנים כשתי דקות.

 

3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 7־6 דקות, עד שהם מזהיבים מעט.

 

4. מוסיפים את שאר מיץ הלימון ומערבבים עוד דקה.

 

טרטר טונה ומלפפונים

 

החומרים הדרושים:

 

750 גרם פילה טונה טרי, מנוקה היטב (או כל פילה דג ים טרי אחר)

 

3 מלפפונים, לא קלופים

 

חצי כוס עירית, קצוצה

 

לרוטב:

 

כף וחצי שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר דק

 

5 כפות רוטב סויה יפני

 

6 כפות מירין

 

כפית וחצי אבקת ווסאבי

 

1 כפית שמן שומשום

 

1 פלפל צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק

 

מלח גס, פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

 

5 כפות שומשום ווסאבי

 

לקישוט, תלתלי בצל ירוק

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את הטונה לקוביות של כחצי ס"מ.

 

2. חותכים את המלפפונים לקוביות באותו גודל.

 

3. שמים בקערה את הטונה, המלפפונים והעירית הקצוצה.

 

4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

 

5. יוצקים את הרוטב לקערה עם הדג ומערבבים.

 

6. מחלקים את התערובת לכפות סיניות או רגילות: מניחים גבעה קטנה על כל כף ומפזרים למעלה מעט שומשום ווסאבי ובצל ירוק.

 

מקושקשת עם סלמון

 

ביצה המוגשת בקליפת ביצה!

 

החומרים הדרושים:

 

20 ביצים

 

200 גרם ביצי סלמון בצנצנת (להשיג במעדניות)

 

80 גרם חמאה

 

רבע כוס שמנת מתוקה

 

שלושת רבעי כוס חלב

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים ביצה בגביע ביצים ומסירים בתנועת סכין חדה את ראשה, כלומר, את הרבע העליון שלה, כך שבשלב מאוחר יותר אפשר יהיה למלא את הקליפות החלולות.

 

2. את הביצים עצמן מעבירים לקערה.

 

3. את קליפות הביצים שוטפים במים ומניחים בצד לייבוש.

 

4. ממסים את החמאה במחבת גדולה מאוד.

 

5. טורפים את הביצים עם השמנת, החלב, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

 

6. כשהחמאה חמה יוצקים פנימה את הביצים ומניחים להן להיטגן. "מקשקשים" מדי פעם במחבת, במרית עץ.

 

7. מקררים מעט וממלאים את קליפות הביצים בביצה המקושקשת, שמים על כל ביצה, למעלה, חצי כפית ביצי סלמון.

 

אפשר לפזר למעלה גם מעט עירית קצוצה.

 

טוסטונים עם תאנים

 

החומרים הדרושים:

 

24 טוסטים קטנטנים מוכנים (קונים בסופר)

 

12 תאנים, חצויות לאורכן

 

30 גרם חמאה מומסת

 

2 כפות סוכר

 

1 כף עלי תימין

 

מעט פלפל שחור גרוס

 

100 גרם גבינה כחולה, מפוררת

 

לריבת הבצל:

 

3 בצלים גדולים, קצוצים

 

שליש כוס סוכר

 

רבע כוס חומץ בלסמי

 

2 כוסות יין אדום

 

1 כף עלי תימין

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מכינים את ריבת הבצל: שמים את כל החומרים לריבה במחבת גדולה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, עד שהתערובת סמיכה ו"ריבתית".

 

2. מקררים ומעבירים לקערית.

 

3. מורחים את חצאי התאנים במעט חמאה, מפזרים עליהם מעט סוכר, תימין ופלפל גרוס.

 

4. מכניסים את התאנים אל מתחת לגריל הביתי לכ־3 דקות, עד שהן רק מתחילות להזהיב.

 

5. שמים על כל טוסטון מעט ריבת בצל, עליה תאנה צלויה ומפזרים למעלה מעט גבינה כחולה.

 

טראפלס שוקולד

 

החומרים הדרושים:

 

500 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

1 מכל שמנת מתוקה

 

2 כפיות תמצית וניל

 

4 כפות ברנדי או וויסקי

 

1 כוס אבקת קקאו, רצוי קקאו הולנדי

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים את החמאה והשמנת בסיר ומביאים לרתיחה.

 

2. מורידים מהאש, מוסיפים לסיר את השוקולד, מחכים דקה ומערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה. אם צריך, מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה דקה או שתיים. מוסיפים את הברנדי או הוויסקי.

 

3. מעבירים לכלי פיירקס ומקפיאים למשך הלילה.

 

4. חופרים בתערובת בעזרת כפית פריזאית לכדורונים קטנים (הם לא צריכים להיות מדויקים) ומגלגלים בקקאו. שומרים מכוסה במקרר או במקפיא. •

 

 

קוקטייל פתיחה: סקרודרייבר

 

הכי־הכי חשוב. עמדו קרוב לדלת, קבלו אישית כל אורח שמגיע בחיבוק חם וארוך – במיוחד את אלה שלא ממש קרובים ומעט נבוכים.

מיד עם סיום החיבוק הגישו אישית למחובק/ת שוט של סקרודרייבר אדמדם: מיץ תפוזי דם עם וודקה ביחס של 2:1 . הוא ישתה בלי לחשוב, יסכים לעוד אחד ואז ישעט לחבק זרים גמורים. עליי.

אם מדובר במסיבת קשישים, הקפידו שהשוטים הבאים יהיו עם הרבה יותר מיץ ביחס לוודקה.

אין תפוזי דם? רסקו בבלנדר חצי כוס תותים בשלים בתוך מיץ תפוזים. אני מוסיפה גם כמה טיפות אנגוסטורה ביטרס. נועזת, אה?

 

קוקטייל פורטו-ריקני: נרנחיטה – קוקטייל תפוזים

לקלאסיקה הזו, שמקורה בפורטו־ריקו, אני מוסיפה גם קליפות תפוז וליקר תפוז.

 

החומרים הדרושים (לכ־ 4 מנות):

חצי כוס רום משובח

2 כוסות ג'ינג'ר אייל קר

2 כוסות מיץ תפוזים טרי וקר

קליפה מגוררת מ־2 תפוזים

חצי כוס ליקר תפוזים

פרוסות דקות מ־ 2 תפוזים

פרוסות דקיקות של מלון

פרוסות מנגו

כל פרי שרוצים – כולם מקוררים מאוד

 

אופן ההכנה:

1. מצטיידים ב־ 4 כוסות בירה גבוהות או בכל גביע קוקטייל שבא לכם.

2. מערבבים בבלנדר את הרום, הג'ינג'ר אייל, מיץ וקליפת התפוז, ויוצקים לכוסות עד מחציתן.

3. מערבבים את הפירות ומחלקים בין הגביעים.

4. יוצקים את הליקר על הפירות.

 

קוקטייל מתקתק: תותים בוודקה

תותים מוסיפים למשקה לא רק צבע אלא גם חמיצות שמקפיצה את הטעם. משקאות שמתאימים מאוד לערבוב עם תותים הם דווקא משקאות לבנים, כמו וודקה וג'ין (ותודה לשחף קורן, מנהל תחום האלכוהול בחברת אקרמן).

 

החומרים הדרושים (לכ־ 4 מנות):

שלושת רבעי כוס וודקה

חצי כוס מיץ לימון

חצי כוס תותים כתושים (או מיץ תותים קנוי)

נגיעה של מי ורדים

חצי כוס מיץ חמוציות

 

אופן ההכנה:

1. משקשקים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח.

2. מסננים לכוסות מרטיני צוננת.

 

לקישוט:

שמים חתיכות תות טרי על דופן הכוס.

 

קוקטייל פגזי: קילר פונץ'־בננה

לא, זה אינו הטעם הוורוד־צהוב מילדותנו. זה שזעק: אני תמצית כימית עם המון צבע מאכל! כי אם מעדן אלכוהולי

מניו־אורלינס מחוזק בוודקה. נראה תמים וחסוד, אבל יגרום לכולם לקרוע את הרחבה, גם אם הגיעו למסיבה הלא נכונה.

מה חדש כאן?? בישול הבננה ברום ובליקר תפוזים. ממכר. גם בלי פונץ'.

החומרים הדרושים (ל־6־8 שתיינים):

הכפילו כמויות לפי הצורך.

2 בננות בשלות בינוניות (כדאי לקלוף אותן לפני שמשתכרים ומבשלים עם הקליפה)

1 כוס ליקר תפוזים – לא כחול

ו כוס סוכר

1 כוס רום (רוב השותים לא יבחינו אם זה בקרדי, ג'מייקן או אחר)

2 כוסות מיץ תפוזים

חצי כוס קוניאק או ברנדי משובחים

1 כוס וודקה

1 כוס פילה תפוזים מפורר קצת

1 כוס תותים, שטופים ופרוסים דק

3 כפות קליפת תפוז או לימון, מגוררת

2 כוסות קרח

סירופ סוכר לפי הטעם (ראו מתכון)

 

אופן ההכנה:

1. יום מראש: חותכים את הבננות ל פרוסות דקות ושמים בסיר עם ליקר התפוזים, הסוכר והרום. מרתיחים ומבשלים עוד 5 דקות. מצננים ואז שולחים למקרר.

2. לפני ההגשה מערבבים עם כל יתר החומרים.

3. טועמים, מתקנים מתיקות עם סירופ הסוכר. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון או לדלל בעוד קרח.

4. מגישים בקערה מרכזית עם מצקת וכוסות.

 

סירופ סוכר

 

החומרים הדרושים:

2 כוסות יין אדום או לבן

2 כוסות סוכר

מיץ וקליפה מתפוז אחד

 

אופן ההכנה:

מרתיחים הכל בסיר ובוחשים 5 דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים