מנדי טבעונות עד הבית | מזון טבעוני מוכן לבית הלקוח: עסק משלה בגיל 20
בעלים: דניאל מנדלמן (20)
איפה: קיסריה
ההתחלה: איך הופכת אישה צעירה כל כך לבעלת עסק משלה? מנדלמן: "בגיל 15, כתלמידה, התחלתי לעבוד. עבדתי שתי משמרות והחלטתי שזה לא בשבילי, ועברתי לנהל עסק לאספקת עובדים לאירועים. כבר אז הבנתי שהבוס הכי טוב בשבילי תהיה אני, ובגיל 18 וחצי הקמתי את מנדי. אני צמחונית מגיל שלוש וחצי וטבעונית מגיל 15 מטעמי אידיאולוגיה. ברגע שהפכתי לטבעונית לא יכולתי יותר לאכול ביצים ותחליפי בשר. זה מה שהוביל להקמת העסק".
הרעיון: מנדי מספק מזון טבעוני קפוא עד לבית הלקוח. צריך רק לחמם ולהגיש. מחסן העסק ממוקם בקיסריה והמוצרים מחולקים ללקוחות באזורים שבין חיפה לרחובות. "המוצרים שלנו הם בלעדיים לנו, או שניתן למצוא אותם במעט מאוד מקומות נוספים. אני לא היצרנית אלא המפיצה, אבל אני עובדת עם יצרנים לא מוכרים".
רגע של נחת: "מאחוריי יש קהילה מאוד תומכת של הטבעונים בארץ, שעוזרים לי בכל יום לקדם את החזון שלי".
הקהל: "טבעונים, אבל גם אמהות שרוצות לתת לילדים אוכל בריא".
מי בעסק: דניאל מנהלת את העסק ועושה את המשלוחים והפרסום בעצמה, ו"אבא עוזר לי". היא מגיעה אל הספקים, מעמיסה את המוצרים ומביאה למחסן, ומשם ללקוחות. אני מקווה שבהמשך העסק יצמח ויקלוט עובדים נוספים. אני מחפשת עכשיו משקיע או שותף עסקי".
האתגר: "מאחר שאני עסק קטן ומתחיל וקהל היעד מאוד ספיציפי בשלב זה, זה לא פשוט. אבל אני מאמינה שאלה קשיי ההתחלה, והמהפכה של המזון הטבעוני בארץ ובעולם תסייע לי בקידום החזון והעסק".
מה הסוד: "העסק נולד בזמן הנכון, כשהמודעות לטבעונות הייתה בפריצה, בתקופה שבה טל גלבוע, שהשתתפה ב'אח הגדול', הביאה את הנושא לפריים טיים. קהל הלקוחות מפרגן, ואנחנו נותנים מענה לטבעונים מהפריפריה שאין להם נגישות למוצרים שאני מפיצה".
מה באופק: "כטבעונית אקטיביסטית אני מקווה להנגיש את האוכל הטבעוני לכמה שיותר צרכנים. העסק קם באפריל 2014, וכבר הכפלנו את המחזור שלנו. והיד עוד נטויה".

