לקראת לידה? נסי חליטת עלי פטל

הפטל האדום הוא שיח הנפוץ באזורנו וברחבי אירופה, אסיה וצפון אמריקה. "במשך מאות שנים נהגו מיילדות להשתמש בעלי הפטל כדי לזרז צירי לידה ולהקל על הכאב בזמן הלידה", מסביר שרון קוצר, הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח בחברת ברא צמחים.

 

• עלי פטל אדום מזינים מאוד וידועים כבוני דם. הם מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים, בהם פרו־ויטמין A, ויטמיני B2 ,B1 ו־B3, ויטמין C, סידן, אשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ ועוד.

 

• בשימוש במהלך ההיריון תורמים עלי הפטל לשיפור אספקת הדם לרחם, ולפי מחקרים צריכתם מצמצמת את הסיכון להיווצרות הצורך בהתערבות רפואית במהלך הלידה (ואקום, מלקחיים וכו') ואת הסיכון ללידה מוקדמת או מאוחרת.

 

• עלי הפטל מטפלים בבצקות ובוורידים תפוחים במהלך ההיריון.

 

• לקראת הלידה הם מסייעים בהכנת הרחם על ידי חיזוקו וחיזוק רצפת האגן, מה שמוביל לפחות התכווצויות ולפחות כאבים.

 

• עלי הפטל משמשים למניעת דימום מוגבר בזמן הלידה ואחריה ולטיפול בדימום כזה אם מתרחש.

 

איך צורכים אותם?

 

חליטה: מאמצע השליש השני בהיריון מכניסים כפית או שתיים לתוך כוס/קנקן, מוזגים פנימה מים רותחים ומכסים לכחצי שעה. מסננים היטב ושותים 2־3 כוסות ביום, בין הארוחות.

 

טבליות: ניתן ליטול טבלייה אחת ביום לפני הארוחה בשליש השני בהיריון ושתיים ביום בשליש השלישי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים