שתף קטע נבחר

​יפו: אסייתי בניחוח יווני

• בימים שסביב חג המולד, יפו נראית כמו הכי קרוב לחוץ לארץ שיכול להיות: עצי אשוח ענקיים מאירים את הכיכרות, וברחובות המרכזיים נתלים קישוטים מוארים, כדי שנרגיש קצת אירופה ופחות המזרח התיכון. במסעדת ג'אסיה, שנמצאת במיקום אסטרטגי בין הנמל לבין כיכר קדומים, כריסמס עוטף את הסועדים מכל עבר: עץ אשוח עם קישוטים מוארים בכניסה, כוכבים נוצצים בפנים, כובעים של סנטה קלאוס על המנורות. לטובת הילדים הכינו פה גרב עם מתנות, וכך זה יימשך עד 14 בינואר.

 

ג'אסיה, מסעדה אסייתית שנפתחה בחודשים האחרונים, ממוקמת בתוך מבנה אבן עתיק השייך לקהילת הכנסייה האורתודוקסית היוונית ביפו העתיקה. התפריט שלה נע בין שלל מדינות מהיבשת, וככזה אפשר למצוא בו סושי, מנות על בסיס אטריות מוקפצות וגם מנות עיקריות עם השפעות מתאילנד ועד הודו.

 

אכלנו שם פוטומאקי הר געש — שם מבטיח לרול המכיל סלמון, טונה, קנפיו ועירית במעטפת סלמון, אבוקדו ושבבי טמפורה (56 שקל). זה היה רול נדיב ועז טעמים, שלצידו הוגשו פנכות מיונז חריף ורוטב טריאקי תוצרת בית. באגף המוקפצים שמנו מבטחנו בדאק נודלס — אטריות ביצים, ירקות ונתחי ברווז ברוטב מתקתק (54 שקל). בעיקריות קרצה לנו קדירת פירות ים — קלמרי, מולים, שרימפס וחצאי סרטן ברוטב חלב קוקוס ולמון גראס (96 שקל). זו הייתה מנה כה נדיבה, שקערית האורז שהוגשה לצידה נותרה מיותמת.

 

הקינוחים היו יצירתיים כפי שאפשר לצפות מקינוחים בנינוח אסייתי: פנקוטה מלבי לא הזכיר כלל את המלבי היפואי עם מי הוורדים, אלא הכיל פירות יער ורוטב מנגו, ואף פיסטוק וקוקוס קלוי (36 שקל). ואילו קרם הברולה המוכר והידוע עבר כאן הקפאה עמוקה ושינה את אופיו למעין גלידת וניל ברוטב וניל ג'ינג'ר (32 שקל).

 

היה חגיגי כנדרש מהאווירה ביפו בימים אלה, וגם טעים עד מאוד/

 

ג'אסיה, לואי פסטר 7, יפו, 9323222־03, כל השבוע מ־12:00 עד חצות

פורסם לראשונה 27.12.15, 21:06

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים