95% חוגרים את התינוק לא נכון

אתם חרדים לתינוק שלכם בכל רגע ביממה, אבל מחקר חדש מגלה: 91% מההורים ממש מסכנים את חיי ילדיהם מכיוון שאינם מתקינים כראוי את הסלקל במכונית • המומחים מדגישים: שימוש נכון עשוי להפחית ב־71% את הסיכוי לפציעה או למוות בעת תאונה

האם אתם קושרים נכון את התינוקות שלכם כאשר אתם מסיעים אותם ברכב? מחקר חדש שנערך בארה"ב מצביע על כך ש־95% מההורים אינם קושרים אותם נכון. 91% ממש מסכנים את חייהם.

 

המחקר פורסם בכתב העת הבינלאומי The Journal of Pediatrics, הנחשב ליוקרתי ולחשוב ביותר בעולם בתחום זה. הוא נערך בקרב 291 זוגות שהשתחררו מבית־חולים עם התינוק שזה עתה נולד להם.

 

כל משפחה התבקשה להתקין את הסלקל של התינוק במכונית לפני הנסיעה הביתה. מדריכי בטיחות מוסמכים שעקבו אחר פעולותיהם והתבקשו לחוות דעה על אופן ההתקנה מצאו כי רוב רובם של ההורים, לא פחות מ־95%, טעו באופן התקנת הסלקל או בזווית הנחתו במושב הרכב. מהמחקר עלה כי רוב ההורים עשו לפחות טעות אחת במהלך ההתקנה והושבת התינוק בסלקל.

 

זאת ועוד: 91% עשו טעות חמורה עד כדי כך שהייתה עלולה לסכן את חיי הילד. ב־86% מהמקרים הייתה טעות במיקום של התקנת המושב, וב־77% טעו ההורים באופן ההתקנה.

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

 

הטעויות הנפוצות: הסלקל הונח במושב הקדמי במקום האחורי; הפנים של התינוק היו לכיוון הנסיעה במקום לכיוון החלון האחורי; הרצועות לא היו מהודקות מספיק ובעת תאונה היו עלולות לגלוש בקלות מגוף התינוק; תופסן החזה של הרצועות מוקם באזור הבטן במקום בקו בית השחי, מה שעלול לגרום פגיעה באיברים פנימיים או דימום פנימי במקרה של תאונה; הסלקל לא קובּע כראוי למושב הרכב. איך תדעו אם קיבעתם נכון? נסו להזיז אותו לצדדים. אם הוא זז מעל 2.5 ס"מ לכיוון כלשהו — הקיבוע רופף מדי.

 

עורכי המחקר קובעים כי שימוש נכון בסלקל יכול להפחית בשיעור של 71% את הסיכון לפציעה או למוות של התינוק במקרה שמתרחשת תאונה. הנתונים בארה"ב מבהילים, ולפיהם במהלך 2013 נהרגו 130 תינוקות משום שלא נקשרו בצורה נכונה, ו־8,370 נפצעו בדרגות שונות. החוקרים מדגישים כי לו חגרו ההורים את ילדיהם כראוי, סביר שהתוצאות היו הרבה פחות חמורות. החוקרים ממליצים להשתמש בשירותיו של מדריך מוסמך ולקבל ממנו הנחיות.

 

"התקנת מושבי בטיחות היא משימה יותר מורכבת ממה שאנשים חושבים", אומרת ד"ר אליסה בר, רופאת ילדים ומדריכה לבטיחות ילדים. אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים: "נסיעה ברכב בסלקל או במושב בטיחות שאינו מותקן כראוי מסכנת את חיי הילד. תינוקות וילדים לא חגורים נמצאים בסיכון כפול לתמותה". לדבריה, מחקרים מצביעים כי שלושה מכל ארבעה מושבי בטיחות או סלקלים אינם מותקנים נכון על ידי ההורים. לדבריה, הסלקל מיועד לשימוש מגיל אפס עד גיל שנתיים. לאחר מכן יש לעבור למושב בטיחות, ומגיל חמש עד גיל 10 יש להשתמש בבוסטר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים