הבליץ של ברגר קינג בארץ: 5 סניפים בת"א

הסניף הראשון יושק באבן גבירול בעוד כחודש ויהיה פתוח גם בשבת • 50 סניפים ייפתחו בתוך 5 שנים • המחירים, לפי ההבטחות, לא יהיו יותר גבוהים מבמקדונלדס

שובו של הוופר. רשת ברגר קינג, שנעדרה מישראל מאז 2010, חוזרת ובגדול. חמישה סניפים של רשת המזון המהיר ייפתחו בתל־אביב, בקצב של סניף מדי 15 יום. הראשון, ברחוב אבן גבירול, ייפתח בעוד כחודש במעמד נשיא ברגר קינג העולמית. הסניף, שיהיה פתוח בשבת ושימכרו בו גם צ'יזבורגר, ישתרע על יותר מ־200 מ"ר ויכיל 90 מקומות ישיבה.

 

הסניפים הנוספים ייפתחו בקניון עזריאלי (במקום שווארמה רוזה), בדיזנגוף סנטר (במקום סניף ארקפה שנסגר), ברמת החייל (ברחוב ראול ולנברג, בבניין חדש). מיקום חמישי ייחתם בקרוב. העיר הבאה אחרי תל־אביב היא באר־שבע, שם יוקם סניף בקניון ישפרו החדש. בסך הכל ייפתחו 50 סניפים ב־5 שנים ברחבי הארץ, וההשקעה הכוללת מוערכת ב־125 מיליון שקל (השקעה ממוצעת לסניף: 2 עד 3 מיליון שקל).

 

מי שקיבל את הזיכיון בישראל הוא איש העסקים היהודי־צרפתי פייר בסנינו, בעל עסקי מזון ושותף בפושון פריז וישראל, ביקבי כרמל, בחברת ההסעדה סודקסו ועוד. שרה, בתו של בסנינו, אחראית על התקשורת השיווקית של הרשת ובעלה, סטיב בן שימול, לשעבר בנקאי השקעות מפריז, משמש כמנכ"ל הרשת בארץ. בני הזוג עוברים לישראל לרגל ההשקה.

 

משפחת בסנינו היא בעלת המניות הגדולה בזיכיון. שותפים נוספים הם אנשי העסקים פייר ברוך ופיליפ גז.

 

פייר בסנינו. החתן ימנכ"ל
פייר בסנינו. החתן ימנכ"ל

 

 

הסניפים בישראל יהיו מהראשונים בעולם שנבנים לפי קונספט עיצובי חדש של ברגר קינג העולמית, שנקרא B.K פרימיום. מדובר בסגנון מהודר יותר דוגמת דיינר ולא במראה של מזללת פאסט פוד. הסניף הראשון שעוצב בסגנון זה ממוקם ברובע לה דפנס בפריז.

 

את ההמבורגרים ייצר עבור הרשת מפעל טירת צבי שבבעלות משותפת של תנובה וקיבוץ טירת צבי. שיטת ההכנה היא בצלייה במתקן מיוחד. בעבר עבדה ברגר קינג עם מפעל "נטו" של דודי עזרא.

 

ההשקה מלווה בקמפיין ייחודי, בעיקר בדיגיטל, שכותרתו "מי המלך?" הרשת קוראת לגולשים להשתתף באודישנים להכתרת המלך. הזוכה יקבל מגורים חינם לחודש בדירה מצוידת במצלמות מעל הסניף באבן גבירול. בדירה יחכו לו חדר משחקים, ארוחות חינם, משרת אישי ועוד.

 

התפריט בישראל יהיה מורכב מהפריטים המצליחים ביותר ברשת העולמית. לצד סוגי ההמבורגר הקלאסיים, בראשם הוופר, יוצעו שמונה סוגי סנדוויצ'ים, בהם טורטייה, בורגר צמחוני ובורגר עוף. חלק מהסניפים יהיו כשרים וחלק לא, ובאחרונים ימכרו גם צ'יזבורגר וקינוחים חלביים. המחירים, מבטיחים הבעלים, יהיו נמוכים מעט מפריז ולא יותר יקרים ממקדונלדס בישראל.

 

ברגר קינג נכנסה לראשונה לישראל בשנות ה־90 בשותפות של משולם ריקליס עם יאיר חסון. בשנת 2003 הועברה הבעלות לידי האחים אורגד מרשת בורגראנץ'. בשנת 2010 החליטו האחים לוותר על זיכיון ברגר קינג במטרה לחסוך את דמי הזיכיון הגבוהים ששילמה לרשת העולמית, ונותרו רק עם בורגראנץ'.

 

navitz@yedioth.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים