איך להשתחרר מתחושת תקיעות בחיים
זה יכול להיות דפוס חוזר של מערכות יחסים לא מספקות, תחושה קבועה של היעדר אושר או חרדה כלכלית מתמשכת. "הבעיות שאנחנו חווים בחיים הן שיקוף של האמונות ושל המחשבות שלנו", אומרת שרית בכר, בעלת תואר שני במדעי הרפואה ומטפלת בתקיעויות באמצעות התת־מודע. שינוי דפוס החשיבה בתת־המודע ייצור, לדבריה, שינוי בסביבה שמקיפה אותו. איך עושים את זה?
• השלב הראשון והחשוב בשינוי המציאות הוא לזהות את האמונות שיוצרות אותה בתת־מודע. איתור והבנה של האמונות המגבילות והמעכבות מעבירים אותן למעשה מתת־המודע שלנו למודע ובכך מהווים 80% מהדרך לשחרורן.
• השלב השני בשחרור ובשינוי אמונות מגבילות הוא מציאת הוכחה אחת לפחות שסותרת אותן. האמונות המגבילות מעצבות את המציאות שלנו, ומהרגע שנרכשו נעשה הכל כדי להוכיח את נכונותן. לכן מציאת הוכחה או דוגמה אחת לפחות שסותרת ו"שוברת" את מוצקות האמונה עשויה לשחרר אותה לחלוטין.
• השלב השלישי הוא שלב ההכרה ותחושת הפחד. מאחורי כל אמונה מגבילה אחת עומדות אמונות מגבילות נוספות שמאפשרות אותה. במקום לשחרר בזו אחר זו, הכי יעיל זה לבדוק מהו הפחד שעומד מאחוריהן. כדי לחשוף ולהגיע לפחד עצמו צריך לבדוק מול עצמי: "מה שהכי מפחיד אותי שיקרה זה..." ואחרי זה מיד להשלים: "ואז מה שיקרה זה..." ושוב, עד שמגיעים למקור הפחד עצמו. כשמגיעים למקור הפחד - או שמגלים שהוא לא כזה נורא והוא משתחרר מעצמו, או שהוא באמת יוצר תחושה לא נעימה ולמרות זאת כן כדאי להרגיש אותו לכמה רגעים. המפגש עם הפחד הכי גדול שלנו, גם אם רק ברמה התחושתית - עוזר לנו להתחיל לפרק ולמוסס אותו. מעצם הבחירה להפסיק לרגע להתנגד ולאפשר לו להיות שם הוא מאבד מעוצמתו ומכוחו, וכך למעשה הוא כבר לא מנהל אותנו יותר.
• השלב האחרון הוא להבין מה אני רוצה באמת. חשוב להקדיש לכך מחשבה רצינית ולכתוב את הדברים. ככל שההגדרה של אדם לעצמו מה הוא רוצה באמת תהיה יותר מפורטת ומדויקת, כך יקל עליו לזהות את ההזדמנויות שנכונות לו ולעזור לעצמו להגשים ולממש אותן.

