מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה
מה צריך? ל־10 מנות
2 כפות שמן זית
4 כוסות קוביות דלעת מקולפת
1 כוס כרשה פרוסה דק
1 כוס גבעולי סלרי קצוצים
1 כוס גזר חתוך גס
2 שיני שום פרוסות
1/2 כף עלי תימין
1/2 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כפית אגוז מוסקט
2 כפיות דבש
1/2 כוס משקה קוקוס (1% שומן)
1/3 כוס רוטב סויה
1 כוס עדשים כתומות מבושלות
1/2 כוס עלי כוסברה
מה עושים?
בסיר גבוה ורחב על אש נמוכה מאדים בשמן זית את כל הירקות, השום והתימין במשך 5 דקות. מוסיפים את התבלינים והדבש ומערבבים היטב. מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30־40 דקות. טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את משקה הקוקוס, רוטב הסויה והעדשים, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. מורידים מהאש ומגישים עם חופן עלי כוסברה טריים מעל.
(באדיבות השף אלרן בוזגלו, מסעדת אדום, ירושלים)
ערכים תזונתיים למנה (באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל): 140 קלוריות, 2.5 נקודות, 7 גרם חלבון, 16 גרם פחמימות ו־8 גרם סיבים.