מסעדה: שירת העשבים

• עונת העשבים החלה, וזה הזמן שבו אני נוהג להצפין למסעדות בעמקים ובגליל, שמפליאות לעשות שימוש בתוצרת שליקטו בשדות ובגבעות. חבר עפולאי אמר שאני חייב לבקר ב"סהרה בגליל", מסעדה הפועלת כבר 17 שנה על כביש 65 בדרך לתבור. חששתי שמדובר במלכודת תיירים, אבל ציפתה לי הפתעה גדולה וטובה: "סהרה בגליל" מציעה אוכל ערבי מסורתי משובח, טרי וטעים להפליא. התרשמתי במיוחד מסט הסלטים האיכותי (32 שקל למזמינים מנה עיקרית או 45 שקל ללא הזמנת מנה עיקרית). בשלב מנות הפתיחה אסור להחמיץ את הפיתה חציל (29 שקל) או הפיתה טלה (34 שקל) בטאבון.

 

המסעדה הוקמה על ידי האחים חאלד ואברהים, בני משפחת באכר זועבי מהכפר נאעורה. לאחרונה נכנסו לעסק נציגי הדור הצעיר, בני הדודים מוחמד ועבדאללה, צעירים חייכנים ונמרצים, שהחליטו לטלטל קצת את המקום ולשלב בין ישן וחדש. אחד החידושים שהנהיגו הוא המטפונה — שיטת בישול שבה מבשלים את האוכל במשך כמה שעות בבור עטוף גחלים בחצר המסעדה. בין המנות שמכינים במטפונה: דג לוקוס על מצע עלי גפן (160 שקל), עוף (69 שקל) וצוואר כבש ממולא בפריקי (חיטה ירוקה), בשר טחון וצנוברים (215 שקל). המנות מתברכות בטעמים מרתקים ומפתיעים, והן נדיבות ומתאימות לזוג.

 

בתפריט גם תבשילים מסורתיים, מקבב שאמי (79 שקל) נפלא ועד כתף טלה ממולא בפריקי, בשר כבש טחון וצנוברים (מנה ל־4 סועדים ב־429 שקל). יש גם תפריט לילדים.

 

אחרי שהתענגתם על המטעמים כדאי לעבור לפינות האירוח, להשתרע על הספות הססגוניות, ולקנח עם כנאפה, בקלווה ושתייה חמה.

 

• "סהרה בגליל", כביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור, סמוך לכפר נין. טלפון: 04-6425959. פתוח: ראשון־שבת 12:00־23:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים