המסלול המהיר — 5 קטנות על רומא

למה עכשיו? כי רומא בחורף היא רומנטית במיוחד. ריח הערמונים הקלויים מתפשט באוויר, וזה הזמן הכי מתאים לשבת בטרטורייה טובה ולאכול מרק מינסטרונה, או להיכנס לג'לטרייה ולאכול גלידה בטעם חורפי. כי המבצעים הטובים ביותר בחנויות מתחילים בינואר, הטיסות זולות והמלונות מציעים אחלה מחירים. עכשיו, כשחג המולד מאחורינו, יש פחות תיירים והרחובות קצת פחות הומים.

מעדן: היכנסו לקונדיטוריית פומפי (Pompi), קחו טירמיסו בקופסת קרטון עם כפית וצאו אל הרחוב. פירוש השם טירמיסו הוא "הרם אותי", ואחרי שתטעמו את המעדן הזה לא תפסיקו להרים את הכפית אל הפה. מדובר בגבינת מסקרפונה אמיתית עם בישקוטים, ביצה טרופה, אספרסו ואלכוהול (אמרטו, מרסלה, ליקר אגוזים). ממלכת הטירמיסו הזו פועלת מאז 1962, והסניף הראשי שלה נמצא ב־Via Albalonga 7, אבל אני אישית פוקדת את הסניף שליד המדרגות הספרדיות Via Della Croce 82)). www.barpompi.it

 

 

שכונה: לא רבים מכירים אותה, אך שכונת מונטי (Monti) שמאחורי הקולוסיאום ולמרגלות ויה קאבור היא פנינה אמיתית. היא נחשבת לרובע הכי אופנתי ויצירתי בעיר, וגדושה בברים, מסעדות ומעצבים צעירים. אני אוהבת לשבת על קפה ושטרודל תפוחים ב־Piazza della Madonna dei Monti. גם מסעדת Urbana 47 מומלצת, מקום מקסים שמגיש אוכל אורגני מקומי המבושל בשיטה המסורתית.

 

 

סבתא נונה מסדנת הבישול ברומא | צילום: נורית פורן
סבתא נונה מסדנת הבישול ברומא | צילום: נורית פורן

 

 

סדנת בישול: חברת הסיורים הקולינריים Eating Italy מציעה גם בישול עם סבתא נונה המקסימה, המתקיימת בדירה מעוצבת במקום שיקי ומקסים (אבל סודי). מגיעים, לובשים סינרים, מנשנשים קצת גבינות ונקניקים, מפשילים שרוולים — ומתחילים. בתום הסדנה בת ארבע השעות אוכלים את מה שבישלנו: אנטיפסטי, פסטה, עוף, וטירמיסו לקינוח.

 

www.eatingitalyfoodtours.com

 

  

חוויה: את דומיניקו הכרתי בסיור קולינרי בעיר. הבחנתי שהוא עונד סיכה צהובה שעליה רשום "טראם טראקס", שאלתי מה פשר הדבר וכך התגלה לי המיזם המקסים שלו ושל אשתו סימונה. דומיניקו, זמר שנראה כאילו יצא מהז'ורנלים של שנות ה־70, יחד עם אשתו ולהקה קטנה, לוקחים אתכם 40 שנה אחורה למסע בזמן המשלב אוכל, יין, הופעת רוק ונסיעה באחת מחשמליות הרחוב שנותרו ברומא.

 

 

 

www.rometramtracks.com

 

 

דרך נוספת לחוות את העיר היא בסיור סגווי לילי שעורכת חברת Rolling Rome, בבעלות ישראלי בשם אוריה. שעתיים וחצי של סיור מקסים בין פיאצות, מזרקות ואתרים היסטוריים, עם הדרכה מרתקת וסיפורים פיקנטיים על רומא. יש משהו שונה ומיוחד בטיול לילי, כשכל האתרים מוארים והכל פחות עמוס ורועש.

 

www.rollingrome.com

 

 

שוק: רובע טסטאצ'יו (Testaccio) שוכן על גדות נהר הטיבר, מול רובע טרסטברה. בשוק המקומי, מרקטו די טסטאצ'ו, תוכלו למצוא מכל טוב: בשר, דגים, גבינות, מאפים, פסטה טרייה, גלידות, ממתקים, בגדים, נעליים, ספרים ומה לא. הטרנד החדש והאהוב עליי במיוחד הם דוכני מזון קטנים ומיוחדים, כגון קונדיטוריה סיציליאנית שמכינה קנולי מעולה, קריספי מבחוץ וממולא בגבינת ריקוטה ושוקולד מבפנים, או דוכן הכריכים של מר סרג'יו החביב, המציע כריכים עם מאכלים רומאיים מסורתיים כמו קציצות בקר מבושלות, מעיים עם נענע וגבינת פקורינו, כבש עם ארטישוק, ארטישוק עם גבינה, ברוקולי ונקניק ועוד. טעים בדיוק כמו שזה נשמע.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים