שתף קטע נבחר
 

פרס אריאל

שנתיים אחרי שאקו"ם ביטלה את ההחלטה להעניק לו פרס מפעל חיים בשל התבטאויות מעוררות מחלוקת, יקבל אריאל זילבר את הפרס מאיגוד אמני ישראל • "אף אחד לא יניא אותנו מלתת לו את הפרס", מבטיחים באמ"י • האם יעמדו בלחץ? שמוליק במתח

שנתיים אחרי שאריאל זילבר (72) נאלץ לראות את פרס מפעל החיים נגזל ממנו בהחלטה של אקו"ם, הוא זוכה לנחת: אמ"י, ארגון אמני ישראל, החליט להעניק לזילבר פרס מפעל חיים.

 

בינואר 2014 התעוררה סערה סביב זילבר כשאגודת זכויות היוצרים אקו"ם החליטה להעניק לו פרס מפעל חיים. בעקבות מחאה ציבורית שקמה על רקע התבטאויות בוטות של הזמר בעבר נגד הומואים, ערבים, חיילי צה"ל (על רקע ההתנתקות) ושמאלנים, הוחלט באקו"ם לבטל את פרס מפעל החיים לזילבר ולהעניק לו מעין פרס של פשרה על תרומתו לזמר הישראלי. זילבר הגיע לטקס הפרסים שנערך בפברואר באותה שנה ואמר כי "יש לפרק את אקו"ם".

 

גורמים בתעשיית המוזיקה טענו אז כי דליה רבין, חברת דירקטוריון אקו"ם, היא שהובילה את המהלך לשינוי הפרס בגלל התבטאויות עבר של זילבר שתמכו בשחרור רוצחו של ראש הממשלה יצחק רבין, יגאל עמיר, אולם רבין סירבה להתייחס אז לטענות.

 

באמ"י הדפו אתמול ניסיונות להשפיע על ההחלטה להעניק לזילבר את הפרס. "אמ"י זה לא גוף פוליטי", הסביר היו"ר יענקל'ה מנדל, "יש בו מכל קצוות הקשת. הפרס ניתן בתחום התרבות וקידום המוזיקה הישראלית, ואין ספק שאריאל זילבר סיפק תרומה כזו ואף גדולה. כמובן שאני לא מסכים עם אמירותיו בעבר, אבל הפרס ניתן אך ורק על תרומתו לתרבות הישראלית. לא אתן לשום לחץ כזה או אחר, אם יבוא, לבטל את החלטתה של ועדת השיפוט. אף אחד לא יניא אותנו מלתת את הפרס לאריאל זילבר", הבטיח.

 

זילבר, בנה של הזמרת ברכה צפירה ז"ל, החל את הקריירה המוזיקלית שלו ב־1967. ב־1974 הצטרף ללהקת תמוז אותה עזב כעבור כשנתיים. מיד לאחר מכן ראה אור אלבומו הראשון "רוצי שמוליק" , שהוכתר באותה שנה כשיר השנה של רשת ג' והביא לזכייתו של זילבר בתואר זמר השנה. זילבר חתום על להיטים רבים ביניהם "ברוש", "תן לי כוח", "בחברה להגנת הטבע", "הולך בטל", "אני שוכב לי על הגב", "אגדה יפנית" ועוד. ב־2001 עורר זילבר סערה כשהתבטא באופן בוטה כלפי הומואים, ערבים ושמאלנים, מה שגרם לכמה אמנים לבטל הופעות לצדו. ב־2005 חזר זילבר בתשובה, וב־2009 הצטרף לממשלת הימין ארץ ישראל שלנו, אך לא התמודד מטעמה לכנסת לאחר שהצטרפה לאיחוד הלאומי. לאחרונה הוציא זילבר שלושה סינגלים שזכו להצלחה, ובשבועות הקרובים צפוי לצאת אלבומו החדש.

 

מלבד זילבר בחרה ועדת השיפוט של אמ"י להעניק השנה את הפרס גם ליהונתן גפן, נורית הירש, שלמה בר, רבקה גור, שרה זורב, דובי זלצר, גדי יגיל, יונתן כרמון ואלכס פלג, והם יקבלו אותו בטקס שייערך ב־17 בפברואר.

 

 

 

 

 
 
 

 

פורסם לראשונה 21.01.16, 00:28

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים