תוכנית נאמני מגה: מחזור הכנסות חודשי של כ־236 מיליון ש'

בכוונת נאמני רשת מגה לייצב את הרשת בתום 30 הימים הראשונים של הקפאת ההליכים על היקף מכירות שנתי של מעל 2.5 מיליארד שקל - כך עולה מדוח ראשוני שהגישו אתמול הנאמנים עוה"ד אהוד גינדס, אמיר ברטוב ורו"ח גבי טרבלסי, לבית המשפט המחוזי מרכז.

 

נאמני הרשת הגישו אתמול תוכנית הפעלה לתקופת הקפאת ההליכים (מה־18 בינואר עד 17 בפברואר) והסבירו את מטרותיהם ומסקנותיהם הראשוניות. "הרושם העולה מהימים הראשונים של הקפאת ההליכים הוא כי מדובר בחברה בעלת פוטנציאל רב בשוק הקמעונאות וכי קיימת אפשרות מעשית למכור אותה כמקשה אחת", ציינו.

 

לרשת 127 סניפים וכ־3,500 עובדים. על בסיס נתוני הפעילות של רשת מגה ערב כניסתה להליך הקפאת ההליכים, מניחה התוכנית היקף הכנסות במהלך תקופת ההקפאה (30 יום) בטווח של 190־220 מיליון שקל. על בסיס הנחות ותחזיות צפויה תקופת ההקפאה (30 יום) להסתיים בגרעון תפעולי אשר עשוי להגיע לסך של כ־15 מיליון שקל. תוכנית ההפעלה שהביאו הנאמנים לפתחו של בית המשפט נשענת על עיקרון בסיסי: הפעלת החברה כ"עסק חי" במתכונת מלאה, תוך שמירת המוניטין שלה והפעלתה כמקשה אחת. בדרך זו, לתפיסתם של הנאמנים, יישמר מלוא הפוטנציאל הגלום בפעילותה לשם מכירתה למשקיע בבוא העת.

 

בתוכנית שלושה שלבים עיקריים: 1. שיקומה של רשת מגה. 2. מכירת החברה במסגרת הסדר נושים. 3. אישור הסדר נושים על בסיס עסקת המכירה שתושג ותאושר והעברת החברה לידי הרוכש.

 

התוכנית כוללת שלוש פעילויות מרכזיות שכוללות הפעלה מלאה של כל סניפי החברה אשר היו פעילים - 127 סניפים תוך בחינה שוטפת של תוצאות פעילותם. כמו כן בכוונת הנאמנים לחדש את פעילות המכירה באתר האינטרנט (מגה באינטרנט) והפעלת שירות המשלוחים מהסניפים, כשירות חשוב לצרכנים. לאור משבר האמון שנוצר בעקבות המצב אליו נקלעה הרשת ועל מנת להניע את הספקים ונותני השירותים לחדש את פעילותם מול סניפי הרשת, נקבע כי התשלום לספקים ולנותני השירותים יבוצע במזומן. הקניות שבתוכנית מסתכמות להיקף של כ־150־170 מיליון שקל (ל־30 ימי ההקפאה), הנדרשים לצורך המכירות להם מכוונים הנאמנים וכן להשלמת חוסרים שהצטברו במלאי.

 

ומה באשר ל־3,500 עובדי רשת מגה? התוכנית מניחה את המשך העסקתם של כלל העובדים שעבדו בחברה נכון ליום מתן הצו. מדובר על עלויות שכר המסתכמות לכ־26.5 מיליון שקל.

 

בנוסף לכך, מעסיקה החברה עובדי קבלן (כ־530 משרות) אשר עלותם בתוכנית מוערכת בכ־3.4 מיליון שקל. עוד עולה כי עלות שכירות הסניפים הפעילים, משרדי החברה, המחסנים ועוד מסתכמים לסך של כ־14.9 מיליון שקל. "ככל שההערכות וההנחות שבבסיס התוכנית אכן יתממשו, צפוי כי תוואי הפעילות בשבוע הרביעי של תקופת ההקפאה ישקף מחזור הכנסות חודשי של כ־236 מיליון שקל עם הפסד תפעולי קטן יחסית", צוין בדוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים