yed300250
הכי מטוקבקות
    פסטה ב"קוואטרו". גם לקהל צעיר
    24 שעות • 02.02.2016
    בלי חורים בכיס
    במסעדת קוואטרו מגיש השף אביב משה וריאציות מודרניות של מנות איטלקיות קלאסיות. גם כשהן לא מושלמות, אפשר ליהנות מהן בארוחה עסקית במחיר שפוי יחסית
    יקיר אלקריב

    מסעדת "קוואטרו" החדשה של השף אביב משה שוכנת ברחוב הארבעה בתל־אביב, ממש מעל מסעדת מסה שלו, שחגגה לא מזמן עשור לקיומה. למרות התפריט האיטלקי, המקום מעוצב במוטיב אפריקאי משהו, עם רצפה מצוירת ומרפסת עתירת צמחייה.

     

    שתי המסעדות מגישות מנות שהן וריאציות על המסורת הקלאסית, אבל בניגוד למסה הנובורישית, המיועדת מטבע הדברים לאלפיונים הרלוונטיים, נדמה שקוואטרו מבקשת לפנות לקהל צעיר יותר המחפש אוכל איכותי ברמת תמחור שפויה.

     

    כדי לבדוק אם היא אכן מספקת את הסחורה, הגענו לקוואטרו לארוחה עסקית ב־84 שקלים, הנראית על פניה כאחת המשתלמות בעיר, גם אם מתייחסים אליה כבסיס שעליו אפשר להעמיס מנות יקרות יותר, או קינוחים.

     

    לראשונות בחרנו בקרפצ'יו ובארנצ'יני פטריות (בתוספת של 15 שקל). עד שהגיעו המנות, הוגשה סלסילת לחמים על חשבון הבית עם צלוחית שמן זית, קרם עגבניות, חומץ בלסמי, שיני שום כבושות, פלפל חריף וזיתים.

     

    הקרפצ'יו הוכן מנתח שייטל שנכבש, נפרס עד דק והוגש עם סורבה של חרדל, קרם חלמון וקצת ירקות. המנה היחסית פשוטה הזאת כבר הפכה לתרגיל חובה כמעט בכל מסעדה בארץ, אבל כאן כל אחד ממרכיביה זכה לטיפול מוקפד, והיא נראתה כמו ציור.

     

    הארנצ'יני הם כדורי ריזוטו מטוגנים, שהוכנו עם פטריות שהעשירו והעמיקו את טעמם. הם הוגשו עם קרם של סלק, איולי, עלי רוקט וגרירת לימון. אבל כל הקישוטים לא הסוו את העובדה שבסופו של דבר מדובר במנה מטוגנת, עם הכובד המסוים הנגזר מכך.

     

    לעיקריות – ניוקי אה־לה רומנה עם שרימפס (בתוספת 15 שקל) וטורטליני לחי עגל (בתוספת 20 שקל). את הניוקי אה־לה רומנה מכינים עם סולת במקום קמח ופה הם לא עוצבו בצורה המסורתית ככופתאות קטנות, אלא כריבועים שעל על אחד מהם הונח השרימפס. את שני המרכיבים האלה איחדו חמאת עגבניות ותלולית של פרמזן. התוצאה הייתה כל כך טעימה, עד שהיא עלולה לגרום לכם לגנוח באופן בלתי־רצוני.

     

    דווקא הטורטליני, בדרך כלל להיט די בטוח במסעדות איטלקיות, איכזבו מעט, אולי בגלל הרוטב המוזר שלהם שהוגדר פה באופן חידתי משהו כ"קרם שורשים וציר ערער". כיסוני הפסטה הממולאים האלה אוהבים רוטב עשיר - דמי גלאס או כל רוטב אחר על בסיס של שמנת שעוטף אותם היטב. ואילו כאן, למרות ההקפדה על הפרטים וההגשה היפה, משהו היה חסר.

     

    מובן שלא התאפקנו והזמנו עיקרית נוספת; שני פילטים של דג בס, שהוגשו עם שני סוגי בזיליקום; אחד מהם תרם ארומה לימונית והשני מרירות קלה. במידה רבה, דווקא המנה הזאת, שנשענה כמעט לחלוטין על ניחוחות עשבי התיבול, הייתה הפשוטה והטובה ביותר שאכלנו פה.

     

    קינחנו בטירמיסו חושני ונפלא, שהוגש עם פצפוצי שוקולד ומכסה של שוקולד אכיל שעוטר באותו ציור המופיע על הרצפה. הקינוח השני, המכונה כאן "הגינה", נראה כגינה גמדית עם סלעים, פרחים קטנים ופטריות שהוכנו מקרם פיסטוק, מוס שוקולד, קרמל וגלידת פיסטוק. זה נראה נהדר, אבל היה קצת מתוק מדי.

     

    לסיכום, קוואטרו מסעדה מעניינת. אמנם לא כל המנות פוגעות תמיד בול בנקודה, אבל האוכל שובב והרפתקני. מי שלא רוצה לשלם כאן את התעריף המקובל של 600 שקל ומעלה לזוג יכול להסתפק במסגרת העסקית הצנועה וליהנות גם בהרבה פחות מזה.

     

    קוואטרו. הארבעה 21. 03-9191555. לא כשר

     

     


    פרסום ראשון: 02.02.16 , 21:22
    yed660100